ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση

Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε και πάλι εκτός έδρας, με το πρόβλημα πια να μοιάζει δυσεπίλυτο. Η πρόκριση δε θα χαθεί, αλλά το Final-4 θα μοιάζει μακρινό όνειρο αν δεν αλλάξει κάτι. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση

Ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Κλειστό ματς, καλά ξεσπάσματα από τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, κάθε φορά και ένας διαφορετικός ήρωας, όλα καλά. Μέχρι το τέλος. Ή μάλλον, λίγο πριν το τέλος.

Όπως στην Πόλη (Εφές), στη Μόσχα, στο Βελιγράδι, στο ΣΕΦ, στο Καζάν και αλλού, ο Παναθηναϊκός έχυσε την καρδάρα με το γάλα, με μοιραία λάθη και κακές επιλογές που χαλούσαν την κατά τα άλλα, καλή του εικόνα.

Μπορεί για πολλούς το τεράστιο σουτ του Κλάϊμπερν να αποτέλεσε την αιτία… της ήττας, αλλά δεν πρέπει ένα μεγάλο καλάθι, όσο σπάνιο και αν είναι να αποπροσανατολίσει. Ο Παναθηναϊκός έχει έλλειμμα ψυχολογίας μακριά από το σπίτι του. Έχει έλλειμμα συγκέντρωσης, καθαρού μυαλού και δεν καθαρίζει τα παιχνίδια όταν έχει το momentum.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.097 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως λοιπόν σε τόσες και τόσες έδρες, έτσι και απόψε, σε μια έδρα εκκλησία, οι «πράσινοι» αυτοκτόνησαν. Ευθύνες έχει ο Πασκούαλ και πολλές μάλιστα. Η εμμονή με τον Τζεντίλε (του στοίχισε στη τρίτη περίοδο όταν βρέθηκε στο -12) και το γεγονός πως άφησε τον Τζέιμς να παρασυρθεί (το +7 έγινε -2 μετά από αλλεπάλληλα λάθη του Αμερικανού στην επίθεση), δεν του έβαλε φρένο (δεν είναι και εύκολο βέβαια), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να παρουσιάσει αστάθεια στην απόδοσή του.

Ο Σίνγκλετον προσπάθησε, ο Πασκουάλ έβαλε την μπάλα μέσα στη ρακέτα στην 4η περίοδο, ο Μπουρούσης έκανε καλή δουλειά, αλλά τα λάθη του προερχόμενα από την κούραση αλλά και το γεγονός πως ο Μπλατ το διάβασε και έστελνε δυνατά τους παίκτες του πάνω του, στοίχισαν στο «τριφύλλι».

Και φυσικά, παρότι στο -3 στα 49΄΄, ο Παναθηναϊκός ήταν μέσα στο ματς, οι κάκιστες επιλογές του, τον έφεραν με την πλάτη στον τοίχο. Τρεις επιθέσεις, τρεις τάπες, όχι γιατί οι αμυνόμενοι ήταν φοβεροί και τρομεροί, αλλά διότι οι επτιθέμενοι, αποδέχτηκαν-δυστυχώς-τη μοίρα τους. Και αυτό είναι το χειρότερο, αυτό είναι που μοιάζει δυσεπίλυτο.

Πλέον όλα είναι ανοικτά, η 5η θέση δεν είναι καθόλου βέβαιη, η τετράδα χάθηκε διαπαντώς (όχι ότι υπήρχε… σαν ενδεχόμενο, ας είμαστε ειλικρινείς) και οι υπόλοιπες έξι αγωνιστικές θα είναι πάρα πολύ κρίσιμες και ενδιαφέρουσες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.