ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒLOG

ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι αριθμοί του Παναθηναϊκού ενόψει Νταρουσάφακα

Η Νίκη Μπάκουλη αναλύει στο panathinaikos24.gr διεξοδικά τα στατιστικά του Παναθηναϊκού, πριν από το ματς της Παρασκευής με την Νταρουσφάκακα. Τα ποσοστά ευστοχίας, οι παίκτες που σουτάρουν τα περισσότερα τρίποντα, η τέταρτη περίοδος και οι παρατάσεις!

ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι αριθμοί του Παναθηναϊκού ενόψει Νταρουσάφακα

Πριν το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα (Παρασκευή 3/3, 19.15), θα ήταν χρήσιμο να μάθεις κάποια πράγματα που ενδεχομένως να μην έχουν υποπέσει στην αντίληψη σου. Όχι γιατί δεν πρόσεξες αρκετά, αλλά επειδή πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Θες παράδειγμα; Όμορφα. Ποιος είναι ο πιο εύστοχος παίκτης του Παναθηναϊκού; Ο Μάικ Τζέιμς, θα πεις. Αν σου ζητούσα να μου δώσεις ποσοστό των σουτ που δοκιμάζει στις τελευταίες περιόδους, θα έλεγες πως περισσότερα είναι τα δίποντα ή τα τρίποντα; Τώρα δες παρακάτω να διαπιστώσεις τι ισχύει.

Εν όψει του αγώνα της Παρασκευής, έχε υπ’ όψιν σου ότι μέχρι τη σήμερον ημέρα, στη Euroleague, το 58.3% των σουτ που κάνουν οι “πράσινοι” είναι δύο πόντων και το 41.7% τρίποντα. Τα αντίστοιχα νούμερα της Νταρουσάφακα, είναι 61% και 39%. Οι παίκτες του Πασκουάλ σκοράρουν σε 18.5 δίποντα, κατά μ.ο., από τα 36.7 που δοκιμάζουν. Βάζουν και 9.7 τρίποντα, από τα 26.3 που εκτελούν.

Οι ασίστ δεν είναι το φόρτε του τριφυλλιού, με τις 350 που έχει περάσει να είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση -μετά τις 341 του Ολυμπιακού και τις 342 της Νταρουσάφακα, ομάδα που μοιάζει πολύ μεν, στον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός, αλλά οι “πράσινοι” είναι πιο αποτελεσματικοί. Τώρα πάμε και στους αριθμούς.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.261 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι πιο εύστοχοι

ΌνομαFG%
Μάικ Τζέιμς51.7%
Κρις Σίνγκλετον50.6%
Κένι Γκάμπριελ50%
KC Ρίβερς46.9%
Νικ Καλάθης42.9%

Οι παίκτες που σουτάρουν περισσότερα τρίποντα από ό,τι δίποντα

ΌνομαΤρίπονταΔίποντα
Αντώνης Φώτσης71.4%28.6%
Κένι Γκάμπριελ54.7%45.3%
KC Ρίβερς56.6%46.4%
Tζέιμς Φελντέιν52.7%47.3%

Ποιοι επιχειρούν περισσότερα δίποντα

ΌνομαΔίπονταΤρίποντα
Αλεσάντρο Τζεντίλε86.5%13.5%
Γιάννης Μπουρούσης69.7%30.3%
Μάικ Τζέιμς66.9%33.1%
Νικ Καλάθης65.1%34.9%
Νίκος Παππάς58.2%41.8%
Ντεμέτρις Νίκολς56.8%43.2%
Κρις Σίνγκλετον56%44%

ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ και ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

Βάσει των στατιστικών στοιχείων, η πεντάδα που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλη ο Τσάβι Πασκουάλ στις τελευταίες περιόδους και τις παρατάσεις συγκροτείται από τους Ρίβερς (204.13”), Σίνγκλετον (156.24”), Καλάθη (151.08”), Μπουρούση (140.19”) και Τζέιμς (126.08”). Στο Νο6 είναι ένα όνομα έκπληξη, αν σκεφτείς πως για δυο μήνες δεν πατούσε παρκέ: ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει 118.28” συμμετοχής.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι αυτός που έχει “δεχθεί” τα περισσότερα φάουλ, στις τέταρτες περιόδους  και τις 4 παρατάσεις που ‘χει παίξει η ομάδα του μέχρι σήμερα (31). Ακολουθεί ο Μάικ Τζέιμς με 26. Θα πίστευες πως ο τελευταίος σκοράρει κυρίως με τρίποντα, όταν ο Παναθηναϊκός καίγεται. Θα πίστευες λάθος.

Βλέπεις, το 71.7% των σουτ που παίρνει στα φινάλε είναι δίποντα και το 28.3% τρίποντα. Και ναι, είναι αυτός που χρησιμοποιεί περισσότερο από όλους τους “πράσινους” το δίποντο, στις τέταρτες και τις εξτρά περιόδους. Ο Ρίβερς πάλι, είναι τύπος των τριών πόντων. Από εκεί εκτελεί το 58.6% των σουτ του στις καταστάσεις που είπαμε και το 41.4% είναι μέσα από τη γραμμή των τριών πόντων.

Ο Μπουρούσης είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης του τριφυλλιού στο τέλος των ματς, με 88 βαθμούς στον πίνακα αξιολόγησης. Οι Ρίβερς και Τζέιμς ακολουθούν με 79, ο Σίνγκλετον έχει 64 και ο Καλάθης 40.

Νίκη Μπάκουλη
Νίκη Μπάκουλη Όταν στην -ας πούμε- εύθραυστη ηλικία των 17 χρόνων, τη ρωτούσαν τι ήθελε να γίνει είχε.. άλλες δουλειές (!) και καμία διάθεση να αποφασίσει. Για αυτό το έριξε στο συναίσθημα. Έλεγε "θέλω να συνεχίσω το έργο του πατέρα μου", που είχε αποχωρήσει εσπευσμένα από το μάταιο τούτο κόσμο. Συγκινημένοι όλοι, την άφηναν στην ησυχία της, εκτός της μητρός της που είπε να της.. χαράξει πορεία (αφού ήταν κάτι που ήθελε το σκασμένο) και έτσι, βρέθηκε στο Sportime του Χάρη Ξύδη, φίλου του πατέρα Νίκου Μπάκουλη. Ο Χ.Ξ έκρινε σκόπιμο να ξεκινήσει την πορεία της από το περιφερειακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Η επίσκεψη σε μια γενική συνέλευση ήταν... το τέλος αυτού του κεφαλαίου. Γυρίζοντας στο γραφείο, ζήτησε (σχεδόν γονυπετής) να μεταφερθεί στο τμήμα μπάσκετ -το οποίο είχε ταλαιπωρήσει στο Σπόρτιγκ, υπό τις οδηγίες της Αννυ Κωνσταντινίδου. Ευτυχώς για το άθλημα κατάλαβε νωρίς ότι δεν ήταν γεννημένη να γίνει παίκτρια... Το "Χάρη, θέλω μια χάρη" (που κάνει ρίμα, αλλά δεν αποθεώνει και τα ελληνικά) την έκανε συνεργάτιδα του τμήματος μπάσκετ και η... κυρία Τύχη ήταν δίπλα της, αφού η κίνηση αποδείχθηκε κίνηση ΜΑΤ. Η δουλειά της έγινε η ζωή της και όταν ήλθε ο κορεσμός... στη σχέση, ήλθε και η κρίση για να μας γυρίσει στα βασικά αυτής της ζωής. Η αγάπη ξαναέγινε έρωτας και η δουλειά έγινε πάλι χόμπι. Η Νίκη Μπάκουλη είναι επίσης συντάκτης και αρθρογράφος του sport24.gr, ενώ αρθρογραφεί για τον εξάστερο και στο panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.