ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 (Πέλκας 14΄, Μάτος 48΄, Σάκχοφ 73΄, Πρίγιοβιτς 83΄)

Στον τελικό ο Ολυμπιακός του Βορρά

Σφαγή άνευ προηγουμένου στην Τούμπα, με τον Κύζα να κρίνει την πρόκριση υπέρ του ΠΑΟΚ. Με ανύπαρκτο φάουλ το πρώτο γκολ του δικεφάλου, δεν απέβαλλε τον Μάτος στο πρώτο μέρος και άδικη αποβολή στον Χουλτ, διαμόρφωσαν το 4-0 κατά του Παναθηναϊκού, που έβγαλε τα μάτια του μόνος του με τις χαμένες ευκαιρίες του Κλωναρίδη.

Στον τελικό ο Ολυμπιακός του Βορρά

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο ματς και μόλις στο 5΄, έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Βιγιαφάνιες σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Γλύκος έδιωξε με δυσκολία, η μπάλα έφτασε στον Κουρμπέλη, ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό, έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει εντυπωσιακά.

1-0 και αλλαγή σκηνικού

Ο Πέλκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 14΄ (δεν υπήρχε φάουλ), άνοιξε το σκορ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα, κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς δεν ήταν απειλητικός. Οι «πράσινοι» έλεγχαν το ματς, δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του, εντούτοις από μια στημένη φάση, οι γηπεδούχοι είχαν μπει δυνατά στο «κόλπο» της ανατροπής.

Κυρίαρχος Παναθηναϊκός αλλά…

Ο Εμποκού με εκτέλεση φάουλ στο 25΄, ανάγκασε τον Γλύκο σε μία ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση στο ματς. Ο Παναθηναϊκός στο διάστημα 30΄- 43΄, έχασε απίστευτες ευκαιρίες με Κλωναρίδη και Εμποκού για την ισοφάριση, αλλά την ώρα της κρίσιμης… απόφασης, οι «πράσινοι» τα έκαναν θάλασσα, επιτρέποντας στον ανύπαρκτο ΠΑΟΚ, να προηγείται και να είναι «μέσα» στην πρόκριση.

Ποδοσφαιρική αδικία…

Με την έναρξη του Β΄ μέρους, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε στη δεύτερη του φάση (η πρώτη το γκολ) να κάνει το 2-0 με τον Λέο Μάτος, με τον Παναθηναϊκό να δέχεται ένα ισχυρό ΣΟΚ, μετά την καταπληκτική εμφάνιση του πρώτου μέρους και τη σωρεία των χαμένων ευκαιριών της ομάδας του Ουζουνίδη.

Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη ψυχολογία πλέον, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε ΣΟΚ, σε ένα ματς που είχε κυλήσει με το χειρότερο τρόπο για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Οι γηπεδούχοι πλαγιοκοπούσαν συνεχώς, ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τη συγκέντρωσή του, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα η εικόνα του Β΄ μέρους να μη μοιάζει με αυτή του πρώτου, με το «τριφύλλι» να παρακολουθεί και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί.

Μέσα σε όλα, ο Ουζουνίδης έχασε και τον Εμποκού, ο οποίος υπέστη τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Μολίνς, ο οποίος πήγε στο πλάι του Μπεργκ, με το «τριφύλλι» να παίζει με το σχήμα του Β΄ μέρους, όπως με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο.

Ο ΠΑΟΚ με παίκτη παραπάνω (άδικη αποβολή του Χουλτ στο 75΄) έκανε το 3-0 με σκόρερ τον Σάκχοφ, με τον Παναθηναϊκό πλέον να χρειάζεται οπωσδήποτε ένα τέρμα, προκειμένου να προκριθεί στον τελικό.

Απίστευτη ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 80΄!

Μετά από κεφαλιά πάσα του Μολίνς, ο Μπεργκ πήρε νέα κεφαλιά, η μπάλα έπεσε στην πάνω πλευρά των δικτύων, η Τούμπα πάγωσε, ωστόσο μόλις αντιλήφθηκαν το τι συνέβη, ανακουφίστηκαν, με τους πράσινους να μην μπορούν να το πιστέψουν.

Ο Πρίγιοβιτς με γκολ στο 83΄, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό να έχει τεράστια παράπονα από τον Κύζα, αλλά και να μην μπορεί να αντιδράσει στην άνιση μάχη του Β΄ μέρους.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Σάκχοφ (79΄Κάνιας), Τσίμιροτ, Ουάρντα (45΄Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59΄Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Κάνιας, Ματθαίου, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ και Αθανασιάδης

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ρέις, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (66΄Μολίνς), Κλωναρίδης και Μπεργκ

Στον πάγκο: Στιλ, Μολίνς, Μέστο, Λουντ, Χατζηγιοβάννης, Ευαγγέλου και Μαρινάκης

Διαιτητής: Κύζας, βοηθοί: Χασάν, Γκάγκας. 4ος: Θάνος, παρατηρητής: Σπυρόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ