ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνέντευξη Τύπου

Πασκουάλ: «Στην τελική ευθεία ο Γκιστ»

Ο Τσάβι Πασκουάλ προανήγγειλε την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, ενώ αναφέρθηκε και στα τρίποντα που σουτάρει η ομάδα του.

Πασκουάλ: «Στην τελική ευθεία ο Γκιστ»

Ο τεχνικός των «πράσινων», μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς με τον Άρη, αναφέρθηκε στην επικείμενη επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ και το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο παίκτης στο pick’n’roll παιχνίδι.

Παράλληλα σχολίασε για μια ακόμη φορά τα πολλά τρίποντα που σουτάρει η ομάδα του, εξηγώντας γιατί γίνεται αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάβι Πασκουάλ:

Για το  ματς:

«Ήταν ένα παιχνίδι που δυσκολευτήκαμε να βρούμε ρυθμό. Δυσκολευτήκαμε στα πρώτα 5’ κάτι που συμβαίνει κατ’ επανάληψη, λίγο λιγότερο εντός, αλλά ίσως σήμερα να μας επηρέασε ότι παίξαμε χωρίς κόσμο. Ακολούθησαν τα καλύτερα 14 λεπτά μας και μετά στο δεύτερο μέρος ακόμα κι αν παίζεις καλά, με τόσο άσχημο ποσοστό στα τρίποντα, δεν μπορείς να λες ότι έχεις παίξει καλά».

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 29.806 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν η ομάδα εξαρτάται σε υπερβολικό βαθμό από τα τρίποντα:

«Επειδή απάντησα την προηγούμενη εβδομάδα δεν θέλω να πω το ίδιο, αλλά θα το κάνω. Δεν θέλω να επαναλάβω την ίδια απάντηση. Βάσει των προηγμένων στατιστικών έχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα τρίποντα ακόμα κι αν δεν έχουμε το καλύτερο ποσοστό. Ίσως να οφείλεται ότι καμία ομάδα στην Ευρωλίγκα δεν έχει παίκτη στο 5 που να σουτάρει τρίποντα. Αν αφαιρέσεις αυτούς τους δύο (Μπουρούση, Σίνγκλετον), θα ήμασταν φυσιολογική ομάδα. Αν αφαιρέσεις έναν εκ των δύο τότε θα ήμασταν με μέσο όρο λίγο πιο πάνω από τις άλλες ομάδες. Πολλές φορές η εκμετάλλευση των κενών χώρων μας δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσουμε από την περιφέρεια. Άλλες φορές αυτό είναι μειονέκτημα. Δεν έχουμε μόνο έναν ρυθμό στο παιχνίδι μας. Δεν παίζουμε το ίδιο με Κρις ή Γιάννη στο 5 ή όταν παίζουν Νικ ή Μάικ στο 1. Δεν παίζουμε το ίδιο με Ρίβερς και άλλον παίκτη στο 3. Το ότι σουτάρουμε τρίποντα, σουτάρουμε».

Για την επιστροφή του Γκιστ:

«Είμαστε στην τελική ευθεία. Θα ενσωματωθεί στην ομάδα αυτή την εβδομάδα και από εκεί και πέρα θα δούμε πότε θα είναι διαθέσιμος για να παίξει. Είναι αλήθεια ότι είμαστε στην τελική ευθεία».

Για το αν η επιστροφή του Γκιστ δίνει επιπλέον επιλογή για εκτέλεση πικ εν ρολ και πού πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα:

«Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα να σουτάρεις τρίποντα. Κατανοώ τον κόσμο να σχολιάζει αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα που μας δίνουν τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Όταν περνάμε την μπάλα στον Μπουρούση και παίζουμε 2 εναντίον ενός πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Σήμερα είχαμε το πρόβλημα ότι μετά από 6-7 σερί άστοχα σουτ, μετά δεν σουτάραμε. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στο close out και τις διεισδύσεις, όπου πρέπει να έχουμε καλύτερα τελειώματα. Στο πρώτο μέρος είχαμε 40% στα δίποντα, που γενικά μας δυσκολεύει.

Σε σχέση με το πικ εν ρολ, ο Γκιστ είναι ο καλύτερος παίκτης που έχουμε. Δεν με έχετε ακούσει να αναφέρομαι στην απουσία του, αλλά μας έχει λείψει. Πολλές φορές όταν έχουμε περάσει την μπάλα μέσα στον Τζεντίλε, έχουμε βρει ελεύθερο σουτ. Να παίζουμε καλύτερα στον αιφνιδιασμό, στα close out και να είμαστε πιο επιθετικοί στις διεισδύσεις».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.