ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 83-82

Τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΤΕ!

Με τρίποντο του Μάικ Τζέιμς στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε μια επική νίκη με 83-82 επί της Ούνικς Καζάν και απέδειξε γιατί διαθέτει την πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης!

Τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΤΕ!

Η Ούνικς έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό μέχρι τα μέσα της τελευταίας «πράξης», αλλά οι «πράσινοι» με επική αντεπίθεση και έναν ακόμα πιο επικό Τζέιμς, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι από το -9 και να πάρουν τη νίκη χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης (83-82).

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να πετυχαίνει 8 πόντους με 4/5 δίποντα για το «τριφύλλι» και τον Κένι Γκάμπριελ να τον ακολουθεί με 7 πόντους με 2/2 δίποντα και 1/4 τρίποντα.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό και είχαν διαφορά 4 πόντων στο παιχνίδι (15-11), ωστόσο η Ούνικς πήρε το προβάδισμα με ένα σερί 5-0 για να διαμορφώσει το 15-16. Η πρώτη περίοδος έληξε με 24-25 για τους φιλοξενούμενους.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 45.621 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός επιθετικά και μέχρι τα μισά της περιόδου μετρούσε ένα 4-11 πόντους με την Ούνικς να φτάνει τη διαφορά στο σκορ έως και τους 8 πόντους (28-36). Ο Τσάβι Πασκουάλ άλλαξε όλη τη πεντάδα του στη δεύτερη περίοδο και έβαλε στο παρκέ τους Μάικ Τζέιμς, Νίκο Παππά, Κέι Σι Ρίβερς, Ντιμίτρι Νίκολς και Γιάννη Μπουρούση για να προσπαθήσει να ανακτήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού η ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός ξεκόλλησε επιθετικά με τους 4 πόντους του Νίκου Παππά αλλά και τα φάουλ που κέρδισε ο Γιάννης Μπουρούσης και με τις 5/6 ελεύθερες βολές του βοήθησε το «τριφύλλι» επιθετικά ώστε να μειώσει τη διαφορά έως και τους 3 πόντους (37-40). Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απειλήσουν στο πρώτο μέρος από τη περιφέρεια, ωστόσο χωρίς επιτυχία με 2/10 τρίποντα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου, το σκορ βρισκόταν στο 39-43 όμως το φάουλ του Σίνγκλετον και η τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον Νίκο Παππά για διαμαρτυρία, οδήγησε την Ούνικς στο να διευρύνει τη διαφορά στους 7 πόντους για το σκορ περιόδου 39-46.

Στη τρίτη περίοδο Κρις Σίνγκλετον (4π.) και Νικ Καλάθης (3π.)με ένα σερί 7-3, έφτασαν τον Παναθηναϊκό στο 46-49, ωστόσο η Ούνιξ εκμεταλλευόμενη τα λάθη στη επίθεση αλλά και στην άμυνα του «τριφυλλιού», άνοιξε τη διαφορά στους 6 πόντους (52-46). Η ίδια εικόνα παρουσιάστηκε και στο δεύτερο μέρος, όπου το «τριφύλλι» κυνηγούσε στο σκορ την Ούνικς η οποία κρατούσε σταθερά το προβάδισμα έως και 9 πόντους (52-61). Τα ποσοστά στα περιφερειακά σουτ παρέμειναν χαμηλά με το 5/20

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν το σημείο κλειδί για τη ρωσική ομάδα καθώς ο γκαρντ της Ούνικς σημείωσε 7 πόντους στη τρίτη περίοδο φτάνοντας τους 20. Το σκορ περιόδου έληξε 52-61 για τους φιλοξενούμενους. Στη τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του και με καλές επιλογές στην επίθεση, πραγματοποίησε ένα γρήγορο σερί 6-1 και διαμόρφωσε το 57-62 και μόλις 5 πόντους πίσω στο σκορ. Οι «πράσινοι» με αυτοθυσία και πάθος έφτασαν στο 63-65 αρχικά με το εύστοχο τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς με τον ίδιο παίκτη να φέρνει το ματς στα ίσα για το 65-65 στα μισά της περιόδου!

Η αντίδραση της Ούνικς όμως ήταν άμεση και με δύο διαδοχικά τρίποντα του Κόλουμ έκανε ένα σερί 6-0 και πήρε εκ νέου το προβάδισμα για το 71-65. Τα διαιτητικά λάθη κόστισαν στον Παναθηναϊκό και έδωσαν την ευκαιρία στην Ούνιξ να παραμείνει μπροστά στο σκορ.

Το τρίποντο του Σίνγκλετον μείωσε στο 72-75 για το «τριφύλλι» και έδωσε ελπίδα στον Παναθηναϊκό για την ανατροπή. Το παιχνίδι κρίθηκε στα δύο εύστοχα διαδοχικά τρίποντα του Κρις Σίνγκλετον που έφτασε το σκορ στο 79-80 28.8 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα. Οι 1/2 ελεύθερες βολές του φόργουορντ/σέντερ του τριφυλλιού διαμόρφωσαν το 80-80.

Η Ούνιξ με δύο βολές έκανε το 80-82 στα 7” αλλά ο τιμωρός Τζέιμς με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ buzzer beater έδωσε τη νίκη στους «πράσινους».

Screenshot_11
Screenshot_12

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...