ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 58-71

Μπλακ άουτ αλλά… έχει δρόμο ακόμα

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνιση του δευτέρου δεκαλέπτου, έπαθε «μπλακ άουτ» στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε «πάτημα» στη Φενέρ η οποία πέρασε από το ΟΑΚΑ επικρατώντας με 71-58 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Μπλακ άουτ αλλά... έχει δρόμο ακόμα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «μηχανές» του Παναθηναϊκού δούλευαν… άρτια σε άμυνα και επίθεση (42-28) αλλά στην επανάληψη, τα πάντα ανατράπηκαν, καθώς οι «πράσινοι» έπαθαν… μπλακ άουτ στην επίθεση, σκοράροντας 16 πόντους σε 20 λεπτά (8+8 σε γ’ και δ’ δεκάλεπτο), δίνοντας την ευκαιρία στη Φενέρ να κάνει την αντεπίθεση της και να φύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ (58-71).

To ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να αρχίσει το παιχνίδι έχοντας στο παρκέ τους Καλάθη, Φελντέιν, Νίκολς, Γκιστ και Σίνγκλετον.

«Μουδιασμένος» σε άμυνα και επίθεση

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν εξ αρχής το momentum που είχαν λόγω του… καυτού ΟΑΚΑ και έπειτα από δύο άστοχες δικές τους επιθέσεις, ήρθε η σειρά της Φενέρ να ανοίξει «λογαριασμό» με τρίποντο.

Το 3-3 του 2ου λεπτού έγινε… 4-12 μέσα σε τρία λεπτά, με τους Κάλινιτς και Μπογκντάνοβιτς να τιμωρούν… παραδειγματικά την άμυνα του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια. Η νευρικότητα των παικτών του Πασκουάλ στην επίθεση ήταν εμφανής και «επισκίαζε» την σταθερή αμυντική τους προσπάθεια.

Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να φτάσουν και στο +10 μέσω των αυτοματισμών (6-16, 6′), αλλά ο εξάστερος βρήκε τρόπο να «ροκανίσει» και να πλησιάσει στον πόντο χάρη στις ελεύθερες βολές και το τρίποντο του Ρίβερς λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Το σερί που έτρεξαν οι «πράσινοι» στο τελευταίο δίλεπτο τους επέτρεψε να κλείσουν το δεκάλεπτο μία «ανάσα» από τη Φενέρ (15-16).

Ένας… αλλιώτικος Παναθηναϊκός

Η εκκίνηση της δεύτερης «πράξης» είχε διαφορετική… χροιά. Ο, προβληματικός επιθετικά, Παναθηναϊκός του πρώτου δεκαλέπτου παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, βρίσκοντας λύσεις είτε από την περιφέρεια (Ρίβερς, Τζέιμς) είτε από το «ζωγραφιστό» (Μπουρούσης).

Ο Τζέιμς με τρίποντο από το… σπίτι του έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους «πράσινους» (18-16, 11′) και παρά τις άμεσες απαντήσεις των Ντίξον και Ούντο, ο εξάστερος είχε βρει για τα καλά το ρυθμό του στην επίθεση, έχοντας ανάλογη εμφάνιση στην άμυνα.

Έτσι το 23-23 του 13ου λεπτού μετατράπηκε σε 32-23, τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Ρίβερς να συνεχίζει το… πάρτι έξω από τα 6.75μ. Από τα χέρια του ίδιου ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερα, με τον Τζέιμς να αναλαμβάνει να την… εκτοξεύσει στο +14 με τρίποντο από τη γωνία (42-28, 19′), σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Αντέδρασαν οι φιλοξενούμενοι

Η επανεμφάνιση των δύο ομάδων μετά από την ανάπαυλα «στιγματίστηκε» από ένα τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος «χτύπησε» νέο καμπανάκι στον Παναθηναϊκό, υπενθυμίζοντας του πως το ματς είχε ακόμη δρόμο.

Ο Φελντέιν φρόντισε να απαντήσει άμεσα με το ίδιο «νόμισμα» στον παίκτη της Φενέρ, αλλά στη συνέχεια οι προσπάθειές των «πρασίνων»… κόλλησαν πάνω στην επιθετική άμυνα των φιλοξενούμενων που με υπομονή και με.. κρύο αίμα κατέβασαν τη διαφορά στους 9 με τρίποντο του Ντίξον (47-38, 25′).

Ένα παλικαρίσιο καλάθι του Κέι Σι Ρίβερς ήταν η μοναδική «παρένθεση» στην συνολική αναποτελεσματική συμπεριφορά της ομάδας του Πασκουάλ στην επίθεση. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι με τον Γιούντο να κυριαρχεί στο «ζωγραφιστό» και τον Μπογκντάνοβιτς να σκοράρει από.. παντού, έφεραν το ματς στον πόντο (49-48, 29′).

Αρχή από το… μηδέν!

H μία εύστοχη βολή του Παππά διαμόρφωσε το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (50-48) αλλά το ματς είχε πάρει εντελώς μία διαφορετική, αρνητική για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε 8 πόντους ενεργητικό και 20 παθητικό στην τρίτη περίοδο!

Ο Πασκουάλ έδωσε εντολή για επιθέσεις από το low post αλλά ο κουρασμένος Μπουρούσης δεν μπορούσε να τελειώσει με επιτυχία τις φάσεις και στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Κάλινιτς με τρίποντο έδωσε προβάδισμα μετά από πολλή ώρα στη Φενέρ (50-53, 31′).

«Μπλακ άουτ»

Πλησιάζοντας προς το τελευταίο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» δοκίμασαν να φτάσουν μέχρι το καλάθι της ομάδας του Ζοτς με πολλούς τρόπους αλλά η αστοχία από τη μία και η επιβλητική παρουσία του Γιούντο από την άλλη, έβαζαν πρόωρο… τέλος στις φιλοδοξίες του «τριφυλλιού».

Ένα… τρελό τρίποντο του Ντίξον και μία παρόμοια φάση από τον Μπογκντάνοβιτς έδωσαν «αέρα» επτά πόντων στη Φενέρ, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο (53-62, 35′). Η αδυναμία των «πρασίνων» στην επίθεση έδωσε γερό «πάτημα» στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έδειχναν ως το απόλυτο φαβορί για το ματς, κάνοντας απλά τα… βασικά στο παρκέ.

Ο Τζέιμς προσπάθησε να δώσει σύνθημα-αντεπίθεσης, αλλά δύο μεγάλα σουτ από Βέσελι και Κάλινιτς «σφράγισαν» το «διπλό» της Φενέρ (58-71).

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 42-28, 50-48, 58-71

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE