ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ανάλυση

Η αύρα Ουζουνίδη, η στάση Αλαφούζου και τα δύσκολα που έρχονται

Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, δείχνει σημάδια βελτίωσης, εντυπωσιάζει μέσα στο γήπεδο και είναι έτοιμος να… γυρίσει το χαρτί και να σώσει τη σεζόν.

Η αύρα Ουζουνίδη, η στάση Αλαφούζου και τα δύσκολα που έρχονται

Οι «πράσινοι» έχουν ανακάμψει, αρχίζουν και παίρνουν τα πάνω τους, η δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη και του επιτελείου του, παράγει έργο, το οποίο φαίνεται στο γήπεδο, με την ομάδα να θυμίζει και πάλι οικογένεια, μετά από καιρό.

Ο Έλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του, γνωρίζοντας πρώτα απ’ όλα πως δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στις… αγορές με γεμάτο πορτοφόλι, έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, προσπαθώντας πρωτίστως να «φτιάξουν» τη ψυχολογία των παικτών, η οποία μέχρι πρότινος ήταν καταρρακωμένη.

Ξανά οικογένεια

Μόνο και μόνο από τον τρόπο που πανηγυρίζουν οι παίκτες τα γκολ, αντιλαμβάνεται κανείς πως κάτι έχει αλλάξει στα αποδυτήρια. Οι παίκτες γουστάρουν ξανά, χαμογελούν ξανά και είναι μια γροθιά, κάτι που αποτυπώνεται στο γήπεδο.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.545 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η δουλειά του τεχνικού τιμ στον τομέα ψυχολογία, έχει παίξει σημαίνοντα ρόλο στο να παίζουν άπαντες με κέφι, με πάθος και κρατώντας το εγώ τους, κάτω από την ομάδα.

Δουλειά στην προπόνηση

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης το έλεγε με όλους τους τόνους… «Θα δείτε άλλον Παναθηναϊκό». Και τον βλέπουμε. Ο τεχνικός των «πράσινω» μαζί με τον γυμναστή, Νίκο Γιάγκου, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, η ομάδα δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα των… 60 λεπτών και έχει καλά τρεξίματα και φυσική κατάσταση σχεδόν σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Πέραν όμως της φυσικής κατάστασης, κάνει «μπαμ» και το γεγονός πως τακτικά ο Παναθηναϊκός, «στέκεται» καλύτερα. Η ομάδα στήνεται με ορθολογισμό, πρεσάρει πολύ (κάτι που επιθυμεί ο κόουτς) και από τη στιγμή που υπάρχουν και τα ανάλογα τρεξίματα, αυτό έχει αρχίσει να αποδίδει, αρκεί κανείς να δει τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Καλά μέχρι εδώ. Εφεξής όμως, ο Παναθηναϊκός καλείται (μέχρι και το Πάσχα) να δώσει τα δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το «τριφύλλι» έχει μπροστά του επτά παιχνίδια (συν τα ημιτελικά του κυπέλλου, άρα εννιά), στα οποία θα έχει τη δυνατότητα, όχι μόνο να σώσει τη χρονιά, αλλά να της δώσει και νόημα.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λίγκα, μέχρι και τις 9/4:

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 25/2

Παναθηναϊκός-Βέροια 4/3

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 11/3

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 19/3

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2/4

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 6/4

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 9/4

Η στάση Αλαφούζου

Τον τελευταίο καιρό (από την αποπομπή Στραματσόνι και μετά) βλέπουμε έναν διαφορετικό Γιάννη Αλαφούζο.

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ομάδας, έχει αποσυρθεί στο… παρασκήνιο, δε βγαίνει μπροστά, δε μιλάει, δεν κάνει δηλώσεις ή τιτιβίσματα, επιβεβαιώνοντας τη στάση του να μείνει μακριά από τα… φώτα, χθες στην κοπή της πίτας της ομάδας, όπου δεν έδωσε το «παρών».

Ο Γιάννης Αλαφούζος, προτιμά πλέον να μένει μακριά, ίσως επηρεασμένος και από όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, ωστόσο επικοινωνεί συχνά με τους Λυμπερόπουλο-Ουζουνίδη, προτιμώντας όμως να μένει μακριά από τα «φώτα».

Κανείς δε γνωρίζει αν αυτή του η κίνηση αποσκοπεί κάπου, σε κάθε περίπτωση όμως, αξίζει σχολιασμού. Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, δείχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Λύμπε-Ουζουνίδη, οι οποίοι θα κληθούν να κινηθούν το καλοκαίρι με μειωμένο μπάτζετ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.