ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ανάλυση

Μετά τον Τζεντίλε, τι;

Θα πάρει παίκτη; Θα μείνει ως έχει; Πως συνδέονται Γκιστ και Νίκολς; Το panathinaikos24.gr, παρουσιάζει τα δεδομένα που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός Superfoods, μετά την απομάκρυνση Τζεντίλε.

Μετά τον Τζεντίλε, τι;

Σίγουρα η απομάκρυνση του Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν ένα αναπάντεχο γεγονός για πολλούς, όχι όμως για τους ανθρώπους της ομάδας και ειδικά για τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος όπως αποκαλύφτηκε, μίλησε στον Ιταλό και του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τον θεωρεί «ξένο σώμα» πια, γεγονός που οδήγησε στην αποπομπή του.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε οδήγησε σε ντελίριο ενθουσιασμού τον κόσμο της ομάδας τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έφερε τον Ιταλό στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί να βρισκόταν μεταξύ φθοράς και… αφθαρσίας στο Μιλάνο, ωστόσο άπαντες πίστεψαν πως στο «σύστημα» και το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού θα επανέλθει. Άλλωστε στο παρελθόν, το εν λόγω «σύστημα» και πρόγραμμα, έχει επαναφέρει ή έχει «ανεβάσει» παίκτες και παίκτες, ευκαιρία ήταν να το κάνει με έναν αθλητή, ο  οποίος κάνει μεγάλο γκελ στον κόσμο, λόγω ονόματος.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 26.961 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε άπειρες ευκαιρίες στον Τζεντίλε, τον στήριξε όσο δεν πάει, έκανε στην άκρη Χαραλαμπόπουλο-Νίκολς προκειμένου να παίρνει χρόνο ο Ιταλός, αλλά το αποτέλεσμα, το ίδιο.

Ένας παίκτης, χωρίς θέληση, χωρίς εγωισμό, άνευρος, ένας παλαίμαχος. Δυστυχώς αυτή ήταν η εικόνα του.

Τι γίνεται από δω και πέρα

Η περίπτωση να πάρει παίκτη στη θέση του ο Παναθηναϊκός, είναι σχεδόν μηδαμινή. Από τη μία η αγορά αυτή τη στιγμή δε διαθέτει και πολλές επιλογές, από την άλλη, δεν υπάρχει πλέον κάποιο νόημα να ρισκάρει η ομάδα να φέρει ένα νέο παίκτη, με τη σεζόν να μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Ενεργοποίηση Νίκολς

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως ο Ντεμέτρις Νίκολς θα αρχίσει να παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο από δω και πέρα στα ματς της Ευρωλίγκας. Μπορεί ο Αμερικανός να μην έχει λάμψει… με την απόδοσή του, αλλά συγκριτικά με τον Τζεντίλε, έχει προσφέρει και θα προσφέρει πολλά περισσότερα. Ειδικά στα ματς της Ευρωλίγκας, θα αποτελεί μια έξτρα λύση που θα μπορεί να βοηθήσει το «τριφύλλι».

Περισσότερος Χαραλαμπόπουλος!

Ο νεαρός άσος των «πράσινων» θα παίρνει πλέον πολλά λεπτά συμμετοχής στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρωλίγκα θα μοιράζεται στο χρόνο του στο «3» με Ρίβερς και Νίκολς. Σε κάθε περίπτωση, θα παίρνει περισσότερο χρόνο πλέον, αφού ο Τζεντίλε του «έκλεβε» λεπτά, τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη.

Η σημασία της επιστροφής Γκιστ

Η επικείμενη επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στην ενεργό δράση, έπαιξε και αυτή το ρόλο της. Με τον Αμερικανό να επιστρέφει, οι «πράσινοι» μαζί με τον Τζεντίλε στο ρόστερ θα διέθεταν οκτώ ξένους.

Σίνγκλετον, Νίκολς, Ρίβερς, Τζέιμς, Φελντέιν, Γκιστ, Γκάμπριελ και Τζεντίλε. Πλέον χωρίς τον Ιταλό, οι ξένοι γίνονται επτά, έχουν άπαντες δικαίωμα να αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Basket League, θα παίζουν μόνο έξι (εκτός ο Νίκολς).

Αντιλαμβάνεται κανείς, πως με την παρουσία του Ιταλού, θα έπρεπε να μείνει εκτός ελληνικού ρόστερ (άρα εκτός τελικών) άλλος ένας.  Με δεδομένο πως ο Πασκουάλ θα χρησιμοποιήσει τον Γκιστ στην Ελλάδα, προκειμένου να βρει ρυθμό, θα έπρεπε να μείνει εκτός κάποιος άλλος ξένος, συν του ότι θα έβγαινε ακόμα περισσότερο εκτός rotation ο Χαραλαμπόπουλος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Πλέον αυτή η… σπαζοκεφαλιά δεν υπάρχει, καθώς τα κουκιά είναι μετρημένα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.