ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται το πλεονέκτημα έδρας

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, στα πρώτα τριάντα λεπτά απέναντι στην Μπασκόνια, έκανε το ματς της χρονιάς, σμπαράλιασε την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρωλίγκας και έδειξε πως δεν είναι αυτός που χρειάζεται πλεονέκτημα έδρας. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται το πλεονέκτημα έδρας

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε όλη την ομάδα το καλοκαίρι, άλλαξε προπονητή, έχασε παίκτες από τραυματισμούς, έκανε αλλαγές στο ρόστερ, έχει κάνει μόλις 4 νίκες μακριά από την έδρα του, στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών και είναι 4ος… στη βαθμολογία, κυνηγώντας στα δύο τελευταία παιχνίδια ακόμα και το πλεονέκτημα. Πως σας φαίνεται;

Ο Τσάβι Πασκουάλ γνώριζε εξ’ αρχής πως αυτή τη φορά η ομάδα του θα έπρεπε να μπει ως «αφεντικό» στο ματς. Και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Τόσο πειστικό και αποτελεσματικό Παναθηναϊκό, δεν είχαμε δει φέτος. Η συγκέντρωση, η αγωνιστική πειθαρχία (που πήγε να χαθεί στην 4η περίοδο αλλά τελικά δεν κόστισε), το πάθος και καρδιά αλλά και το ταλέντο των παικτών του Παναθηναϊκού, “έφεραν” μια νίκη πολύ σημαντική, ασχέτως με το σε ποια θέση θα καταλήξει εν τέλει το “τριφύλλι”.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού και το αποτέλεσμα στη Βιτόρια θα ήταν σημαντικό ακόμα και αν νικούσε η ομάδα του Ομπράντοβιτς στον τουρκικό «εμφύλιο», διότι πολύ απλά, δείχνει πως το «τριφύλλι» αλλάζει, βελτιώνεται και θα είναι σκληρό καρύδι, για οποιονδήποτε αντίπαλο στα προημιτελικά.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.953 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός, ό,τι και αν συμβεί, σε όποια θέση και αν καταλήξει, θα πρέπει να συνεχίσει να «επενδύει» στην μπασκετική λογική, που λέγεται Τσάβι Πασκουάλ. Ο ισπανός τεχνικός, μπορεί να δώσει πάρα πολλά και αυτό είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα.

Όσον αφορά δε, τα σχόλια για το πώς πήγε να τα κάνει «θάλασσα» η ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο, είναι κάτι που ασχολείται ο προπονητής της ομάδας και οι παίκτες. Το να στεκόμαστε μόνο σε αυτό, μετά από μια επιβλητική εμφάνιση, είναι τουλάχιστον μίζερο ή εγκάθετο…

Ο Παναθηναϊκός, δεν είναι ακόμα ομάδα, βρίσκεται όμως στο σωστό δρόμο και αυτό το βλέπει ο κόσμος. Η χαρακτηριστική φάση με τον Μπουρούση να βουτάει στο παρκέ, να σουτάρει όντας ξαπλωμένος στο έδαφος και ο τρόπος με τον οποίο όλοι οι υπόλοιποι τον σήκωσαν και αγκαλιάστηκαν μεταξύ τους, είναι το πιο ισχυρό μήνυμα, από το ματς, ακόμα και πάνω από την ίδια τη νίκη.

Και τώρα ΤΣΣΚΑ και… Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, την ερχόμενη Παρασκευή, έχοντας και το αυτί του… προς Μαδρίτη μεριά. Αν η Ρεάλ νικήσει τη λαβωμένη Φενέρ, τότε με νίκη του ο «εξάστερος» θα βρίσκεται με το ένα πόδι στο πλεονέκτημα. Αλλά ακόμα και αν δε συμβεί αυτό, κανείς δεν πρέπει να στεναχωρηθεί. Αν ο Παναθηναϊκός παίξει έτσι και στη συνέχεια, δεν είναι αυτός που χρειάζεται το πλεονέκτημα έδρας.

ΥΓ.: Αν προβλέπεται τιμωρία στον Τζέιμς Γκιστ, για το σχόλιό του στο Instagram, καλώς να τιμωρηθεί. Αλλά θα πρέπει οι αρχές να έχουν στο μυαλό τους και άλλα παρόμοια ή και «βαρύτερα» περιστατικά, από την άλλη μεριά. Δεν έχει ξεχαστεί ακόμα η χειρονομία του κ. Αγγελόπουλου στο ΣΕΦ, ξέρετε ποια… Με δύο μέτρα και δύο σταθμά, δικαιοσύνη, δεν υπάρχει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...