ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1 (Μπεργκ 38΄, Μασούρας 56΄)

Η τύχη του γύρισε την πλάτη…

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 12΄και κάνοντας δύο αναγκαστικές αλλαγές, ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα, προηγήθηκε με τον Μπεργκ, ωστόσο δεν άντεξε την πίεση του Πανιώνιου στο Β΄ μέρος, με τον Μασούρα να ισοφαρίζει. Τέλος η σεζόν για Βιγιαφάνιες, χαρίστηκε δεύτερη κίτρινη στον Ρισβάνη, ο οποίος ήταν προκλητικός.

Η τύχη του γύρισε την πλάτη...

Ο Κάρλος Ζέκα υποθήκευσε… το μέλλον της ομάδας του στο ματς, με μια ανόητη κόκκινη κάρτα στο 12΄, ο Ουζουνίδης αφού έχασε τον Κουλιμπαλί, είδε να τον “εγκαταλείπουν” και οι Βιγιαφάνιες και Μέστο, ο Πανιώνιος ισοφάρισε νωρίς το γκολ του Μπεργκ και έπαιξε τον Παναθηναϊκό σχεδόν μονότερμα… στο Β΄ μέρος.

Ο Λέτο είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-1 στις καθυστερήσεις, δεν τα κατάφερε και ο Παναθηναϊκός πλέον καλείται να “βγάλει” τα ντέρμπι που έρχονται με πολλές ελλείψεις.

Το ματς

Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τον Μέστο να παίρνει τη θέση του Κουλιμπαλί στο αρχικό σχήμα, λόγω μιας λοίμωξης του αναπνευστικού που υπέστη ο άσος από το Μάλι.

Σε ένα σκληρό ματς, με τον Παναθηναϊκό να παίζει με παίκτη λιγότερο (δικαίως) μετά την αποβολή του Ζέκα στο 12΄, όταν ανέτρεψε τον Μασούντ, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε με τον συνήθη… ύποπτο Μάρκους Μπεργκ, να προηγηθεί στο 36΄, ενώ είχε και άλλες δύο καλές ευκαιρίες (2΄ Κλωναρίδης-Βιγιαφάνιες, Εμποκού 36΄,) όπου θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Λίγο πριν το γκολ του Σουηδού, ο Ουζουνίδης έβλεπε τον Βιγιαφάνιες να εγκαταλείπει (ο Μαρινάκης πήρε την θέση του στο 31΄), έχοντας πια τρεις βασικούς έξω (Ζέκα, Βίγια και Κουλιμπαλί) και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί την Τετάρτη.

Από την άλλη ο Πανιώνιος, εκτός ενός καλού σουτ του Μασούρα προς το τέλος του ημιχρόνου (όμορφη επέμβαση του Βλαχοδήμου) δεν απείλησε ουσιαστικά, φτάνοντας κάμποσες φορές κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, χωρίς όμως να καταφέρει να βγάλει τη μεγάλη φάση, με τους «πράσινους» να είναι κυρίαρχους ακόμα και με δέκα.

Άφαντος στο Β΄ μέρος ο Παναθηναϊκός…

Στο Β΄μέρος ο Πανιώνιος μπήκε με όρεξη να πιέσει τον Παναθηναϊκό, το έκανε δίχως να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση, με τους πράσινους να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα και τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή.

Εν τέλει οι κυανέρυθροι βρήκαν το γκολ που έψαχναν, όταν ο Μασούντ έσκαψε για τον Μπεν, εκείνος βρήκε με κεφαλιά τον Μασούρα μόνο του μέσα στην περιοχή και με νέα κεφαλιά, έκανε το 1-1, κακή αμυντική τοποθέτηση για τους πράσινους, σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ, στο 56΄.

Στο 62΄ο Ουζουνίδης πέρασε τον Λέτο στη θέση του Κλωναρίδη, σε μια προσπάθεια να τονώσει την επίθεση της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, οι πράσινοι προσωρινά πήραν κάποια μέτρα, ωστόσο το παιχνίδι κυλούσε όπως ήθελε η ομάδα του Μιλόγεβιτς, η οποία πλέον εκμεταλλευόταν το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Ουζουνίδης τα είδε όλα… όταν στο 74΄ο Μέστο εγκατέλειψε και αυτός με τον Ρέις να παίρνει τη θέση του, ολοκληρώνοντας και την τρίτη αλλαγή.

Ο ρυθμός του αγώνα βρισκόταν στα… τάρταρα, ο Πανιώνιος βολευόταν σε αυτό, ο Παναθηναϊκός πλέον δεν μπορούσε και οι γηπεδούχοι στο 79΄από το πουθενά, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Κουρμπέλης έκανε λάθος, ο Σιώπης βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο και ο Μολέντο πήρε την μπουκιά από το στόμα… του άσου του Πανιώνιου. Οι πράσινοι προσπάθησαν να πατήσουν περιοχή στο 83΄, όταν ο Μαρινάκης με ωραία ενέργεια από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα αλλά ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή του Γιαννιώτη.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο είχε την ευκαιρία να βάλει το γκολ που θα έδινε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο ο Γιαννιώτης με μια σωτήρια απόκρουση, κράτησε το 1-1, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε αφήνοντας τους δύο αντιπάλους με ανάμικτα συναισθήματα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (69΄Λάμπρου), Γεσίλ (80΄Ταπόκο), Μασούντ (90+ Σαββίδης), Μπεν.

Στον πάγκο: Μπαντής, Λάμπρου, Γκιοατά, Μπάλλας, Ταπόκο, Αντωνιάδης, Σαββίδης.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Μέστο (74΄Ρέις), Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (31΄Μαρινάκης), Εμποκού, Κλωναρίδης (62΄Λέτο) και Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Ευαγγέλου, Λέτο, Ρέις, Μολίνς, Μαρινάκης, Χατζηγιοβάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE