ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Επέστρεψε ο Γκιστ, μαζί του και το pick’n’roll…

Ο Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε, έδειξε «σκουριασμένος», ωστόσο ανοίγει διάπλατα το μπλοκάκι των συστημάτων του Τσάβι Πασκουάλ. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Επέστρεψε ο Γκιστ, μαζί του και το pick’n’roll…

Το ματς με τον Απόλλωνα δεν αντέχει κριτικής. Ο Παναθηναϊκός από τη δεύτερη περίοδο, έθεσε τους δικούς του όρους, πήγε το ματς εκεί που ήθελε και απλά διαχειρίστηκε στο χρόνο. Η είδηση της ημέρας δεν ήταν άλλη από την επανεμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ. Αυτό από μόνο του αρκούσε για να χαμογελά κανείς. Ο Αμερικανός επέστρεψε, έφερε χαμόγελα σε όλους, αλλά κυρίως στο Νικ Καλάθη.

Αν δει κανείς ξανά τις δύο πρώτες προσπάθειες του Νικ στην αρχή του παιχνιδιού θα καταλάβει. Ο Καλάθης προσπάθησε να παίξει το pick’n’roll με τον Γκιστ, δυο φορές (ανεπιτυχώς αμφότερες αφού ο Γκιστ δε σκόραρε) δείχνοντας έστω και… ενστικτωδώς πόσο του έλειψε ο Γκιστ.

Κακά τα ψέματα, ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Νικ στο παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του, είναι ή μάλλον ήταν η απουσία ενός παίκτη που θα κάνει το περίφημο dive στην pick’n’roll κίνηση. Ο Γκιστ το κάνει αυτό, ή καλύτερα κάνει μόνο αυτό, αφού είναι ο ιδανικός παίκτης που μπορεί να εκτελέσει αυτό το πλάνο.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 858 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επάνοδος του Γκιστ στην ενεργό δράση, όχι μόνο δίνει στον Τσάβι Πασκουάλ ένα ακόμα κορμί στη ρακέτα, θωρακίζοντας κι’ άλλο το 4-5 του Παναθηναϊκού, αλλά δίνει την ευχέρεια στον καταλανό τεχνικό να «στήσει» plays που δεν μπορούσε μέχρι στιγμής.

Ενισχύεται το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, σφίγγει η άμυνα είτε σε αντιμετώπιση pick’n’roll είτε στο 1vs1, ενώ αποκτά έναν ακόμα παίκτη με τόνους ενέργειας και μεγάλη ταχύτητα.

Το μεγαλύτερο κέρδος όμως, είναι άλλο. Και δεν φάνηκε σήμερα. Θα φανεί από δω και στο εξής, σιγά-σιγά, αγώνα με αγώνα. Το κέρδος ονομάζεται, Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός της ομάδας θα έχει πια τη δυνατότητα να παίξει με τον τρόπο που λατρεύει και που μπορεί να κάνει μόνο αυτός μέσα στην ομάδα. Οι συνεργασίες του Καλάθη με τον Γκιστ, αποτελούν πυρήνα του τρόπου παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και έλειψαν πάρα πολύ όλο αυτό το τετράμηνο.

Ο Νικ Καλάθης, βρήκε ξανά τον… διόσκουρό του, τον άνθρωπο που θα δώσει ξανά την μπαγκέτα στον Έλληνα γκαρντ, προκειμένου να χτυπάει εκείνος το ταμπούρλο και οι άλλοι να χορεύουν. Αναμονή και όλα θα φανούν στο παρκέ.

ΥΓ1: Ο Τζέιμς Γκιστ δεν είναι έτοιμος και είναι λογικό. Όσοι περιμένουν από τον Αμερικανό να κάνει αυτά που έκανε άμεσα, θα στεναχωρηθούν. Ο Γκιστ χρειάζεται χρόνο και δυστυχώς ο Παναθηναϊκός, του στέρησε τη δυνατότητα αυτή… καθώς έτσι όπως τα έχει κάνει στην Ευρωλίγκα, δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα.

ΥΓ2: Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα νικήσει τη Ρεάλ την άλλη Πέμπτη. Όχι από κάποια αίσθηση ανωτερότητας, αφού οι Μαδριλένοι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, αλλά διότι στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Πασκουάλ μεταμορφώνεται. Την πρόκριση θα την πάρει από την έδρα του. Το βήμα παραπάνω θα το κάνει, μόνο όταν θα συμπεριφέρεται το ίδιο και μακριά από αυτή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...