ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Το πολυεργαλείο Κουρμπέλης

Δεν ήρθε μετά βαΐων και κλάδων, όπως ο Μάικλ Εσιέν, ούτε ο κόσμος ενθουσιάστηκε με το άκουσμα της μεταγραφής του, εντούτοις ο Δημήτρης Κουρμπέλης, έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να «κερδίσει» τον κόσμο της ομάδας.

Το πολυεργαλείο Κουρμπέλης

Μία από τις πρώτες επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη, όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό, ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος στοίχισε γύρω στις 700.000 ευρώ, για να αποκτηθεί από τον Αστέρα Τρίπολης.

Πολλοί τότε, εξέφρασαν την αμφιβολία τους για την «επένδυση Κουρμπέλη», ειδικά με ένα τέτοιο ποσό. Ο κόουτς όμως κάτι περισσότερο γνώριζε και πλέον δικαιώνεται για την επιλογή του.

Δεν περίμενε κανείς τη χθεσινή εμφάνιση του Κουρμπέλη για να διαπιστώσει το… ποδοσφαιρικό ποιόν του, ωστόσο ο… μπαγάσας χθες, αποφάσισε να «τρυπήσει» το ταβάνι του και να αφήνει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα.

«Αποκούμπι» του Ζέκα

Οι δύο Διόσκουροι πλέον του Παναθηναϊκού, Ζέκα-Κουρμπέλης, αλληλοσυμπληρώνονται άριστα,  με τον αρχηγό να μην χρειάζεται πια να τρέχει για δύο, κρατώντας ανάσες, γεγονός που του δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στα τρεξίματα σε όλο το 90λεπτο.

panathinaikos24.gr-Κουρμπέλης

Ο Ζέκα μπορεί να είναι ένα «σκυλί του πολέμου», ωστόσο δε φημίζεται και τόσο για την τεχνική του κατάρτιση. Ο Κουρμπέλης, τον στηρίζει και σε αυτό. Ο νεαρός άσος, είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, μπορεί να πασάρει άριστα τόσο κοντά, όσο και μακριά, ενώ διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, την οποία και έδειξε χθες στο ντέρμπι, ουκ ολίγες φορές.

Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τον τσαμπουκά που βγάζει στο γήπεδο, τότε μιλάμε για μια μεταγραφή «χρυσάφι», με έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να γίνει η κολώνα του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή.

Δεν έχασε μάχη

Στο χθεσινό ντέρμπι, «κατάπιε» τόσο τους Μάρτινς-Ρομαό, όσο και τον Ντομίνγκεζ, όταν αυτός βρισκόταν στο δικό του χώρο ευθύνης. Ο Κουρμπέλης, κάμποσες φορές ξεσήκωσε την κερκίδα με τις ενέργειές του, πάτησε σπιθαμή προς σπιθαμή το χορτάρι της Λεωφόρου και παίζοντας με ηρεμία και συγκέντρωση, έμοιαζε σαν να είναι «γρανάζι» της μηχανής, όχι τρεις μήνες, αλλά χρόνια πολλά.

panathinaikos24.gr-Κουρμπέλης

Οι αριθμοί του

Σε έντεκα ματς με την πράσινη φανέλα (966 λεπτά), ο Κουρμπέλης, έχει 27 κλεψίματα, 16 επεμβάσεις, 4 τελικές προσπάθειες και 9 γεμίσματα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.