ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ 93-63

Πάει Ισραήλ με… σπασμένα τα «φρένα»!

Η αποτελεσματικότητα έξω από τα 6.75μ. και ο... ορεξάτος Κένι Γκάμπριελ οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην άνετη νίκη με 93-63 επί των Τρικάλων στο ΟΑΚΑ. Δυνατό «ξεμούδιασμα» για τους «πράσινους», οι οποίοι «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο ημίχρονο και έδειξαν έτοιμοι εν όψει Μακάμπι (6/4).

Πάει Ισραήλ με... σπασμένα τα «φρένα»!

Οι «πράσινοι» πέρασαν ένα… άνετο απόγευμα Δευτέρας στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 93-63 των Τρικάλων και πετυχαίνοντας την 23η νίκη τους στην Basket League.

Ο… ορεξάτος Γκάμπριελ (6/8 τρίποντα) έδωσε το «σύνθημα» και οι υπόλοιποι ακολούθησαν σκοράροντας κατά… ριπάς έξω από τα 6.75μ. (16/34 τρίποντα), «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο ημίχρονο (52-28) και δίνοντας την ευκαιρία στον Τσάβι Πασκουάλ να ανοίξει το rotation εν όψει της αναμέτρησης με τη Μακάμπι (6/4).

Το ματς

Ο Τσαγκαράκης έδωσε -άθελά του- το «σύνθημα» για την «ομοβροντία» τριπόντων από πλευράς Παναθηναϊκού, δια χειρός Κένι Γκάμπριελ. Ο Αμερικανός φόργουορντ των «πρασίνων», αφού είδε πως η πρώτη του προσπάθεια βρήκε στόχο, είπε να δοκιμάσει άλλες τρεις και… δικαιώθηκε (4/4 τρίποντα στο ξεκίνημα) δίνοντας διψήφιο προβάδισμα στο «τριφύλλι» από νωρίς (17-7, 6′). Το «μίνι» ξέσπασμα του Γκάμπριελ έλαβε τέλος στην πέμπτη του προσπάθεια για τρεις, ωστόσο ο ορεξάτος Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ενώ στον «αντίποδα» ο Μπάρλοου κρατούσε τα προσχήματα για τα Τρίκαλα, στον δρόμο για το 30-17, σκορ πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Μάικ Τζέιμς, «άνοιξε» τη δεύτερη περίοδο με «τρελό» τρίποντο από απόσταση και ο Παναθηναϊκός διεύρυνε συνεχώς το προβάδισμά του, συνεχίζοντας αποτελεσματικά στην επίθεση.  Την ίδια ώρα τα Τρίκαλα «αγκομαχούσαν» και χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα λεπτά ώστε να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι στη δεύτερη περίοδο (35-19, 14′) με τον Εζιουκού. Με τη… γνωστή «συνταγή» (τρίποντο) η ομάδα του Πασκουάλ έφτασε τη διαφορά στο +21 (40-19, 16′), δίνοντας την ευκαιρία στον Καταλανό προπονητή να «ανοίξει» το rotation περνώντας στο παρκέ τους Φώτση, Χαραλαμπόπουλο και Μποχωρίδη.

Παρά τις προσπάθειες των Λίποβι και Εζιούκου, ο Λευτέρης Μποχωρίδης βρήκε τρόπο να συντηρήσει τον Παναθηναϊκό σε… υψηλά στάνταρ, με τους «πράσινους» να κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 24 πόντους (52-28), έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια (11/18 τρίποντα) και… 16 ασίστ! Στην επανάληψη, το γρήγορο 5-0 των Τρικάλων ανεκόπη από τον… συνήθη ύποπτο Γκάμπριελ, ο οποίος έμπαινε στη «ρότα» για ρεκόρ, φτάνοντας τους 17 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου (59-38, 24′).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι δύο ομάδες «κατέβασαν» τον ρυθμό τους, καθώς η έκβαση της αναμέτρησης είχε κριθεί. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε με άνεση τα κεκτημένα του, κρατώντας παράλληλα δυνάμεις για το κρίσιμο παιχνίδι με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (6/4). Στην διαδικαστική, τελευταία περίοδο, ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση είχαν τα «ηνία» στο επιθετικό κομμάτι (79-59, 35′), με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να τους ακολουθεί στον δρόμο για το τελικό 93-63

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 52-28, 68-45, 93-63

inner

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE