ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

ΠΑΕ: «Top gun Marcus!»

Διαβάστε το αφιέρωμα της «πράσινης» ΠΑΕ για τον Σουηδό «killer», ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος.

ΠΑΕ: «Top gun Marcus!»

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε αφιέρωμα στα φετινά κατορθώματα του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος με τα 22 γκολ που σημείωσε αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος.

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμα της «πράσινης» ΠΑΕ:

«Είναι ο κορυφαίος σέντερ φορ των τελευταίων ετών και οι αριθμοί του το επιβεβαιώνουν

Επιβράβευση της αξίας του Μάρκους Μπεργκ αποτελεί η κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα SuperLeague! Ο Σουηδός επιθετικός σημείωσε 22 γκολ στα 28 παιχνίδια που αγωνίστηκε και πήρε με άνεση την πρωτιά στη σχετική λίστα. Είναι η πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια του στον Παναθηναϊκό που κατορθώνει κάτι τέτοιο.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.229 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το επίτευγμα του Μπεργκ είναι σημαντικό και για ακόμα ένα λόγο: μπήκε σε ένα… κλειστό «πράσινο» κλαμπ. Έγινε ο όγδοος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία του Παναθηναϊκού, ο οποίος κερδίζει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Πρώτος το έκανε ο σπουδαίος Αντώνης Αντωνιάδης τη σεζόν 1969-70. Μάλιστα ο «Ψηλός» κατέχει δύο ρεκόρ που πιθανώς δεν θα καταρριφθούν τον τρέχοντα αιώνα. Έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον σε μία σεζόν (39 την περίοδο 1971-72, επίδοση που του έδωσε το αργυρό παπούτσι) και έχει κερδίσει τη μάχη των σκόρερ περισσότερες φορές από κάθε άλλον (πέντε). Ο δεύτερος παίκτης που έγινε πρώτος σκόρερ ήταν ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης τη σεζόν 1981-82 με 21 γκολ. Εννέα χρόνια μετά σειρά πήρε ο μεγάλος «μικρός» Δημήτρης Σαραβάκος με 23 γκολ. Ακολούθησε την περίοδο 1993-94 ο Κριστόφ Βαζέχα με 24 γκολ. Ο αρχισκόρερ της Ιστορίας του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε ακόμα δύο σεζόν πρώτος σκόρερ (1994-95 με 29 γκολ, 1997-98 με 32 γκολ).

Στον αιώνα μας ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που αναδείχθηκε αρχι-σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν τη σεζόν 2002-03 ο Νίκος Λυμπερόπουλος με 16 γκολ. Δύο χρόνια μετά τα κατάφερε ο Φάνης Γκέκας με 18 γκολ, με τα 10 γκολ να προκύπτουν στο πρώτο μισό της σεζόν που ο Γκέκας έπαιζε στην Καλλιθέα προτού μετεγγραφεί στον Παναθηναϊκό. Τελευταίος που τα κατάφερε πριν τον Μπεργκ ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ. Και μάλιστα δύο σερί περιόδους (2009-10, 2010-11).

O… King Marcus πέτυχε τα 22 από τα 45 γκολ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Ήτοι τα μισά! Μια επίδοση εντυπωσιακή»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.