Μπάσκετ

O Κίτσεν, ο Κινέζος και τ’ άλλα παιδιά… (pics)

O Κίτσεν, ο Κινέζος και τ’ άλλα παιδιά… (pics)

Το Panathinaikos24.gr δίνει «ζωή» σε μία από τις πιο συνηθισμένες κουβέντες μιας μπασκετοπαρέας η οποία ψάχνει τα ίχνη παλιών καλαθοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας και αργότερα -λίγο πολύ- εξαφανίστηκαν!

Μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες της παρέας είναι η αναδρομή και η αναζήτηση παλαιών… θρύλων των ομάδων που υποστηρίζουν. Η «έρευνα» αυτή συνήθως λαμβάνει χώρα τις βραδινές ώρες, στον γυρισμό από το γήπεδο ή στα χαλαρά Κυριακάτικα απογεύματα, με συνοδεία καφέ…

Η ιδέα αυτή γίνεται πράξη στο Panathinaikos24.gr το οποίο έψαξε (μετά κόπων είναι η αλήθεια) τα ίχνη τριών αλησμόνητων καλαθοσφαιριστών οι οποίοι «έσκασαν» έστω και για λίγα παιχνίδια τη μπάλα στο «παρκέ» του ΟΑΚΑ και βρήκε που (και αν) βγάζουν κάπου το «ψωμί» τους στις μέρες μας.

Ξεκινάμε!…

Χίλτον Άρμστρονγκ

Ο συμπαθέστατος Αμερικανός σέντερ, ο οποίος «βλέπει» τον κόσμο από τα 2.11μ ήρθε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2012 στην πρώτη χρονιά του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο των «πρασίνων». Η αλήθεια είναι πως οι «περγαμηνές» που τον συνόδευαν δεν ήταν διόλου άσχημες αν κρίνουμε από το γεγονός πως το 2006 ήταν το 12ο pick στο draft.

(Οι Χόρνετς οι οποίοι τον επέλεξαν είχαν κατά νου να τον ρίξουν απευθείας στα «βαθιά» αλλά γρήγορα κατάλαβαν πως ο Άρμστρονγκ δεν είναι αυτό που ψάχνουν και τον αντάλλαξαν λίγους μήνες αργότερα με τον Τάισον Τσάντλερ)

Για να μη μακρηγορούμε, ο Άρμστρονγκ ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2012 και έφυγε τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς καθώς δεν έπεισε ποτέ τον Αργύρη Πεδουλάκη. Έπειτα ξεκίνησε την παγκόσμια… βόλτα του περνώντας από Κίνα, από Αμερική (ναι πέρασε ως 12ος ένα διάστημα από το Γκολντεν Στέιτ) ενώ τα τελευταία χρόνια βρήκε το «λιμάνι» του στην Τουρκία περνώντας μεταξύ άλλων από τις… Μπουγιουκτσέμεζε και Ντενιζλί.

Φέτος αγωνίζεται στην Ιαπωνία με τους… Τσίμπα Τζέτς!

Ρ.Τ Γκουίν

Άλλος ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας και παίκτης που πέρασε από τον Παναθηναϊκό την πρώτη χρονιά του Πεδουλάκη. Ο… πολύς πάουερ φόργουορντ με το στρατιωτικό λουκ και το τεράστιο τατουάζ με τον σταυρό ήρθε στο ΟΑΚΑ τον Μάιο του 2013 για να ενισχύσει την προσπάθεια των «πράσινων» στα πλέι οφ.

Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν άσχημος για τα λεπτά που αγωνίστηκε προσφέροντας ενέργεια στην άμυνα και ορισμένα τρίποντα τα οποία «ξεκλείδωσαν» την ομάδα στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο το συμβόλαιό του έγραφε «αναλώσιμος» καθώς γνώριζε από την αρχή πως πρόκειται για μια λύση ανάγκης και τον Αύγουστο του 2013 αποτέλεσε παρελθόν.

Επαγγελματίας… γυρολόγος, «τίμησε» την ιδιότητά του αλλάζοντας έξι ομάδες τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ζιελόνα Γκορα (2014), Μακάμπι Ασντότ, Κόνιασπορ (2015), Κράσνι Οκτιάμπρ και Μπαντίρμα ήταν οι ευρωπαϊκοί σταθμοί του. Πλέον, στα 35 του «βγάζει» το «ψωμί» του στην ομάδα της… Hitachi (Hitachi Sunrockers) στην Ιαπωνία! Άξιος!

Ντέργουιν Κίτσεν

Ίσως η πιο… ισορροπημένη περίπτωση που υπάρχει στη λίστα μας. Ο Ντέργουιν Κίτσεν σίγουρα είναι πιο σταθερός από τους υπόλοιπους δύο όσον αφορά τις επιλογές των ομάδων που αγωνίστηκε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ο Αμερικανός combo guard από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα αποτέλεσε μία από τις πρώτες μεταγραφές του «Εξάστερου» στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή (2012) με τον Αργύρη Πεδουλάκη να τον χρησιμοποιεί κατά κόρον μέχρι να τον… στείλει για δανεισμό στην Τσεντεβίτα τον χειμώνα του 2012.

Ο δανεισμός φάνηκε πως ήταν και… αγύριστος καθώς ο συμπαθέστατος γκαρντ με το περίεργο επίθετο (όποιος πει πως δεν τον αποκάλεσε έστω και μία φορά «Κουζίνα» εμάλλον ψεύδεται…) δεν επέστρεψε από την Κροατία.

Τη διετία 2013-15 πέρασε από το Ισραήλ και τη Χάποελ, ενώ πέρσι μετακόμισε στη Γαλλία για μία σεζόν, για λογαριασμό της Νανσί. Ωστόσο, ο 30χρονος πλέον Ντέργουιν επέστρεψε στο Ισραήλ, με την τρέχουσα περίοδο να τον βρίσκει στην Ιρόνι Ναχαρίγια.

Ρέιμαρ Μόργκαν

Η περίπτωση του Ρέιμαρ Μόργκαν μοιάζει με αυτήν του Κένι Γκάμπριελ. Προφανώς, δεν μιλάμε από θέμα ταλέντου, καθώς ο δεύτερος αποδεικνύει μέρα με τη μέρα πως τουλάχιστον… κατέχει το άθλημα, αλλά λόγω συγκυρίας.

Ο φόργουορντ από το Κάντον ήρθε τον Μάιο του 2015 στον Παναθηναϊκό ως αντικαταστάτης του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος είχε τιμωρηθεί λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, αλλά όσο γρήγορα ήρθε, τόσο γρήγορα έφυγε!

Η αλήθεια είναι πως οι «πράσινοι» καίγονταν εκείνη την περίοδο για την περίπτωση του ΝΒΑer Κένιον Μάρτιν, αλλά μετά την απόρριψη του τελευταίου στράφηκαν στη λύση Μόργκαν.

Ο άτσαλος Μόργκαν με τις τεράστιες πλάτες φάνηκε πως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο βρίσκοντας το καλοκαίρι του 2015 «καταφύγιο» στην γερμανική Ουλμ, τη φανέλα της οποίας φοράει μέχρι και τις μέρες μας.

Σανγκ Πινγκ

Last but not least που λένε και στην Αμερική, ο Σανγκ Πινγκ! Ο άνθρωπος για τον οποίο περιμένατε να διαβάσετε μπαίνοντας σε αυτό το αφιέρωμα (να είμαστε και ειλικρινείς) ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή Ασιάτη καλαθοσφαιριστή στην Ευρώπη.

Το «κτήνος» (δεν το λέμε εμείς, είναι το παρατσούκλι του σύμφωνα με τη Wikipedia) ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2013 στο πλαίσιο του ανοίγματος που είχε πραγματοποιήσει τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην κινέζικη αγορά. Ο Πινγκ δεν ήταν για την Ευρώπη εδώ που τα λέμε, αλλά στα 28 του κατάφερε να δείξει κάποια δείγματα του ταλέντου του «ματώνοντας» ορισμένες φορές το «διχτάκι» στην Α1.

Το 2014 κατάλαβε πως στον Παναθηναϊκό βρήκε το «ταβάνι» της καριέρας του και αποχώρησε για την Τιανζίν (με την οποία αγωνίζεται ακόμα) έχοντας ως ενθύμιο ένα νταμπλ και μια συλλεκτική φωτογραφία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Διόλου άσχημα!

Exit mobile version