Μηχανή του χρόνου

Στο δρόμο για το «Γουέμπλεϊ»: To 1-1 με την Έβερτον και η πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλητριών! (Vids)

Σαν σήμερα το 1971, ο Παναθηναϊκός αναδεικνύεται ισόπαλος με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και κάνει το πρώτο-και αρκετό όπως αποδείχθηκε-βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας, έχει αποκλείσει στο Β΄ γύρο της διοργάνωσης της Σλόβαν Μπρατισλάβας και έχει μπροστά του το μεγαθήριο που λέγεται Έβερτον. Η αγγλική ομάδα, τεράστιος σύλλογος για την εποχή εκείνη, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στις 9 Μαρτίου του 1971 στο «Γκούντισον Παρκ», στο πρώτο από τα δύο ματς που θα έκριναν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η έμπνευση του Πούσκας να παίξει man-to-man τον Τζο Ρόιλ (περίφημος στράικερ της εποχής) με τον Άνθιμο Καψή, ήταν το «κλειδί» για το «τριφύλλι». Οι «εφοπλιστές» σφυροκόπησαν, ο Παναθηναϊκός άντεξε, βρήκε το γκολ με τον Αντωνιάδη στο 81΄αλλά ισοφαρίστηκε στο 90΄από τον Τζόνσον (δεν έπρεπε να μετρήσει, είχε γίνει επιθετικό φάουλ στον Οικονομόπουλο).

Σκόρερ: Αντωνιάδης (81′), Τζόνσον (90′). Διαιτητής: Γκλέκνερ (Ανατολική Γερμανία)

Έβερτον: Ράνκιν, Ράιτ, Νιούτον, Κένιον, Χαρστ, Κέντολ, Χάρβεϊ, Μπολ, Χάζμπαντ (Τζόνσον), Ρόιλ, Μόρισεϊ.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version