ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0 (Μολίνς 86΄)

Είναι τρελοί οι Σουηδοί!

Με συνεργασία Μπεργκ-Μολίνς και γκολ του δεύτερου (86΄), ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ατρόμητο με 1-0 και πάει φουριόζος στην Τούμπα, για τη ρεβάνς του κυπέλλου! Δοκάρι στο 80΄με τον Χατζηγιοβάννη οι "πράσινοι".

Είναι τρελοί οι Σουηδοί!

Το ματς

Με το ίδιο σχήμα, αλλά δύο σημαντικές αλλαγές, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τον νεαρό Ευαγγέλου να παίρνει τη θέση του Μολέντο και τον Μπουμάλ, αυτή του Βιγιαφάνιες. Από την άλλη, ο Σα Πίντο, δεν είχε στη διάθεσή του τους Λε Ταλέκ και Κιβρακίδη.

Αδιάφορο ματς, την καλύτερη φάση ο Ατρόμητος

Έπειτα από πέντε μάλλον αδιάφορα λεπτά, ο Εμποκού με μια ωραία προσωπική ενέργεια, συνεργάστηκε με τον Χουλτ, εκείνος γύρισε παράλληλα προς την εστία του Θεοδωράκη, ωστόσο ο Μπουμάλ, δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, στην πρώτη επίσκεψη των «πράσινων», στα καρέ του Ατρόμητου.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε την κατοχή, ωστόσο ο Ατρόμητος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, στο 13΄, όταν ο Ντιγκινί σούταρε έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Βλαχοδήμο σε μια δύσκολη και συνάμα εντυπωσιακή απόκρουση με το δεξί χέρι.

Στο 17΄και στο 23΄, ο Παναθηναϊκός «ξεδιπλώθηκε» όμορφα στην επίθεση, με τον Εμποκού να έχει πραγματοποιήσει δύο-τρεις όμορφες ενέργειες, ωστόσο η τελική ενέργεια (Χουλτ) δεν ήταν και η καλύτερη με αποτέλεσμα και οι δύο φάσεις να περάσουν ανεκμετάλλευτες για το τριφύλλι.

Ντιγκινί και Νταουντά, συνδυάστηκαν στο 27΄, ο δεύτερος πήρε την κεφαλιά, ωστόσο ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε την μπάλα με ευκολία, στη δεύτερη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή του Παναθηναϊκού, σε ένα ημίωρο που δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο, πέραν της φάσης του Ατρόμητου στο 13΄.

Στο 32΄ο Μπεργκ με μια εντυπωσιακή ενέργεια (έπειτα από πάσα του Ζέκα), ξέφυγε από τον Φυτανίδη, σούταρε από το πλάι, αλλά ο Θεοδωράκης έδιωξε μακριά, σε μια καλή στιγμή για το «τριφύλλι», σε ένα ματς που συνέχιζε να μην… αρέσει, αφού ο ρυθμός ήταν χαμηλός και η ένταση μικρή.

Μια σέντρα του Μπεργκ στο 38΄, λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Θεοδωράκη, όταν ο Κυριακίδης έδιωξε άτσαλα και έστειλε την μπάλα προς το τέρμα της ομάδας του, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, έδιωξε σε κόρνερ.

Κεφάτος ο Παναθηναϊκός στην «επανάληψη»

Με την έναρξη του Β΄ μέρους, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε δύο-τρεις επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή του Ατρόμητου, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια καλή φάση, με τους Εμποκού-Χουλτ να… επιμένουν από αριστερά.

Ο Κουλιμπαλί, στο 52΄εφόρμησε από δεξιά, έβγαλε στο ύψος του πέναλτι στον Κλωναρίδη, εκείνος πέφτοντας έπιασε ένα όμορφο γυριστό, ωστόσο ο Θεοδωράκης, έχοντας καλή θέση, μπλόκαρε την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, πάλι ο Κουλιμπαλί, σημάδεψε τον Μπεργκ, ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, σε μια διπλή φάση για το «τριφύλλι», που είχε μπει με περισσότερο κέφι στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 55΄ο Ουζουνίδης, έκανε την πρώτη του κίνηση στο ματς, βάζοντας τον Μολίνς στο παιχνίδι αντί του Μπουμάλ, με στόχο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, παίζοντας με δύο σέντερ φορ πια, παρότι ο Μολίνς, έμενε πιο πίσω και δεξιά (όπως και ο Μπουμάλ).

Το ματς κυλούσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, αμφότερες οι ομάδες δε δημιούργησαν τίποτα, πέραν κάποιων προϋποθέσεων για ευκαιρίες, σε ένα άνευρο ματς, χωρίς συγκινήσεις. Ο Ουζουνίδης ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 76΄(Λουντ αντί Ευαγγέλου, είχε προηγηθεί στο 71΄ο Χατζηγιοβάννης αντί του Κλωναρίδη), φρεσκάροντας την ομάδα του, έχοντας προφανώς στο μυαλό του τον ΠΑΟΚ και τη ρεβάνς της Πέμπτης.

Ο Χατζηγιοβάννης με ένα σόλο στο 80΄, έπιασε έναν κεραυνό, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Θεοδωράκη, στη  καλύτερη στιγμή του “τριφυλλιού” στο ματς, ξεσηκώνοντας την κερκίδα. Οι πράσινοι πήραν… αέρα, δημιούργησαν δύο ακόμα καλές φάσεις (80΄και 82΄), με τον κόσμο να σκέφτεται τον ΠΑΟΚ… ζητώντας νίκη και πρόκριση στο κύπελλο.

Είναι τρελοί οι Σουηδοί!

Με συνεργασία Μπεργκ-Μολίνς, με γκολ του δεύτερου, ο Παναθηναϊκός, ανταμείφθηκε για την βελτίωσή του μετά το 70΄και έφτασε στο 1-0, με τη Λεωφόρο να παίρνει φωτιά.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου (76΄Λουντ), Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπουμάλ (55΄Μολίνς), Εμποκού, Κλωναρίδης (71΄Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μολίνς, Μαρινάκης, Λουντ, Μέστο, Χατζηγιοβάννης, Βλαχοδήμος.

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Θεοδωράκης, Μπάγκα, Φυτανίδης, Ούμπιδες, Τόνσο (66΄Λημνιός), Ζησόπουλος, Ντιγκινί, Κυριακίδης, Μανιάτης (74΄Νάτσος), Ντάουντα, Κατράνης.

Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Μπρίτο, Πλατέλλας, Βασιλείου, Νάτσος, Λημνιός.

Διαιτητής: Καραντώνης, βοηθοί: Βλάσσης, Φωτόπουλος, 4ος: Αντωνίου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ