ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 74-101

«Πράσινο»… πάρτι στην Κρήτη!

Έχοντας το «δίδυμο» Μπουρούση - Τζέιμς σε μεγάλα... κέφια και τον Νικ Καλάθη «διπλό», ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα άνετο απόγευμα στην Κρήτη επικρατώντας με 101-74.του Ρεθύμνου, σημειώνοντας την 24η νίκη του στην Basket League.

«Πράσινο»... πάρτι στην Κρήτη!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιώντας έναν… υγιεινό περίπατο στην Κρήτη, επικρατώντας με 101-74 του Ρεθύμνου.

Οι «πράσινοι» έβαλαν το «νερό» στ’ «αυλάκι» από το πρώτο μέρος, «χτίζοντας» με άνεση μία διαφορά ασφαλείας (55-41, 20′) την οποία φρόντισαν να… αυγατίσουν στη συνέχεια, ξεπερνώντας μάλιστα τους 100 πόντους, προσφέροντας σκορ και θέαμα, στον «δρόμο» για την 24η νίκη τους στο πρωτάθλημα της Basket League.

Μπουρούσης και Τζέιμς αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ για το «τριφύλλι» (19π. έκαστος), με τον Καλάθη να ακολουθεί σημειώνοντας double-double (10π. – 11ασ.)

Το ματς

Με τις προσπάθειες του Φελντέιν και του Σίνγκλετον, ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο προβάδισμά του στο παιχνίδι (3-5, 2′), ωστόσο το μαχητικό Ρέθυμνο φρόντισε με ένα σερί δια χειρός Κώττα να φέρει το παιχνίδι στα «ίσα» (11-11, 5′), οδηγώντας τον Τσάβι Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ. Οι οδηγίες του Καταλανού αλλά και η είσοδος του Μπουρούση (12π. στο πρώτο δεκάλεπτο)… ευεργέτησαν τους «πράσινους» που έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 11-2, (13-22, 7′), το οποίο διατήρησαν σε παρόμοια επίπεδα έως τη λήξη της πρώτης «πράξης» (23-32, 10′).

Έπειτα, ήρθε η σειρά του Κένι Γκάμπριελ να δηλώσει «παρών»,  κρατώντας το εύρος της διαφοράς μεταξύ των εννέα και των έντεκα πόντων (29-38, 14′). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τον «εξάστερο» με τις εμπνεύσεις του Λέμον (39-45, 17′) αλλά η ψυχραιμία των παικτών του Πασκουάλ από τη γραμμή των βολών στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου αποδείχθηκε αρκετή, ώστε οι «πράσινοι» να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας «αβαντάζ» 14 πόντων (41-55).

Το δίδυμο Μπουρούση – Γκάμπριελ συνέχιζε το «πάρτι» στο «ζωγραφιστό και με την αρωγή του «καυτού» από την περιφέρεια, Φελντέιν, οι «πράσινοι» έδειχναν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς όσο το δυνατόν νωρίτερα, αυξάνοντας τον δείκτη της διαφοράς στο +20 (46-66, 25′). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η πορεία της αναμέτρησης έπαψε να έχει «πρακτικό» ενδιαφέρον, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε ουσιαστικά «σφραγίσει» τη νίκη.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Νικ Καλάθης με το δίποντο που σημείωσε στο 27ο λεπτό (54-73) έφτασε το double – double έχοντας εκείνη τη στιγμή 10 πόντους και 11 ασίστ, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης εξακολουθούσε να κυριαρχεί στη ρακέτα, όντας ασταμάτητος για την άμυνα του Ρεθύμνου, η οποία μπορούσε να τον ανακόψει μόνο με φάουλ. Η ωραία ενέργεια του Μάικ Τζέιμς «έκλεισε» το τρίτο δεκάλεπτο (57-80), αλλά ο Αμερικανός δεν αρκέστηκε σε αυτό, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο και σκοράροντας με κάθε τρόπο στην τελευταία «πράξη» (63-91, 34′).

Όπως ήταν φυσικό, στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» κατέβασαν «ταχύτητα», έχοντας εξασφαλίσει από νωρίς το «διπλό» και το μόνο που απέμενε ήταν η καταμέτρηση του τελικού σκορ. Το «τριφύλλι» μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει το «φράγμα» των 100 πόντων, με τον Κένι Γκάμπριελ να προσφέρει άπλετο θέαμα και τον Γκιστ με 2/2 βολές να διαμορφώνει το τελικό 101-74.

Τα δεκάλεπτα: 23-32, 41-55, 57-80, 74-101

ρεθυμνο
παναθηναικος

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE