ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

«Και ο Παναθηναϊκός παγώνει το Άμστερνταμ…»

Στις 3 Απριλίου του 1996, ο Παναθηναϊκός νικάει 1-0 τον Αγιαξ, στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και "αγγίζει" το όνειρο.

«Και ο Παναθηναϊκός παγώνει το Άμστερνταμ...»

Μπορεί σήμερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης να είναι χαρούμενος για τη χθεσινή μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, όμως η 3η Απριλίου αποτελεί σημαδιακή μέρα τόσο για τον προπονητή των «πρασίνων», όσο και για όλους τους οπαδούς του «τριφυλλιού», αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό.

Έχουν περάσει 21 χρόνια από τη μέρα που ο Εβρίτης μαζί με τους Βαζέχα, Δώνη και την… παρέα τους πανηγύρισαν τη σπουδαιότερη νίκη ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ήταν 3 Απριλίου 1996, όταν η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα «άλωσε» το Άμστερνταμ. Όταν ο Δώνης άρχισε την κούρσα και ο… τρελός Πολωνός πλάσαρε τον Φαν Ντερ Σάαρ στο 86ο λεπτό του πρώτου παιχνιδιού κόντρα στον Άγιαξ για τα ημιτελικά του Champions League, χαρίζοντας τη νίκη στους «πράσινους» με 1-0 στο «Ντε Μέερ», στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του «Αίαντα» εκεί.

Οι Ολλανδοί του Λούις Φαν Χάαλ επικράτησαν με 3-0 στον επαναληπτικό αγώνα στο ΟΑΚΑ και ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Γιουβέντους. Ωστόσο, η νίκη του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς έμεινε στην ιστορία και αποτελεί ακόμη το δεύτερο μεγαλύτερο επίτευγμα ελληνικού συλλόγου, μετά τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ.

Οι ενδεκάδες στο ματς του Άμστερνταμ:

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σααρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76′ Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84′ Μάρκος), Μαραγκός (62′ Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90′ Νιόπλιας)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE