ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0 (Μπεργκ 73΄)

Λέτο «όπλισε», Μπεργκ «εκτέλεσε»!

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, κυνήγησε μια χαμένη φάση, κέρδισε με τον τσαμπουκά του το πέναλτι που έκανε γκολ ο Μάρκους Μπεργκ (73΄), με τον Παναθηναϊκό να νικάει και τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο.

Λέτο «όπλισε», Μπεργκ «εκτέλεσε»!

Ο Πανιώνιος “στήθηκε” άριστα στο γήπεδο, με σκοπό να φύγει με την ισοπαλία από τη Λεωφόρο, βραχυκύκλωσε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε δύο μεγάλες φάσεις στο ματς (Βιγιαφάνιες, Μπεργκ), ωστόσο χάριν στον τσαμπουκά του Λέτο, πήρε το “τρίποντο”, με γκολ-πέναλτι του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έφτασε τα 21 στη φετινή χρονιά.

Το ματς

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, παρέταξε τον Παναθηναϊκό, με μία μόνο αλλαγή (αναγκαστική) σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αυτή του Λουντ, αντί του τιμωρημένου Ζέκα, με τον Πανιώνιο να παίζει «κομπλέ», αφού ο Μιλόγεβιτς δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς δυνατά, όπως συνηθίζει, πιέζοντας ψηλά, κλέβοντας μπάλες, με τον Πανιώνιο σε παθητικό ρόλο, εντούτοις στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή στα καρέ του Γιαννιώτη.

Ο Βιγιαφάνιες είχε πολλά κέφια, όλες οι μπάλες περνούσαν από τα πόδια του, ο Παναθηναϊκός είχε καλή ανάπτυξη, αλλά ο Πανιώνιος αμυνόταν σωστά και έκλεινε τους χώρους καλά.

Στο 12΄ηρθε η πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό, με τον Βιγιαφάνιες να δοκιμάζει έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, με το ματς να μην έχει φάσεις γενικά, αλλά ένα καλό ρυθμό, άνευ ουσίας όμως.

Παραλίγο το γκολ στο 17΄για τον Παναθηναϊκό!

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες βγήκε απέναντι από τον Γιαννιώτη στο 17’, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του κίπερ των φιλοξενούμενων, ο Αργεντινός ξαναπήρε την κατοχή της μπάλας, έβγαλε σέντρα, ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά, με τον Ρισβάνη να διώχνει δύσκολα, σε κόρνερ.

Έξαλλος ο Μπεργκ!

Στο 19΄ο Οικονόμου ανέτρεψε καθαρά τον Μπεργκ (τον τράβηξε καθαρά δύο φορές, ρίχνοντας τον κάτω), μέσα στην περιοχή, ο Γκράνας δεν σφύριξε την παράβαση (πεντακάθαρη), με τον Σουηδό να «τρελαίνεται» και να διαμαρτύρεται έντονα στον διαιτητή.

Οι μη… αποφάσεις του ρέφερι, έφεραν εκνευρισμό σε ομάδα και εξέδρα, ο Παναθηναϊκός έχασε για λίγο το μυαλό του, με τον Μπεν να φτάνει απέναντι στον Βλαχοδήμο, με τον παίκτη του Πανιωνίου να γυρνάει επικίνδυνα την μπάλα, παράλληλα με την εστία του «τριφυλλιού» στο 23΄, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης του, για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Νέα διπλή ευκαιρία

Στο 28΄ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ, όταν αρχικά, ο Μπεργκ έβγαλε κάθετα στον Βιγιαφάνιες, εκείνος άδειασε δύο αντιπάλους σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Γιαννιώτης απέκρουσε, ο Αργεντινός πήρε το «ριμπάουντ», έβγαλε στον επερχόμενο Σουηδό, ο οποίος σούταρε ένα μονοκόμματο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Εμποκού στο 32΄, μετά από αντεπίθεση των «πράσινων», ελίχθηκε όμορφα μέσα στην περιοχή του Γιαννιώτη, έφερε την μπάλα στο δεξί, σούταρε με δύναμη, αλλά ο Οικονόμου, πέφτοντας, έδιωξε προ της εστίας του τερματοφύλακα των Νεοσμυρνιωτών, σε μια ακόμα καλή στιγμή για το «τριφύλλι» στο ματς.

Ο Πανιώνιος «στεκόταν» εξαιρετικά στο γήπεδο, δεν άφηνε χώρους, έπαιζε με δύναμη με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Παναθηναϊκός να παράγει παιχνίδι (όπως έκανε στα προηγούμενα ματς), απείλησε ξανά στο 40΄( Μασούντ), έχοντας εξαιρετικό τρανζίσιον στο παιχνίδι του.

Ρέις αντί Λουντ με την έναρξη του Β΄ μέρους

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με την έναρξη του Β΄ μέρους, προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ρέις αντί του Λουντ, ο οποίος αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού (μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε), με τον Έλληνα τεχνικό να αναγκάζεται να «σπαταλήσει» την πρώτη του αλλαγή στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε βραχυκλωμένος, ο Πανιώνιος εύκολα τον κρατούσε μακριά από την περιοχή του, με το “τριφύλλι” να μην παίρνει βοήθειες από τα άκρα, αφού οι φιλοξενούμενοι έκλειναν καλά τους χώρους. Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη, κάτι που ευνοούσε την ομάδα του Μιλόγεβιτς, ο ρυθμός ήταν κάκιστος με αποτέλεσμα το “τριφύλλι” να δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ!

Στο 62΄ο Εμποκού έκανε ένα σλάλομ, οι αμυνόμενοι τον έκοψαν με δυσκολία, η μπάλα στρώθηκε στον Μπεργκ, ο οποίος άμεσα εκτέλεσε, με τον Γιαννιώτη να κάνει μια μεγάλη απόκρουση, γλιτώνοντας την ομάδα του.

Ο Ουζουνίδης έβγαλε τον αρνητικό Εμποκού, πέρασε στη θέση του τον Λέτο, που ταίριαζε περισσότερο στο ρυθμό που είχε η αναμέτρηση, με την κλεψύδρα… να αδειάζει σιγά-σιγά.

Ήρωας ο Λέτο!

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, κυνήγησε μια χαμένη φάση στο 73΄, πάλεψε σαν θηρίο, κέρδισε την μπάλα, ανάγκασε τον Μασούρα να τον ανατρέπει και τον Γκράνα, να υποδεικνύει την παράβαση, με τον Μάρκους Μπεργκ να εκτελεί τον Γιαννιώτη για το 1-0!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τον Πανιώνιο και κράτησε το σκορ μέχρι το σφύριγμα της λήξης, σε ένα κακό ματς, στο οποίο το “τριφύλλι” κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη και να “κλειδώσει” την παρουσία του στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Λουντ (Ρέις 46΄), Κλωναρίδης (Βλαχοδήμος 74΄), Εμποκού (Λέτο 64΄), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Λέτο, Τελάντερ, Ρέις, Μπουμάλ, Μέστο, Βλαχοδήμος.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης,Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Μασούρας (Σαββίδης 87΄), Σιώπης, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνης, Γεσίλ (Λάμπρου 64΄), Μασούντ.

Στον πάγκο: Μπάντης, Πλιάτσικας, Λάμπρου, Γκιοάτα, Καθάριος, Ταπόκο, Σαββίδης.

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ