ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Να μη χάσει το φως του…

Απομόνωση, περισυλλογή, αυτοκριτική και μπόλικη δουλειά, είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός Superfoods, προκειμένου να μείνει όρθιος στη «φουρτούνα». Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Να μη χάσει το φως του…

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο οδυνηρές ήττες, δύο παιχνίδια που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει και να βρίσκεται σε διαφορετική ψυχολογία τώρα, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη και τώρα ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του, πρέπει να μείνουν όρθιοι, τόσο απέναντι στον «κανιβαλισμό» των media, όσο και στην πίεση που τους ασκείται πλέον, αναφορικά με την πρόκριση, για την οποία ακόμα είναι φαβορί.

Οι «πράσινοι» πραγματοποιούν μια χρονιά «roller-coaster», από τα ψηλά στα χαμηλά και τούμπαλιν. Λογικό ως ένα βαθμό. Μια ομάδα νέα, με αλλαγή προπονητή και αλλαγές παικτών. Δεν αποτελεί δικαιολογία για τις εμφανίσεις του, αλλά μια ρεαλιστική απεικόνιση του τι συνέβη και του τι συμβαίνει.

Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα χάσει την πρόκριση. Έχει τις ισοβαθμίες απέναντι σε Νταρουσάφακα και Ερυθρό Αστέρα, μπορεί εν τέλει να μην τερματίσει 5ος, αλλά η οκτάδα χάνεται μόνο με αυτοκτονία (δεν έχει κάνει και λίγες βέβαια…).

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.969 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ζητούμενο από δω και πέρα είναι η ψυχολογική υποστήριξη που πρέπει να βρει η ομάδα του Πασκουάλ. Ο τρόπος να μη χάσει το… φως του. Αν οι «πράσινοι» θολώσουν, τότε μπορεί να τα κάνουν χειρότερα. Αν καταφέρουν και μείνουν συγκεντρωμένοι, μακριά από μουρμούρες και γκρίνιες, θα βρουν το δρόμο τους.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο. Σαφέστατα. Το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης που ακολουθεί σημαντικό. Τελικός. Μέσα στο ΟΑΚΑ, εγώ δεν τον φοβάμαι όμως. Είναι ικανός να κάνει τη «ματσάρα» της χρονιάς και να νικήσει. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη χημεία και στην ομοιογένεια που δεν έχει το «τριφύλλι».

Όλα αυτά όμως είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν το καλοκαίρι. Όλοι γνωρίζαμε πως ο Παναθηναϊκός θα είναι έτσι φέτος. Θα ζήσει ή θα πεθάνει από το τρίποντο, θα τα βρίσκει «μπαστούνια» μακριά από το ΟΑΚΑ και θα πελαγοδρομεί απέναντι σε όλους τους αντιπάλους του.

Δεν είναι όμως τώρα η στιγμή να αποδοθούν ευθύνες, να γίνουν αλλαγές (πόσες ακόμα σε μια χρονιά). Είναι στιγμή, στην οποία το «τριφύλλι», πρέπει να μιλήσει με τον εαυτό του. Να απομονωθεί, να κόψει την επαφή με τον έξω κόσμο, να μείνει στο ΟΑΚΑ νυχθημερόν και να μπορέσει να κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου οι παίκτες να μείνουν ενωμένοι, μια γροθιά, με τα κεφάλια ψηλά.

Η αύρα… μπορεί να σε φτάσει μακριά. Όχι στο τέλος ενδεχομένως, αλλά να σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι και να σπρώξει εκεί που θα το έχεις ανάγκη. Μην κρυβόμαστε. Δε θα πάει η τακτική ή τα συστήματα τον Παναθηναϊκό, μπροστά, σε αυτό το σημείο της σεζόν. Είπαμε αυτά, από το καλοκαίρι. Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι η ομάδα να αυτοπροστατευτεί και να δουλέψει ξεχνώντας ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Μοιάζει δύσκολο όλο αυτό και είναι. Αλλά οι μεγάλες φουρτούνες, είναι για μεγάλους καπετάνιους. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είναι ακόμα ομάδα, αλλά έχει ψηθεί στα δύσκολα. Συσπείρωση και στο τέλος θα φανεί το όποιο αποτέλεσμα.

ΥΓ.: Το γενικότερο, αγωνιστικό πρόβλημα, έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Νικ Καλάθης. Όσο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, δε βρίσκει τον εαυτό του, τόσο η ομάδα θα βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Αυτή είναι η πρώτη και η σημαντικότερη ευθύνη του Πασκουάλ. Λύνει αυτό το πρόβλημα και μαζί του άλλα δέκα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...