Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Λευτέρης Μποχωρίδης, είναι δύο «στοιχήματα» για τον Παναθηναϊκό Superfoods, εντούτοις για διάφορους λόγους, εδώ και τρία χρόνια, δεν έχουν βρει το χώρο και το χρόνο να δείξουν/αποδείξουν, τι μπορούν να κάνουν.

Πεδουλάκης, Ιβάνοβιτς, Τζόρτζεβιτς και τώρα Πασκουάλ. Τέσσερις προπονητές και μέχρι τώρα, κανείς δεν τους έχει ενσωματώσει στην ομάδα, αποτελούν την «ουρά» του πάγκου, παρότι γεμάτοι ταλέντο, θα έπαιζαν άνετα και θα ήταν πρωταγωνιστές σε όλες τις ελληνικές ομάδες, ενώ θα μπορούσαν-ίσως-να είχαν εξελιχθεί πιο γρήγορα στο εξωτερικό.

Η όποια κουβέντα ή και σπέκουλα που γίνεται για τους δύο αυτούς παίκτες, αδικεί κατάφορα τον νυν προπονητή της ομάδας. Θα πει κανείς, ότι προσπαθούμε να τον… «καλοπιάσουμε» ή εν πάσει περιπτώσει να μην ανοίγουμε «μέτωπα» εκεί που δεν υπάρχουν, ωστόσο πρέπει να αποδίδονται «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ο μόνος που δε φταίει. Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε μεσούσης της περιόδου, ανέλαβε μια ομάδα με πολλά προβλήματα και ακόμα περισσότερες υποχρεώσεις, «συνυπέγραψε» την απόκτηση του Αλεσάντρο Τζεντίλε, κάτι που και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος και πλέον, τέλη Μάρτη, οι «πράσινοι» κρυφοκοιτάζουν ακόμα και το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα.

Πως λοιπόν θα μπορούσε κανείς να του καταλογίσει ότι δε δουλεύει με τους «μικρούς»; Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει αποδείξει στην καριέρα του πως η ανάδειξη νέων παικτών, είναι κάτι που υπάρχει στο DNA του. Κανείς δεν το κάνει καλύτερα απ’ αυτόν. Μπορείτε να ανατρέξετε στα ρόστερ της Μπαρτσελόνα από το 2008 και μετά προκειμένου να το διαπιστώσετε.

Ο Πασκουάλ το καλοκαίρι θα πάρει αποφάσεις. Σημαντικές. Και η επόμενη χρονιά θα είναι η «δική του» χρονιά. Το πλάνο το ξέρει, την ικανότητα την έχει. Αν υπάρχει ένας προπονητής αυτή τη στιγμή που μπορεί όχι να αναδείξει, αλλά να εκτοξεύσει τους Χαραλαμπόπουλο-Μποχωρίδη, είναι αυτός. Το ξέρει ο ίδιος, το ξέρουν και τα παιδιά…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου