ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνέντευξη στο panathinaikos24.gr

Ρίβερς: «Θέλαμε να προστατέψουμε το σπίτι μας…»

Ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη της ομάδας κόντρα στην Ούνικς Καζάν με 83-82, την ασφυκτική άμυνα της τελευταίας περιόδου, αλλά και τον παράγοντα διαιτησία.

Ρίβερς: «Θέλαμε να προστατέψουμε το σπίτι μας…»

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού Superfoods σημείωσε αρκετά κρίσιμα τρίποντα στη τελευταία περίοδο και βοήθησε σημαντικά ώστε η ομάδα του να πάρει ακόμη μια νίκη σημειώνοντας 13 πόντους με 2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα ενώ μοίρασε και δύο ασίστ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πολύ αγχωτική νίκη ωστόσο νίκη, τι συνέβη;

«Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και ήμασταν ιδιαίτερα μαχητικοί έως το τέλος. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι, σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα όμως έχουμε αρκετή αυτοπεποίθηση στα εντός έδρας παιχνίδια μας, κάνουμε αρκετά καλά σουτ όμως πρέπει να έχουμε καλύτερη άμυνα όταν παίζουμε κόντρα σε ομάδες που έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν στο ένας εναντίον ενός, πρέπει να προετοιμαζόμαστε καλύτερα νοητικά, σε τέτοιου είδους παίκτες».

Στη τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε πολύ καλύτερα απ΄ότι τις τρεις προηγούμενες στο παιχνίδι, τι συνέβη;

«Το πάθος μας για να μην χάσουμε εντός έδρας. Έχουμε μόνο μια ήττα στο «σπίτι» μας και θέλαμε να προστατέψουμε αυτό το σερί νικών. Ειδικά στην Ευρωλίγκα και κόντρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου, το πρώτο μέλημά μας είναι να παίρνουμε εντός έδρας νίκες οποιοδήποτε «στραβοπάτημα» μπορεί να μας κοστίσει στο τέλος. Οπότε στη τελευταία περίοδο έπρεπε να παλέψουμε και να ανατρέψουμε το σκορ. Στόχος μας είναι να παίρνουμε εντός έδρας νίκες έως το τέλος, έτσι ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 52.300 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη τελευταία περίοδο η ομάδα σημείωσε αρκετά τρίποντα κάτι που στις προηγούμενες τρεις δεν ήταν τόσο καλή. Ήταν οδηγία του προπονητή τα περιφερειακά σουτ;

«Είναι απλά ο τρόπος που παίζουμε. Όταν είσαι με τη πλάτη στον τοίχο πρέπει να κάνεις ότι μπορείς για να ανταπεξέλθεις και αυτό κάναμε. Δεν θέλαμε να χάσουμε με κάτω τα χέρια και παλέψαμε για τη νίκη. Δεν θέλαμε να χάσουμε ενώ το παιχνίδι βρισκόταν τόσο κοντά στο σκορ και τα καταφέραμε».

Για ακόμη μια φορά είδαμε τους διαιτητές να είναι ιδιαίτερα αυστηροί με τον Παναθηναϊκό όσον αφορά τα φάουλ ποια η γνώμη σου;

«Δεν το σχολιάζω γιατί ξέρω πότε κάνω φάουλ και πότε όχι. Παίζω σκληρή άμυνα όπως ο καθένας και θέλω όποτε κάνω φάουλ να μου δίνετε το φάουλ από τον αντίπαλο. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι φυσικής επαφής. Το να έχεις μια μικρή επαφή με τον αντίπαλο και αυτό να δίνεται φάουλ και σε σκληρό μαρκάρισμα σε εμάς να μη δίνεται. Έτσι είναι η κατάσταση, αλλά μερικές φορές αυτό μας δυσαρεστεί γιατί τα δίνουμε όλα στο παρκέ. Μου αρέσει να κάνω διείσδυση μου αρέσει το στενό μαρκάρισμα αλλά η επαφή που κάνω εγώ δεν έχει καμία σχέση με αυτή του αντίπαλου. Δεν είναι δουλειά μου όμως να σχολιάζω τους διαιτητές για το αν έκαναν καλή δουλειά ή όχι, προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι, αυτό ήταν όλο».

Πλέον έχετε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας κόντρα στη Νταρουσάφακα, μπορεί ο Παναθηναϊκός να διευρύνει τις σερί νίκες του;

«Στόχος μας είναι να παίρνουμε νίκες εντός έδρας και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η Νταρουσάφακα δεν θα μας «δώσει» το παιχνίδι έτσι εύκολα. Θα παλέψουν για τη νίκη ανεξάρτητα με το που βρίσκονται στη βαθμολογία και θα τα δώσουν όλα για να μπουν στην οκτάδα. Θα είμαστε έτοιμοι όμως και καλά προετοιμασμένοι σε όλους τους τομείς γι’ αυτό το παιχνίδι και θα μπούμε στο παρκέ για να παλέψουμε για ότι καλύτερο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...