ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αν μέναμε, θα παίρναμε το πρωτάθλημα κόντρα σε όλους»

Ο Ντάνιελ Πράνιτς μιλάει στο panathinaikos24.gr για την περίοδο που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, εξηγεί γιατί η ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα κατά την παρουσία του, εκφράζει απογοήτευση και εύχεται η ομάδα να βρει τον δρόμο της και να δώσει χαρά στον κόσμο της.

«Αν μέναμε, θα παίρναμε το πρωτάθλημα κόντρα σε όλους»

Ο 35χρονος Κροάτης άσος, που αγωνίστηκε για μια τριετία με το “τριφύλλι”, κατακτώντας το Κύπελλο το 2014, στον αξέχαστο τελικό με τον ΠΑΟΚ, αγωνίζεται τώρα στη Σλοβενία και την Κόπερ.

Μιλώντας στο panathinaikos24.gr, με αφορμή τη χθεσινή επέτειο από τη μεγάλη νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, πριν από 3 χρόνια, εξήγησε ότι αν εκείνη η ομάδα  παρέμενε και ενισχυόταν καταλλήλως θα ξεπερν0ύσε τους Πειραιώτες και θα κατακτούσε τον τίτλο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην καλύτερή του στιγμή με την ομάδα, αλλά και στην τωρινή ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.713 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα σχόλιο για τη νίκη με me 3-0 επι Ολυμπιακού πριν 3 χρόνια και για γκολ που πέτυχες τότε;

«Σίγουρα ήταν σημαντικό το γκολ που πέτυχα τότε αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα είχα καταφέρει να σκοράρω. Παίξαμε σαν ομάδα και αυτός είναι ο λόγος που πήραμε αυτή τη νίκη. Η ομάδα ήταν πολύ καλή σ’ αυτό το παιχνίδι κι όχι ένας μόνο παίκτης».

Τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για σένα;

« Έπαιξα στην ομάδα για τρία χρόνια και τον Παναθηναϊκό τον έχω στην καρδιά μου. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου το τριφύλλι».

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

« Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν κερδίσαμε το Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΟΚ αλλά κάθε παιχνίδι που έπαιξα με την πράσινη φανέλα ήταν ιδιαίτερο για μένα».

Ντάνιελ, γιατί ο Παναθηναϊκός και κατά την παρουσία σου δεν πήρε ένα πρωτάθλημα. Τι πισεύεις ότι έφταιξε; 

 «Πιστεύω ότι αν η ομάδα από την πρώτη σεζόν που αγωνιζόμουν έμενε μέχρι σήμερα, ο Παναθηναϊκός θα ήταν φέτος πρωταθλητής.  Αυτή η παρέα, με κάποιες προσθήκες, θα εξελισσόταν και θα έπαιρνε τον τίτλο κόντρα σε όλους! Να το ξέρετε. Βέβαια οι άνθρωποι που διοικούσαν την ομάδα δεν είχαν τον χρόνο και την υπομονή για να περιμένουν»

Τι εννοείς;

«Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι καλύτερος απ’ όλους για να είσαι το νούμερο 1.Σ’ αυτά τα τρία χρόνια παίξαμε καλά αλλά επειδή είχαμε νεαρή ομάδα δεν μπορούσαμε να παλέψουμε απέναντι σ’ όλους και σε όλα. Κάθε χρόνο μαθαίναμε. Όταν βλέπω τώρα τον Ολυμπιακό είμαι σίγουρος ότι αν τώρα είχαμε την ίδια ομάδα θα παλεύαμε μαζί τους για το πρωτάθλημα».

Πως, όμως,  ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα έχοντας αυτή την εχθρική αντιμετώπιση από τους διαιτητές, κάτι που έχεις δηλώσει και εσύ παλαιότερα;

«Ναι το θυμάμαι αυτό που λες! Είναι δύσκολο να παλέψεις απέναντι σ’ όλο αυτό, όπως εξίσου δύσκολο είναι και να ανατρέψεις όλη αυτή την κατάσταση. Το θέμα είναι να αποδεικνύεις τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο»

Την τωρινή ομάδα την παρακολουθείς;

«Είναι δύσκολο να εκφράσω κάποια άποψη. Έχω δει μόνο μερικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Βέβαια δεν είμαι στα αποδυτήρια για να ξέρω τι συμβαίνει και ποιο είναι το κλίμα. Νομίζω ότι οι παίκτες, το διάστημα που έβλεπα, έπαιζαν τρομαγμένοι. Είναι σαν να φοβούνταν κάτι. Αλλά αυτό είναι κάτι που έχω δει μόνο από τα λίγα παιχνίδια στην τηλεόραση. Τώρα ίσως να είναι καλύτερα».

Κρατάς επαφή με παλούς σου συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό;

«Ναι κρατάω επαφή με ορισμένους. Πριν από λίγο καιρό είχα έρθει στην Ελλάδα για να τους δω».

Ένα μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας και μία ευχή για τον Παναθηναϊκό;

 «Μου λείπει ο Παναθηναϊκός και όλοι οι φίλοι μου τόσο από την ομάδα όσο και από την Ελλάδα. Μου λείπουν όλοι οι άνθρωποι που δούλευαν για την ομάδα. Είμαι όμως απογοητευμένος και από κάποιους στη διοίκηση. Ήταν τιμή για μένα που φόρεσα την φανέλα με το τριφύλλι και θα είμαι περήφανος πάντα γι’ αυτό. Υπήρχαν καλές και κακές στιγμές. Πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο και έδινα τον καλύτερο μου εαυτό. Εύχομαι  ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει ένα τίτλο και του χρόνου να βγει πρώτος στο πρωτάθλημα. Τόσο η ομάδα όσο και οι οπαδοί της το αξίζουν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.