ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Άρης 70-54

Στο ρελαντί… τον νίκησε ξανά!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, χωρίς να λάμψει με την απόδοσή του, νίκησε ξανά τον Άρη (70-54), πραγματοποιώντας μια μέτρια εμφάνιση, σε ένα ματς κρύο... αφού το ΟΑΚΑ ήταν άδειο λόγω της τιμωρίας των «πράσινων». Κορυφαίος ο Τζέιμς, έδωσε τις λύσεις όταν πλησίασε ο Άρης στην 4η περίοδο.

Στο ρελαντί... τον νίκησε ξανά!

Σε ένα ματς που γρήγορα θα ξεχαστεί, ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε το καθήκον του και επικράτησε του μαχητικού Άρη με 70-54, με κορυφαίο τον Μάικ Τζέιμς (19π., οι 11 στην 4η περίοδο), ο οποίος μίλησε… όταν ο Άρης στην αρχή της 4ης περιόδου, πλησίασε στους 4 (55-51).

Το ματς

Μπουρούσης, Χαραλαμπόπουλος, Καλάθης, Φελντέιν και Φώτσης οι βασικοί πέντε για τον Παναθηναϊκό, ενώ για τον Άρη οι Τζενκινς, Γκόρντον, Γιάνκοβιτς, Τζάκσον και Φλιώνης.

Με τρίποντο του Γιάνκοβιτς, μετά από συνεργασία με τον Γκόρντον, άρχισε το ματς, με τον Καλάθη να κάνει το 2-3, με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού αγώνα. Σίμτσακ, Τζένκινς και Γιάνκοβιτς έδωσαν προβάδισμα 7 πόντων στον Άρη (2-9), με τον Παναθηναϊκό να είναι νευρικός στην επίθεση και χαλαρός στην άμυνα, γεγονός που ανάγκασε τον Τσάβι Πασκουάλ να σηκωθεί από την καρέκλα του για πρώτη φορά.

Σταθερά μπροστά ο Άρης

Οι «κίτρινοι» έκλεισαν το πρώτο πεντάλεπτο με διαφορά εννιά πόντων (5-14), με τον Πασκουάλ να καλεί το πρώτο του τάιμ άουτ. Η διακοπή βοήθησε τον Παναθηναϊκό και με ένα σερί 6-0 (Φώτσης-Καλάθης), μείωσε στους 2 (12-14, 3:43).

Με τρίποντο του Φελντέιν ο Παναθηναϊκός προσπέρασε στο σκορ για πρώτη φορά (17-16), αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ, 2:39 πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.  Μούρτος και Ρίβερς (βολή σε νεκρό χρόνο) διαμόρφωσαν το 20-20, του πρώτου δεκαλέπτου.

Καυτός Ρίβερς!

Με τον Κέι Σι Ρίβερς να… ζεματάει, ο Παναθηναϊκός στις αρχές της Β΄ περιόδου, πήρε προβάδισμα έξι πόντων (26-20), με τους «πράσινους» να σφίγγουν την άμυνά τους και να διευρύνουν το προβάδισμα με τον Σίνγκλετον (27-20, 7:07).

Ο Άρης έμεινε χωρίς καλάθι στη δεύτερη περίοδο για 3,5 λεπτά (τρίποντο Γιάνκοβιτς), ο Παναθηναϊκός όμως είχε ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα και να κρατά την πρωτοπορία στο σκορ (32-23, 5:14).

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι, με τρίποντο του Γκάμπριελ έφτασε στο +16 (39-23, 3:33) και έθεσε βάσεις νίκης, αφού ο Άρης δεν έμοιαζε να μπορεί να ακολουθήσει. Οι «πράσινοι» εκτόξευσαν τη διαφορά στους 18 (44-26, 1:34), το νερό είχε μπει στο αυλάκι… με την ομάδα του Πασκουάλ, να θέτει βάσεις για μια εύκολη επικράτηση.

Ο Άρης με ένα μικρό σερί, μείωσε τη διαφορά στους 14 (44-30), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στο ίδιο μοτίβο…

Ο Άρης μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο Β΄ μέρος, ψαλίδισε τη διαφορά (47-36), ωστόσο οι «πράσινοι» κατάφεραν να την κρατήσουν σε διψήφια επίπεδα, παρότι δεν έβρισκαν ρυθμό στην επίθεση.

Στα μισά της περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά με 10 (48-38), ήταν άστοχος στην επίθεση, ωστόσο ούτε ο Άρης δεν μπορούσε να απειλήσει, μοιραία η διαφορά δεν άλλαζε και το παιχνίδι παιζόταν σε χαμηλό τέμπο, με τον Τσάβι Πασκουάλ να προσπαθεί από τον πάγκο να βρει λύση, προκειμένου να ξαναβρεί ρυθμό η ομάδα του.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί διψήφια διαφορά, παρότι δεν έπαιζε καλό μπάσκετ, ο Άρης δεν ήταν σε θέση να απειλήσει. Ο Τζέιμς με μια λόμπα έκανε το 55-43 (9:10), οι φιλοξενούμενοι αμέσως απάντησαν, με το ματς να είναι μεν ανοικτό, αλλά με το τριφύλλι να έχει τον έλεγχο.

Επέστρεψε ο Άρης, αποκατέστησε τη διαφορά ο Τζέιμς

Με συνεχόμενα καλάθια του Άρη, το ματς έγινε ξανά ντέρμπι (55-51, 7:22), με τον Παναθηναϊκό να παίζει χωρίς συγκέντρωση και με κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση.

Ο Τζέιμς με τέσσερις αναπάντητους πόντους έδωσε ανάσα στην ομάδα του (59-51, 5:43), με τον Αμερικανό να δίνει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα του και με τις δύο βολές (έξι συνεχόμενοι πόντοι), επαανέφερε τη διαφορά στους 10 (61-51, 4:53).

Ένα λάθος του Παππά και ένα αντιαθλητικό του Σίνγκλετον, έδωσαν την  ευκαιρία στον Άρη να μειώσει, αλλά ο Ξανθόπουλος δεν αξιοποίησε την ευκαιρία (χαμένη βολή και βήματα), με τον Παναθηναϊκό, να περνάει αβρόχοις ποσίν την μπόρα.

Ο Τζέιμς με τον 8ο συνεχόμενο πόντο του, έκανε το 63-51 (3:42), οι πράσινοι έσφιξαν για τα καλά πίσω (σχήμα με Παππά, Τζέιμς, Μπουρούση, Σίνγκλετον και Ρίβερς), έφτασαν με τον Παππά στο +14 και πάλι, βάζοντας ταφόπλακα στα όποια όνειρα έκανε ο Άρης για να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 44-30, 53-43, 70-54.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ