ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Δόξα Λευκάδας 90-61

Είναι τρέλα και με την κοντομάνικη φανέλα!

Ο Παναθηναϊκός φόρεσε τα... κοντομάνικα για πρώτη φορά φέτος, έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό στο παρκέ, νίκησε τη Δόξα Λευκάδας με 90-61 και... ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για το 18ο κύπελλο της ιστορίας του. Σούπερ θέαμα από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, αποζημιώνοντας τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ.

Είναι τρέλα και με την κοντομάνικη φανέλα!

Ουσία και θέαμα από τον Παναθηναϊκό Superfoods, στην πρόβα τελικού… απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, χόρτασε τον κόσμο του μπάσκετ, έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει Άρη.. τον οποίο και σκέφτεται από απόψε.

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε τους Καλάθη, Σίνγκλετον, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο και Γκάμπριελ, με τον Χάρη Μαρκόπουλο να επιλέγει τους Χάρις, Μάρας, Ντόμπλα, Σκοτ και Ρόμπινσον.

Με το πόδι στο… γκάζι

Ο Παναθηναϊκό έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και μέσα σε ένα πεντάλεπτο είχε ήδη double score (12-6), με τον Χάρη Μαρκόπουλο να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Κένι Γκάμπριελ και Κρις Σίνγκλετον ξεκίνησαν καυτοί… με τον Τσάβι Πασκουάλ να βάζει νωρίς-νωρίς στο παρκέ τον Νίκο Παππά, ξεσηκώνοντας το γήπεδο.

Ο Νικ Καλάθης ξεκίνησε ζεστός από τα 6,75 (2/2), με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει κι’ άλλο τη διαφορά (17-8, 2:45) και να συνεχίζει να «πυροβολεί» από μακριά (δύο τρίποντα από Γκάμπριελ-Παππά) για το 25-10, ένα λεπτό πριν το τέλος.

Ρεσιτάλ…

Κοντσέρτο για… πολυβόλα  και στη Β΄ περίοδο ο Παναθηναϊκός, με μπροστάρη τον Αντώνη Φώτση, έφτασε πολύ γρήγορα στο +23 (40-17), με τον κόσμο να απολαμβάνει την εμφάνιση της ομάδας, η οποία είχε όρεξη, διάθεση και μπόλικη ενέργεια.

Ο Νίκος Παππάς (10π.) με ένα εντυπωσιακό καλάθι στο τέλος της επίθεσης, έκανε το 42-17, ο Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος, προσφέροντας πολύ όμορφο θέαμα, με τον Τσάβι Πασκουάλ, να έχει χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, άνοιξε και αυτός λογαριασμό… με ένα προσωπικό καλάθι (47-24), οι «πράσινοι» προεξάρχοντος του Γκάμπριελ (16 π.), βάδιζαν άκοπα προς μία ακόμη νίκη, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα-αν όχι το καλύτερο-πρώτα ημίχρονα στη χρονιά.

Τα ίδια και… καλύτερα

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο Β΄ μέρος, διατηρούσε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, παίζοντας με την ίδια συγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία, παρά το γεγονός πως η αναμέτρηση είχε ήδη κριθεί… Ο Νικ Καλάθης, με 4/4 τρίποντα και 13 πόντους (μέχρι το 25΄),  θύμιζε τον παλιό καλό του εαυτό, οδηγώντας το τριφύλλι σε μια εύκολη νίκη.

Έπεσαν τα φώτα… ανέβηκε η απόδοση

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το πόδι κολλημένο στο γκάζι (72-36, 1:30), ο Τζέιμς είχε βρει ρυθμό για τα καλά και το τριφύλλι, έκλεισε την τρίτη περίοδο με διαφορά 33 πόντων!

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστική, ο Πασκουάλ έκανε ευρύ rotation, δίνοντας ανάσες στους παίκτες του, λόγω τελικού, ο κόσμος αποθέωσε την ομάδα, ζήτησε το κύπελλο, σε ένα απόγευμα ευχάριστο, για τον κόσμο που κατέβηκε μαζικά στο ΟΑΚΑ (βοήθησε η γενική είσοδος τους ενός ευρώ), ο οποίος αποζημιώθηκε, χόρτασε μπάσκετ και πλέον περιμένει για άλλη μία κούπα!

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 51-27, 72-39, 90-61.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ