ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνέντευξη στο panathinaikos24.gr

Γκάμπριελ: «Όταν σηκώθηκε ο Τζέιμς, είπα απλά ότι θα μπει!»

Ο Κένι Γκάμπριελ μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη κόντρα στην Ούνικς Καζάν με 83-82, το νικητήριο καλάθι του Μάικ Τζέιμς, αλλά και τη μαγική τέταρτη περίοδο της ανατροπής.

Γκάμπριελ: «Όταν σηκώθηκε ο Τζέιμς, είπα απλά ότι θα μπει!»

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν παντού στο ματς και σημείωσε 10 πόντους με 2/2 δίποντα, 2/7 τρίποντα, ενώ μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και πρόσφερε θέαμα με τα δύο εντυπωσιακά μπλοκ του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πολύ δύσκολος αγώνας κόντρα σε μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα, ωστόσο πήρατε τη νίκη, τι συνέβη;

«Μπήκαμε καλύτερα στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, με περισσότερη αυτοσυγκέντρωση και έτσι καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά στους δύο πόντους και ο Μάικ Τζέιμς είχε τα κότσια να πάρει το σουτ στο τέλος και τα κατάφερε».

Η ομάδα είχε 5 τρίποντα σε τρεις περιόδους και 7 στην τελευταία τι συνέβη;

«Είναι τα κότσια που χρειάζονται για να κάνεις αυτά τα σουτ. Πάντα λέω πως έχουμε μια ομάδα με πολύ καλούς σουτέρ. Μπορεί να είχαμε μια κακή βραδιά στα σουτ, όμως έτσι είναι το μπάσκετ, μερικές φορές τα σουτ μπαίνουν και άλλες όχι. Αυτό όμως είναι το παιχνίδι μας και το κάνουμε πολύ καλά».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.205 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είχατε επίσης καλύτερη άμυνα στη τελευταία περίοδο αντίθετα από τις τρεις προηγούμενες

«Ήταν απλά η θέλησή μας να πάρουμε τη νίκη, μπήκαμε με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση στο παρκέ και θέλαμε τη νίκη. Ήμασταν πίσω στο σκορ με 9 πόντους και δώσαμε ότι είχαμε για τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα που όποιος και αν πάρει τη μπάλα μπορεί να σκοράρει και αυτό μας δίνει αρκετή αυτοπεποίθηση τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα».

Ποιες ήταν οι σκέψεις όταν είδες τον Μάικ να σημειώνει το νικητήριο καλάθι;

«Όταν τον είδα να κάνει το σουτ, σκεφτόμουν πως είναι καλό και πως θα μπει».

Έχεις τρεις επιλογές. Τι έδωσε περισσότερο τη νίκη στον Παναθηναϊκό; Οι 8/10 ελεύθερες βολές του Γιάννη Μπουρούση, οι 9 συνεχόμενοι πόντοι του Σίνγκλετον στη τέταρτη περίοδο ή το buzzer beater του Τζέιμς;

«Όλα αυτά συνδυαστικά (γέλια). Η νίκη είναι πάντα νίκη για μένα κάθε νίκη είναι ίδια, μπορεί να μην ήρθε εύκολα απόψε (σ.σ χθες) και να μην παίξαμε πολύ καλά, αλλά νικήσαμε και είμαι χαρούμενος γι αυτό».

Πλέον επόμενος σταθμός για τον Παναθηναϊκό το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα, μπορεί η ομάδα να πάρει ακόμη μια νίκη;

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να προετοιμαστούμε γι αυτό το παιχνίδι σαν να είναι τελικός. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας για 40 λεπτά θα μπούμε με συγκέντρωση στο παρκέ. Θα παίξουμε σκληρά και ομαδικά έχουμε κάθε πιθανότητα για να πάρουμε ακόμη μια νίκη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.