ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Οι ξεκάθαρες απαντήσεις του Καλάθη

Ο Νικ Καλάθης απάντησε στους επικριτές του με δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις στη σειρά με την ΑΕΚ, οδηγώντας τους «πράσινους» ένα βήμα πριν την πρόκριση στην τελική φάση των πλέι οφ.

Οι ξεκάθαρες απαντήσεις του Καλάθη

Ο Νικ Καλάθης κατάφερε χθες να αποσωβήσει τα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό και έδωσε μια πολύτιμη νίκη με 81-72 στην ομάδα του, που λίγο έλειψε να χάσει ένα δικό της παιχνίδι από την ΑΕΚ.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δεν έκανε κάτι πρωτόγνωρο. Μερικοί ξεχνούν πως όταν ο Μάικ Τζέιμς ήταν τραυματίας, ο Καλάθης ήταν εκείνος που έβαλε πλάτη και πως για 15 σερί παιχνίδια είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό έκανε και στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με την ΑΕΚ. Έβαλε πλάτη και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

Το ότι έχει πετύχει μέσα σε μόλις μια βδομάδα να καταρρίψει το ρεκόρ καριέρας του και μάλιστα με 26 πόντους, δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλό ρυθμό και ότι λαμβάνει την εμπιστοσύνη τόσο του Τσάβι Πασκουάλ, όσο και των συμπαικτών του, όταν βρίσκεται πίσω από την γραμμή των 6,75.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 48.233 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κανείς δεν είπε πως ο Καλάθης είναι παίκτης σουτέρ και πως θα βάζει τρίποντα με την ίδια ευκολία όπως ο Κέι Σι Ρίβερς, ωστόσο ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε τις περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο από τους συμπαίκτες του (8 συγκεκριμένα) και αυτό δείχνει εμπιστοσύνη. Ο Καλάθης σημείωσε 3 τρίποντα από τα συνολικά 7/20 του Παναθηναϊκού χθες, όταν το «τριφύλλι» είχε στο ημίχρονο μόλις 2/9.

Ο Νικ έχει άλλους ρόλους μέσα στο παιχνίδι του, κάτι που πολλοί δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν να τον λένε… Στεφάνη. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις οποιονδήποτε παίκτη όταν βρίσκει ελεύθερο τρίποντο το δοκιμάζει και αστοχεί, ωστόσο ουκ ολίγες φορές η απαξίωση για τον Καλάθη γίνεται περισσότερο από εμφανής, κυρίως μέσα από social media. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Καλάθης είναι: Πρώτος σκόρερ στην ομάδα στα play offs με 53 πόντους, πρώτος σε ασίστ (15), δεύτερος σε κλεψίματα (2) και τρίτος στα ριμπάουντ (14).

Ο Παναθηναϊκός αν δεν είχε χθες τον «δαιμονισμένο» Καλάθη, θα είχε μεγάλο πρόβλημα και ίσως η ΑΕΚ να είχε έπαιρνε τη νίκη και παράλληλα το προβάδισμα στη σειρά της ημιτελικής φάσης των play offs του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» ήταν τραγικοί και στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σημειώσουν 5 τρίποντα φτάνοντας στην ανατροπή στο σκορ. Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, ήταν το ότι ο Καλάθης πήρε στη πλάτη του την ομάδα και σημείωσε 10 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Νικ Καλάθης.

Ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός καλείται να επικεντρωθεί και να βελτιώσει, είναι οι χαμένες ελεύθερες βολές. Μόλις 14/29 σημείωσε χθες το «τριφύλλι», ήτοι 15 χαμένοι πόντοι στα σκουπίδια. Σίγουρα το απόλυτο είναι αρκετά δύσκολο, ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμος χαμένων βολών, είναι αρκετά μεγάλος. Ο Καλάθης ήταν σε εκπληκτική απόδοση ωστόσο μόνο εκείνος δεν αρκεί.

Εν κατακλείδι, αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί στη τελική φάση, καλείται να δείξει (πιθανότατα) κόντρα στον Ολυμπιακό ένα σαφώς καλύτερο παιχνίδι απ΄ότι μέχρι τώρα, ούτως ώστε να επιστρέψει στην κορυφή της Basket League.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...