ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 102-58

Με το «πόδι» κολλημένο στο «γκάζι»!

Σαν σε προπόνηση ο «εξάστερος», πέρασε ένα άνετο απόγευμα στο ΟΑΚΑ, «σκορπίζοντας» με 102-58 τον ΠΑΟΚ και έδειξε έτοιμος για τις μεγάλες «μάχες» με τη Φενέρ. Δεύτερη συνεχόμενη «κατοστάρα» για τους «πράσινους», οι οποίοι ολοκλήρωσαν εμφατικά τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο της Basket League.

Με το «πόδι» κολλημένο στο «γκάζι»!

Πηγαίνει… με 102 για τα ματς με τη Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 102-58 του «αναιμικού» ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο της Basket League, τερματίζοντας δεύτερος με ρεκόρ 25-1 και πλέον προσανατολίζονται στα κρίσιμα ματς με την ομάδα του Ζοτς.

Έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους οι παίκτες του Πασκουάλ, οι οποίοι έκλεισαν το ημίχρονο στο 54-26 και κατόρθωσαν να ξεπεράσουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες τους 100 πόντους, δια χειρός Μπουρούση, ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Πρώτος σκόρερ ο Τζέιμς με 20 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής, ακολούθησε ο Σίνγκλετον με 17.

Το ματς

Το… παγωμένο, λόγω ημερών, ΟΑΚΑ (περίπου 1.500 οπαδοί στις εξέδρες), αλλά και η… νωθρή είσοδος των «πρασίνων» στο ματς, έδωσαν την ευκαιρία στον Κλάντον να πετύχει δύο απανωτά καλάθια για το 4-0 του ΠΑΟΚ (2′), ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά, η «πράσινη» μηχανή έπαιρνε… μπρος και κατάφερε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό.

Δια χειρός Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα γρήγορο 11-0 (11-4, 6′), το οποίο «διεκόπη» από το τρίποντο του Κόνιαρη και στη συνέχεια ένα νέο 8-0 με πρωταγωνιστή τον Ρίβερς απλοποίησε τα πράγματα για το +14 του πρώτου δεκαλέπτου (26-10).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το «τριφύλλι»… απομακρυνόταν όλο και περισσότερο, με τον ΠΑΟΚ σε ρόλο θεατή, ανήμπορο να αντιδράσει. Ο ορεξάτος Παππάς και ο πάντα επικίνδυνος στον «αέρα», Κένι Γκάμπριελ διαμόρφωσαν το 33-14 (13′) και στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος ανέβασε κι άλλο τον δείκτη της διαφοράς, πετυχαίνοντας μάλιστα τρίποντο γκολ-φάουλ (43-18, 16′).

Τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους από το πρώτο μέρος, το οποίο έκλεισε με τρίποντη-βόμβα ο Αντώνης Φώτσης, διαμορφώνοντας το 54-26 (20′). Οι… άγριες «ορέξεις» των παικτών του Πασκουάλ δεν άργησαν να φανούν από νωρίς στην επανάληψη, με τον Ρίβερς να συνεχίζει ακάθεκτος έξω από τα 6.75μ, για το +31 (63-32, 23′).

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να «συμμαζέψουν» τη διαφορά μέσω των βολών και του Κλάντον, (65-40, 26′) αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να αφήσει κανένα… δικαίωμα στον ΠΑΟΚ, κλείνοντας την τρίτη περίοδο με 75-44 με τον Σίνγκλετον να είναι τυπικός στα… καθήκοντά του από την γραμμή και τον Τζέιμς να δίνει το… σύνθημα.

Στην τελευταία «πράξη» της αναμέτρησης θα περίμενε κανείς πως οι «πράσινοι» θα άφηναν, το «πόδι» από το «γκάζι», αλλά υπήρχε σαφής… στόχευση να επιτύχουν νέα… κατοστάρα μετά το ματς με το Ρέθυμνο. Ο «δαιμόνιος» Τζέιμς έπιασε με τρίποντο τους 20 πόντους, ο Γκιστ έκανε… πάρτι στο καλάθι και ο Μπουρούσης έφτασε τη διαφορά σε… δυσθεώρητα ύψη (+40, 92-52, 37′).

Εν τέλει, το «ποθούμενο» ήρθε, με… αρωγό τον Μπουρούση, ο οποίος πέτυχε οκτώ συνεχόμενους πόντους στο τελευταίο δίλεπτο και μέσω των βολών έπιασε τους 100 (100-56, 39′), με τον Μποχωρίδη να διαμορφώνει το τελικό 102-58.

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 54-26, 75-44, 102-58

inner
inner

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ