ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 75-80

Μόνο με θαύμα…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, έφτασε κοντά στη νίκη, ωστόσο ένα λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν μοιραίο, με τη Φενέρ να επικρατεί με 80-75 και να κάνει το 2-0 στη σειρά, αποκτώντας ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την πρόκριση στο Final-4.

Μόνο με θαύμα...

Το ματς

Με Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππά, Καλάθη και Μπουρούση ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, με τον Τσάβι Πασκουάλ να αλλάζει τα 3/5  της πεντάδας του, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ο Ομπράντοβιτς, ξεκίνησε με τους Μπογκντάνοβιτς, Νταντόμε, Σλούκα, Βέσελι και Κάλινιτς.

Σούπερ ξεκίνημα, ισορρόπησε γρήγορα η Φενέρ

Με τρεις «βόμβες» από τα 6,75 άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός (Ρίβερς, Μπουρούσης και Παππάς για το 9-4), με τον κόσμο να «βράζει», φωνάζοντας με όλη τη δύναμη της φωνής του.

Με πέντε αναπάντητους πόντους του Σίνγκλετον, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 10 (16-6, 5:04), με τον Αμερικανό να μπαίνει φουριόζος στο παιχνίδι, σε αντίθεση με εκείνο της Τρίτης.

Η Φενέρ απάντησε με δικό της σερί 14-0, μείωσε αρχικά, στον πόντο με τον Μπογκντάνοβιτς να είναι και πάλι καυτός (10 π.), ένα «πρόβλημα» που έπρεπε να λύσει ο Πασκουάλ, καθώς ο Σέρβος απέκτησε ρυθμό νωρίς-νωρίς και προηγήθηκε με 16-20, έπειτα από καλάθι και φάουλ του Ντίξον και δίποντο του Βέσελι.

Σίνγκλετον και Μπογκντάνοβιτς, διαμόρφωσαν το 20-22 της πρώτης περιόδου, το οποίος ολοκληρώθηκε επεισοδιακά με τον Άντιτς να προκαλεί συνεχώς και τον Παππά, εν τέλει να αντιδρά, με τον Σκοπιανό να τα βάζει και με τον Πασκουάλ και το γήπεδο να φλέγεται.

Ντέρμπι για γερά νεύρα!

Τζέιμς και Φώτσης, έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης, με επτά πόντους για το 27-24 (8:07), με τη Φενέρ να παίρνει συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, κερδίζοντας χρόνο και σκορ… (27-26 με τον Γιούντο).

Τζέιμς και Μπογκντάνοβιτς, το πήραν προσωπικά και με συνεχόμενους πόντους (14 και 18 αντίστοιχα), διατηρούσαν μια ισορροπία στο ματς (41-40), λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει προβλήματα στην άμυνα, δεχόμενος πολλά τρίποντα από την ομάδα του Ζοτς, με το πρώτο μέρος να τελειώνει με καλάθι του Γιούντο (43-45).

Ισχνό προβάδισμα η Φενέρ, από κοντά ο Παναθηναϊκός

Οι δύο ομάδες ήταν απούσες αμυντικά και στις αρχές του δεύτερου μέρους, το σκορ ολοένα και ανέβαινε (52-53, 5:51), με τη Φενέρ να μοιάζει να έχει τον έλεγχο, παίρνοντας και αρκετά σφυρίγματα όμως.

Οι «πράσινοι» φόρτωναν τον Μπουρούση, ο οποίος κέρδισε κάποιες μάχες, πήρε φάουλ, ωστόσο η άμυνα ήταν το κλειδί, ένα στοιχείο που δεν είχε ο Παναθηναϊκός, ούτε στο δεύτερο μέρος (52-55, 4:56).

Ο Παναθηναϊκός κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου, δέχθηκε εύκολους πόντους από τη Φενέρ (56-61, 1:04), ωστόσο έμενε στο ματς, λόγω Μπουρούση, ο οποίος έδινε «ομηρικές» μάχες με Γιούντο-Βέσελι. Ο Τζέιμς με τρεις βολές, ύστερα από φάουλ του Βέσελι, έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει κι’ άλλο τη διαφορά, αλλά ευστόχησε μόνο στη μία!

Μπροστά ο Παναθηναϊκός, στην κόψη του ξυραφιού το ματς

Σίνγκλετον  και Γκιστ, μείωσαν στον πόντο (64-65) στις αρχές της 4ης περιόδου, ο κόσμος “φούντωσε” ξανά, ο Τζέιμς με εξαιρετική πάσα στον Γκιστ, έδωσε στον Αμερικανό την ευκαιρία να βάλει καλάθι και να πάρει και το φάουλ για το 66-65 (έχασε τη βολή).

Ο Γιούντο με απίστευτες άμυνες και τάπες, γλίτωσε την ομάδα του δύο φορές, η Φενέρ δεν μπόρεσε να σκοράρει, το έκανε όμως ο Γκιστ με κάρφωμα για το 68-65 (6:30), με το “τριφύλλι” να παίρνει κεφάλι στο σκορ έπειτα από ώρα και τον Ομπράντοβιτς να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Μπογκντάνοβιτς με καλάθι μείωσε σε 68-67 (4:36), ο Παναθηναϊκός είχε ανέβει ψυχολογικά, είχε “κλωτσήσει” πολλές ευκαιρίες να ανεβάσει τη διαφορά, με κακές επιλογές στην επίθεση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Φενέρ, με τον Ντατόμε, ο οποίος έδωσε ξανά προβάδισμα την ομάδα του με 69-68, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Τζέιμς με ένα ρεσιτάλ κακών επιθέσεων, “κόλλησε” τον Παναθηναϊκό στους 68 πόντους (68-71, 2:53), η Φενέρ με καλάθι του Μπογκντάνοβιτς, έκανε το 68-74 στα 2:19, με το τριφύλλι να έχει πλέον να ανέβει ένα γολγοθά μπροστά του.

Τζέιμς και Σίνγκλετον μείωσαν σε 73-76 στο 1:10, η Φενέρ αστόχησε, ο Σίνγκλετον με παλικαρίσιο καλάθι, έκανε το 75-76 στα 54,7΄΄, με τον Ομπράντοβιτς να καλεί τάιμ άουτ, στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Οι πράσινοι έκλεψαν την μπάλα, ο Ρίβερς αστόχησε σε τρίποντο, ο Ντίξον κέρδισε φάουλ, πήγε στις βολές στα 17΄΄, κάνοντας το 75-78, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τρίποντο ισοφάρισης, για να πάει στην παράταση το παιχνίδι, σε ένα ματς που έσπαγαν καρδιές.

Τα δεκάλεπτα:  20-22, 43-45, 59-63, 75-80.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE