ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα:«Και αποκρούει ο Βάντσικ»! (vid)

Το panathinaikos24.gr γυρίζει τον χρόνο στο 1995 και συγκεκριμένα στην 1η Μαρτίου εκείνης της χρονιάς. Aξέχαστο ντέρμπι για τον 2ο προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Σαν σήμερα:«Και αποκρούει ο Βάντσικ»! (vid)

Το panathinaikos24.gr γυρίζει τον χρόνο στο 1995 και συγκεκριμένα στην 1η Μαρτίου εκείνης της χρονιάς. Aξέχαστο ντέρμπι για τον 2ο προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς είχαν ηττηθεί με σκορ 2-1 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, παρά το γεγονός ότι έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Στον επαναληπτικό, το «Γ. Καραϊσκάκης»… βράζει και περίπου 2.5000 φίλοι του «τριφυλλιού» δίνουν τη δική τους «μάχη» στην κερκίδα. Πρωτοφωνάζουν «γκολ» στο 26’ όταν ο Καπουράνης ανοίγει το σκορ και βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφαρίζουν στο 45’ με τον Αλεξανδρή, ενώ ανατρέπουν την εις βάρος τους κατάσταση στο 58’, με αυτογκόλ του Κολιτσιδάκη. Από εκεί και πέρα, όμως, αρχίζει η πράσινη αντεπίθεση και λίγοι περιμένουν το τι θα ακολουθήσει. Το «τριφύλλι» με ψυχωμένη εμφάνιση ισοφαρίζει σε 2-2 με άψογο τελείωμα του Δώνη στο 71’ και παίρνει σκορ πρόκρισης στο 87’, με πέναλτι του Βαζέχα. Ένα πέναλτι «ολοκάθαρο», παρά το γεγονός ότι 17.000 Ολυμπιακού τα έκαναν… γης μαδιάμ στο «Καραϊσκάκη» για την απόφαση του Νικάκη…

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 90.724 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ίδιος ο διαιτητής, πάντως, πήγε να… ανταμείψει τους Πειραιώτες στο 90’ όταν ο Ιβιτς κατεβάζει την μπάλα με τα χέρια, στη συνέχεια ανατρέπεται από τον Καλλιτζάκη και ο ρέφερι αντί να σφυρίξει παράβαση στον Σέρβο, δείχνει πέναλτι ξανά! Αυτή τη φορά, οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξεσπούν σε πανηγυρισμούς και αυτοί του Παναθηναϊκού έχουν μείνει άναυδοι με την απόφαση Νικάκη.

Φτάνουμε στο 92’. Ο Αλεξανδρής αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και αν σκοράρει στέλνει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Παίρνει φόρα, εκτελεί συρτά, αλλά ο Γιόζεφ Βάντσικ τον «ψαρώνει», πέφτει σωστά και μπλοκάρει! Το «βουνό», μάλιστα, απομακρύνει στη συνέχεια συμπαίκτες του που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, υπό τον κίνδυνο να μην ακουμπήσουν την μπάλα με τα χέρια και δοθεί νέα παράβαση!

Ο Νικάκης σφυρίζει τη λήξη, με την μπάλα στην αγκαλιά του Πολωνού, ο οποίος αμέσως τρέχει προς το πέταλο όπου βρίσκονται οι φίλοι της ομάδας, πετάει την μπάλα και όλοι ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Αξέχαστο ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια ιστορική πρόκριση. Τα «πράσινα» πανηγύρια εξαπλώνονταν από το Φάληρο μέχρι το κέντρο. Η γιορτή όμως στιγματίστηκε από το άνανδρο χτύπημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής, έξω από τα αποδυτήρια πενήντα οπαδοί του Ολυμπιακού χτύπησαν τον Τίτο Βασιλόπουλο.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι τα λόγια που φέρεται πως έκαναν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ, Δημήτρη Σκιάνης και Αργύρης Μήτσου, οι οποίοι δεν έδειξαν να ενοχλούνται από όσα συνέβησαν: «Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τη φιλοξενία. Όλοι μας συμπεριφέρθηκαν ως τζέντλεμεν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...