ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Η «μεταμόρφωση» του Εμποκού

Από την αποβολή στο ματς με την Σταντάρ Λιέγης, στο Κόπα Άφρικα και πλέον στις κουβέντες… για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό. Η πορεία του Πολ Ζοσέ Εμποκού στον Παναθηναϊκό.

Η «μεταμόρφωση» του Εμποκού

Ήταν 31 Αυγούστου του 2016, όταν ο Παναθηναϊκός σε ένα εντυπωσιακό  μεταγραφικό ντεμαράζ, αποκτά την ύστατη ώρα και με ένα χρόνο καθυστέρηση, τον Κονγκολέζο ακραίο Πολ Ζοσέ Εμποκού, με τη μορφή δανεισμού από την Κίεβο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έφερε τον Εμποκού, γεμίζοντας ακραίους την ομάδα, ωστόσο δεν τον εμπιστεύτηκε αρκετά, με τον Κονγκολέζο να βρίσκεται περισσότερο στον πάγκο, παρά στο χορτάρι.

Ο καιρός περνούσε, ο Εμποκού πήρε ελάχιστες ευκαιρίες, η ομάδα δεν πατούσε καλά, με αποτέλεσμα να χαθεί και αυτός στη μετριότητα.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.272 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η εφιαλτική βραδιά…

Στις 3 Νοεμβρίου του ’16, ο Παναθηναϊκός δέχεται βαριά ήττα στη Λεωφόρο από την Σταντάρ Λιέγης, για την 4η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Εμποκού να αρχίζει βασικός. Κάνει καλό πρώτο ημίχρονο, έχει ένα δοκάρι, αλλά στο εφιαλτικό δεύτερο μέρος, η Σταντάρ κάνει το 2-0 πολύ γρήγορα, ο Εμποκού αποβάλλεται στο 75΄και περνά τη χειρότερη νύχτα της ζωής του στην Ελλάδα.

Η αναγέννηση

Ο Πολ Ζοσέ Εμποκού είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς της Εθνικής του Κονγκό, στα γήπεδα της Γκαμπόν, για το Κόπα Άφρικα.

Παίζει σε δύο ματς, σκοράρει από ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και αναγεννιέται, καθαρίζει το κεφάλι του, αποκτά ρυθμό και φόρμα και αναγκάζει όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, να εύχονται να αποκλειστεί το Κονγκό, προκειμένου να επιστρέψει πίσω.

«Χρυσάφι» στα χέρια του Ουζουνίδη

Ο Εμποκού όχι μόνο επέστρεψε, αλλά πήρε φανέλα βασικού και την πήγε σπίτι του… Ο Κονγκολέζος είναι αναγκαίος και απαραίτητος στον Παναθηναϊκό, κάνει απίστευτα πράγματα εντός γηπέδου, βγάζει κέφι και έχει «αναγκάσει» τους ανθρώπους της ομάδας, να ασχολούνται από τώρα με την παραμονή του στο «τριφύλλι».

Ο Κονγκολέζος παίζει μονίμως με χαμόγελο (δείγμα της ψυχολογίας του), δίνει τα πάντα, προσφέρει θέαμα, είναι και ουσιαστικός και μαζί με τον Κλωναρίδη, αποτελούν το κορυφαίο «ακραίο» δίδυμο στην Ελλάδα.

Είναι ακριβός αλλά αξίζει

Ο Εμποκού παίζει δανεικός στον Παναθηναϊκό από την Κίεβο, οι Ιταλοί τον κοστολογούν περίπου στα 4 εκ. ευρώ, χρήματα που δε δύναται να δώσει το «τριφύλλι». Οι διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού θα είναι «καυτές» και δύσκολες, ωστόσο οι «πράσινοι» θα δώσουν τον αγώνα τους, προκειμένου να τον κρατήσουν στην ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...