ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 61-81

Και στην Πόλη θα είναι ωραία!

Βαλίτσες για την Πόλη… ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός Superfoods, ο οποίος με τη νίκη του επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (81-61), είναι οριστικά 4ος με πλεονέκτημα έδρας στα Play off της Ευρωλίγκας, με πρώτο υποψήφιο αντίπαλο την Μπασκόνια.

Και στην Πόλη θα είναι ωραία!

Ο Παναθηναϊκός με ένα επιμέρους σκορ 49-19 στο δεύτερο ημίχρονο, κατασπάραξε την Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήρε την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εξωπραγματικό δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα του Πασκουάλ, με απίστευτη άμυνα, στραγγάλισε την Μακάμπι και με συνοπτικές διαδικασίες, νίκησε την ομάδα του Λαού, γράφοντας τη μοίρα της, με τα δικά της χέρια και δίχως να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε τους Καλάθη, Φελντέιν, Γκιστ, Σίνγκλετον και Νίκολς στο βασικό σχήμα, ενώ με τη σειρά του ο Μπαγκάτσκις, τους Λάντσμπεργκ, Μέκελ, Αλεξάντερ, Σίμπσον και Ραντ.

Βρήκε ρυθμό η Μακάμπι

Με τις άμυνες να… απέχουν στα πρώτα λεπτά (11-6, στο τρίλεπτο), άρχισε το ματς στο Ισραήλ, με την Μακάμπι να έχει τον πρώτο λόγο, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των «πράσινων» στην επίθεση.

Με 0/3 τρίποντα το «τριφύλλι» (0/2 Καλάθης, 0/7 συνολικά στην πρώτη περίοδο) και με βιαστικές επιλογές στην επίθεση που εκνεύριζαν τον Πασκουάλ, η Μακάμπι διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ (17-12, 4:16), παρότι έπαιζε ένα αφελές και κακό μπάσκετ, βασιζόμενο στο 1vs1.

Τρέξιμο και πάλι τρέξιμο…

Το παιχνίδι ήταν ανοικτό, με λίγα φάουλ και μπόλικο… τρέξιμο με τους γηπεδούχους να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι και να βρίσκονται συνεχώς μπροστά στο σκορ (19-14, 26-20), με τους Αλεξάντερ και Ραντ να σκοράρουν κατά ριπάς… και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να προσαρμοστεί στο «τρελό» παιχνίδι των Ισραηλινών.

Θυμήθηκε τον παλιό κακό του εαυτό…

Με 0/9 τρίποντα ο Παναθηναϊκός και κακό μπάσκετ, επηρεασμένο από αυτό της Μακάμπι, δεν μπορούσε να βρει σκορ, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τη διαφορά των έξι (26-20) στο πρώτο δίλεπτο, με τον Μπουρούση να σκοράρει το πρώτο καλάθι της Β΄ περιόδου.

Μια νέα συνεργασία των Τζέιμς-Μπουρούση, έφερε το 28-24 (6:14), με το ματς στη δεύτερη περίοδο, να είναι χειρότερο από την πρώτη, με κακές και βιαστικές επιλογές και από τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που είχε τις δύο-τρεις καλές συνεργασίες (29-24, 5:53).

Με το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ματς, στα μισά της Β΄ περιόδου (Ρίβερς), ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους δύο (29-27), ωστόσο οι γηπεδούχοι έβρισκαν χαλαρό το «τριφύλλι» στην άμυνα (Σίμπσον, 31-27, 4:59).

Σίγνκλετον και Μπουρούσης (10 π. αμφότεροι) οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό επιθετικά, ωστόσο ο Ραντ το έβλεπε σαν βαρέλι… (34-29 με τρίποντο), κρατώντας όρθια την Μακάμπι, όποτε πλησίαζε η ομάδα του Πασκουάλ.

Ο Ισπανός τεχνικός του «τριφυλλιού», εκνευρισμένος από την εικόνα της ομάδας του, πέρασε στο παρκέ τον Χαραλαμπόπουλο, κάτι που δεν συνηθίζει στα ματς της Ευρωλίγκας, την ίδια στιγμή που η Μακάμπι συνέχιζε να προηγείται απέναντι στον κακό Παναθηναϊκό (39-31, 56΄΄).

Ο Λεβί με buzzer beater έκανε το 42-32, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε 7% στα τρίποντα, με μόλις ένα εύστοχο και μια άμυνα που δεν πατούσε καθόλου καλά.

Παράσταση για ένα ρόλο!

Η Μακάμπι ξεκίνησε την τρίτη περίοδο, με τον τρόπο που την έκλεισε, δηλαδή με τρίποντο, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 6-0 για το 45-38 (6:19), αλλά ο Αλεξάντερ έκανε μεγάλη ζημιά (14 π.), αφού με νέο τρίποντο, έκανε το 48-38.

Με νέο σερί 5-0 του Τζέιμς και με αρκετά βελτιωμένη άμυνα, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους 5 (48-43), με τον Μπαγκάτσκις να παίρνει τάιμ άουτ, προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του, την ίδια στιγμή, που οι “πράσινοι” έδειχναν να ξυπνούν.

Καλάθης, Παππάς και Σίνγκλετον, με οκτώ αναπάντητους πόντους (συνολικό σερί 13-0),ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς (51-48), με τρίποντο του Σίνγκλετον και πλέον το “τριφύλλι” είχε γυρίσει το ματς και ήταν το αφεντικό.

Με τρομερές άμυνες και μπόλικη αυτοθυσία, ο Παναθηναϊκός είχε φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι, καθώς η Μακάμπι τα είχε χάσει με τους “πράσινους” να δείχνουν τα δόντια τους… (51-58 με τον Τζέιμς, 1:44).

Με εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκάμπριελ, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +9 (51-60), ο Πνίνι με τρίποντο μείωσε σε 54-60, αλλά ο Τζέιμς δεν καταλάβαινε τίποτα (15 π.) με buzzer beater τρίποντο, έκανε το 54-63, σκορ τρίτης περιόδου.

Μέσα σε ένα 4λεπτο, ο Παναθηναϊκός με ένα διαστημικό Τζέιμς, ανέβασε τη διαφορά στο +20 (54-74), καθάρισε την υπόθεση νίκη και κατέλαβε και τυπικά 1.την 4η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 42-32, 54-63, 61-81

Χωρίς τίτλο
Χωρίς τίτλο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE