ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Δημοσιογράφοι και οπαδοί πιόνια και μαριονέτες του κάθε πλούσιου

Άνθρωποι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη αποκαλούν τον Παναθηναϊκό… ΣΚΑΪθηναϊκό ή δικαιολογούν την εγκληματική ενέργεια της ρίψης μπύρας λέγοντας πως αλλού χτύπησε τον Ίβιτς και αλλού πονούσε εκείνος. Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το ποδόσφαιρο που αξίζει να έχουμε. Της ηλιθιότητα και της καφρίλας.

Δημοσιογράφοι και οπαδοί πιόνια και μαριονέτες του κάθε πλούσιου

Δεν ξέρω πλέον αν υπάρχει έστω και ένας τύπος εκεί έξω που να πιστεύει πραγματικά πως αυτό το πράγμα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάξει δρόμο και να γίνει κανονικό ποδόσφαιρο. Ακόμα χειρότερα, δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω και ένας που θα ήθελε να βλέπει ένα ποδόσφαιρο στο οποίο η ομάδα του θα χάνει όταν δεν είναι καλύτερη ή όταν δεν είναι τυχερή, πως ο διαιτητής μπορεί να κάνει και λάθος και πως ο κόσμος της δικής του ομάδας είναι ο καλύτερος στον πλανήτη, γιατί «εμείς πετάξαμε ένα κουτάκι μπύρα, ενώ εσείς βγάλατε μαχαίρι».

Η ηλιθιότητα και η καφρίλα στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου υπήρχε πάντα. Πλέον το φαινόμενο απλώνεται σε όλο του το μεγαλείο μπροστά μας λόγω των social media, που έχουν πάρει πια τον ρόλο ακόμα και της δικηγορίας. Φτιάχνουμε ένα ωραίο meme, γράφουμε μια στοχευμένη βλακεία που θα αρέσει στους 3.000 πιστούς μας φίλους και αντικαθιστούμε τον δικηγορικό σύλλογο αφού εμείς ξέρουμε καλύτερα απ’ τους άλλους. Πάντα εμείς ξέραμε καλύτερα απ’ τους άλλους.

Δημοσιογράφοι που νομίζουν πως θα έχουν για πάντα δουλειά αν απλά καταγράφουν με αισχρότητα και καφριλίκια το τι κάνει ο αντίπαλος και δεν ασχολούνται με αυτό που υποτίθεται ήθελαν να ασχοληθούν: με το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δημοσιογράφοι που έγραφαν πως δεν έγινε και τίποτα στον Βόλο (εδώ θα μου πείτε το είπε ο «ποδοσφαιράνθρωπος» Αχιλλέας Μπέος) και πως τα μαχαίρια βγήκαν πριν φτάσουν οι ομάδες στο γήπεδο. Με λίγα λόγια, αρθρογράφε, μας λες «σκοτώστε ελεύθερα, αρκεί να μην δει τη μαχαιριά ο Τσίμιροτ και ο Γιόχανσον και δεν μπορούν να αποδώσουν τα παιδιά». Καταπληκτική λογική. Αυτό να πεις και στο παιδί σου όταν θα το στείλεις στο γήπεδο.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.182 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δημοσιογράφοι που αποκαλούν τον Παναθηναϊκό… ΣΚΑΪθηναϊκό, αφού ποτέ δεν έκατσαν να διαβάσουν τι εστί Παναθηναίκός και πως οι πρόεδροι είναι περαστικοί. Που φτιάχνουν βιντεάκια και τα ανεβάζουν στο προφίλ τους, με τα οποία ειρωνεύονται έναν ολόκληρο σύλλογο επειδή τυχαίνει στην κεφαλή του να βρίσκεται ο «Χ» Αλαφούζος. Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που όταν στην Τούμπα φεύγουν τα αντικείμενα σε κάθε κόρνερ το ένα πίσω απ’ τα άλλο, εκείνοι κάνουν ανάλυση για τον Πρίγιοβιτς κι όταν φεύγει η μπύρα στη Λεωφόρο, δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο πέραν της υπεράσπισης του «θεού» Βλάνταν, ο οποίος όταν θα φύγει θα είναι γι’ αυτούς ο επόμενος Δώνης και ο επόμενος Τούντορ που θα τον ξεσκίσουν κατά παραγγελία της διοίκησης.

Δημοσιογράφοι που πάνε να δικαιολογήσουν την εγκληματική ενέργεια της ρίψης μπύρας προς έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να του έχει βγει το μάτι, λέγοντας πως δεν τον βρήκε εκεί που δείχνει η φωτογραφία, άρα λέει ψέματα. Δεν τους νοιάζει αυτή καθ’ αυτή η πράξη, δεν τους νοιάζει αν ο Ίβιτς μπορεί να έχανε το μάτι του, παρά τους νοιάζει να σηκώσουν την επανάσταση που αδυνατεί να σηκώσει η ίδια τους η ομάδα, παίρνοντας τον ρόλο του δικηγόρου. Και που δεν θέλουν να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός γιατί δεν τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ για τα επεισόδια στον Βόλο και γιατί δεν είχε τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός όταν ο Αναστασίου είχε ξαπλώσει από ένα αναψυκτικό.

Δικαιολογούμε την καφρίλα βάζοντας την στη ζυγαριά με άλλη καφρίλα. Και την ίδια ώρα, εμείς οι ίδιοι που το λέμε αυτό, κατηγορούμε έναν διαιτητή πως πάει να διορθώσει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος. Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Ο ίδιος άνθρωπος που βλέπει «ζούγκλα» στη Λεωφόρο, αποκαλεί υπέροχη την Τούμπα. Και ο ίδιος άνθρωπος που βλέπει χάος στην Τούμπα, αποκαλεί «εκκλησία» τη Λεωφόρο. Αναλόγως το τι μας βολεύει, τι μας συμφέρει, τι μας ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ να γράψουμε και να πούμε και τι θα μας κάνει να πάμε με ασφάλεια την επόμενη φορά στο γήπεδο για να μην έχουμε περίεργες «επισκέψεις».

Ακόμα χειρότερο είναι αυτό που συμβαίνει και θα εξακολουθήσει να συμβαίνει όταν θα φτάσει η ώρα για τα σοβαρά, τα πολύ πιο σοβαρά από το ποδόσφαιρο: η ώρα να χαρίσουμε μια ψήφο που θα αφορά τη ζωή μας. Κι αν ο Σαββίδης βλέπει τον Τσίπρα σαν τον Πούτιν, τότε θα ψηφίσουμε Τσίπρα κι εμείς κι ας φέρνει απόψε ο Τσίπρας ακόμα ένα μνημόνιο που θα μας γαμήσει τις ζωές. Στα παπ@@@ μας. Η ΠΑΟΚάρα να είναι καλά κι εμείς θα τρώμε πρωταθλήματα, Κύπελλα και ευρωπαϊκές πορείες.

«Μαύρο» στον Μητσοτάκη οι μεν επειδή είπε το γκολ του ΠΑΟΚ πέτσινο, «μαύρο» στον Τσίπρα οι δε επειδή πέρσι έκλεισε τη Θύρα 13 ο υπουργός του. Όχι «μαύρο» και στους δύο επειδή είναι ανίκανοι και ανήμποροι να βγάλουν την Ελλάδα απ’ το τέλμα, αλλά θα τους μαυρίσουμε για να δουν τη δύναμη του λαού και να μην τα ξανά βάλουν μαζί μας. Κι εδώ δεν μιλάμε για ιδέες και σκέψεις μερικών μονάχα κάφρων που δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν στη ζωή τους και τραβάνε μαχαίρια από τα παντελόνια, αλλά και για τύπους που επηρεάζουν την κοινή γνώμη, έχουν λόγο σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, ιστοσελίδες. Για ανθρώπους που δεν είναι χαμηλότερου νοητικού επιπέδου, αλλά αρκετά έξυπνοι ώστε να παίξουν άριστα το παιχνίδι της προπαγάνδας το οποίο τους έχουν επιβάλλει. Κανονικά πιόνια, με λίγα λόγια.

Που επειδή πουλάει το «είστε οι γαύροι του Βορά» ή το «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έγιναν συνοδοιπόροι», το επαναλαμβάνουν από το πρωί ως το βράδυ. Όπως επαναλαμβάνουν ότι τους πλασάρουν οι διοικήσεις τους. Μας πειράζει ο Σάββας, ο Κωνσταντίνου, ο Δημητριάδης, αλλά δεν μας πειράζει ο γιος του Σαββίδη που έχει ίδια συμπεριφορά. Μας πειράζει ο γιος του Σαββίδη, ο Κωνσταντίνου, ο Σάββας, αλλά δεν μας πειράζει ο Δημητριάδης που έχει ίδια συμπεριφορά. Μας πειράζει ο γιος του Σαββίδη, ο Δημητριάδης, ο Σάββας, αλλά όχι ο Κωνσταντίνου. Μας πειράζει ο Σαββίδης, ο Δημητριάδης και ο Κωνσταντίνου, αλλά όχι ο Σάββας. Ανάλογα με το τι βολεύει σε κάθε περίσταση, έτσι θα κινηθεί και η μαριονέτα.

Όπως συνέβη και χθες το βράδυ στη Λεωφόρο. Βγήκε ο Σαββίδης και μίλησε για ηθικούς αυτουργούς, από πίσω όλος ο «στρατός» να λέει για ηθικούς αυτουργούς, χωρίς να σκεφτεί πως ίσως και ο Σαββίδης να έχει βάλει το χέρι του με τις δηλώσεις του περί… συμπόρευσης Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (τέτοιο ανέκδοτο δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά, αλλά το δικαιολογώ διότι δεν γίνεται στη Θεσσαλονίκη να γνωρίζουν τι σημαίνει και από προέρχεται η κόντρα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι όλου του κόσμου).

Βγήκε και ο Παναθηναϊκός μετά το «ηθικοί αυτουργοί» του Σαββίδη να πει πως η μπύρα δεν χτύπησε τον Ίβιτς εκεί που φαίνεται το τραύμα, αλλά λίγο πιο δίπλα, άρα είναι θεατρίνος ο Σέρβος και κακώς διακόπηκε το ματς. Και από πίσω έτρεξαν όλοι να ισχυριστούν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Σπεύδοντας όμως να καταδικάσουν πρώτα τον κάφρο που πέταξε την μπύρα γιατί θέλουν να δείξουν και πως είναι υπεράνω. Λες και ένα «τι μαλακία έκανε αυτός, πάει να καταστρέψει τον σύλλογο» δεν θα έφτανε. Έπρεπε να κοτσάρουμε δίπλα και το «αλλά ο Ίβιτς είναι θεατρίνος», μήπως και μαζέψουμε κανένα like παραπάνω…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.