ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (Χριστοδουλόπουλος 85΄)

Δεν άντεξε…

Ο Παναθηναϊκός έπεσε μαχόμενος, λυγίζοντας από τις πολλές απουσίες (έχασε και τον Εμποκού) και μοιραία ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 1-0 (Λάζαρος 85΄) και έμεινε βυθισμένος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Δεν άντεξε...

Το ματς

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, ειδικά ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έπαιζε με πολλές αλλαγές και την ΑΕΚ να προσπαθεί να πιέσει ψηλά, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη των πράσινων από τον άξονα.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία, δύο καλά σουτ του Γιόχανσον (7΄-30΄), εντούτοις η αναμέτρηση στο πρώτο ημίωρο ήταν κάτω του μετρίου με κακό θέαμα. Η ΑΕΚ έπαιζε συνεχώς από αριστερά, στοχεύοντας τον Μαρινάκη, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει παιχνίδι στον άξονα χωρίς επιτυχία με τον Μολίνς να γυρνάει πολύ πίσω να πάρει μπάλα με αποτέλεσμα να αδειάζει η περιοχή του Ανέστη, ωστόσο όσο το ματς δεν είχε ρυθμό, το «τριφύλλι» βολευόταν καθώς δεν κινδύνευε.

Κοντά στο γκολ η ΑΕΚ

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την πρώτη τους τελική στο 33’, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού (μπλόκαρε ο Ανέστης), με το ματς να συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο, χωρίς ρυθμό και με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάνει κοντά στο γκολ, στο 44΄με κεφαλιά του Μάνταλου από την μικρή περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ με την έναρξη του Β΄ μέρους, έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, έπειτα από συνδυασμού των Μπακάκη-Αλμέιδα, με τον Πορτογάλο να αστοχεί εξ επαφής.

Ισορροπία στο ματς

Ο Ουζουνίδης άλλαξε το πλάνο του (4-2-3-1), η ομάδα του πύκνωσε τις γραμμές, πίεσε περισσότερο ψηλά και φαινόταν κάπως να ισορροπεί στο παιχνίδι, σε μια πρώτη κίνηση από τον πράσινο πάγκο, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της ομάδας του.

Οι δύο προπονητές άλλαξαν τα πλάνα τους, ο Ουζουνίδης έβαλε και τους Λέτο-Μπουμάλ, ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο, πίεζε ψηλά, κυκλοφορούσε λίγο καλύτερα την μπάλα (δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη φάση), αλλά και η ΑΕΚ έγινε πιο επικίνδυνη, μετά τις αλλαγές των Αραούχο-Χριστοδουλόπουλου.

Η ατυχία δεν άφησε τον Παναθηναϊκό ούτε απόψε, με τον Εμποκού να βγαίνει εκτός λόγω ενόχλησης (τράβηγμα), με τον Ουζουνίδη να επιστρατεύει τον Πασχάλη Στάϊκο. Τα πολλά λάθη των πράσινων (Ρέις-Μαρινάκης κυρίως) στοίχιζαν τη δυνατότητα στο τριφύλλι να βγει με αξιώσεις στην επίθεση, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει λύσεις μετά τα τόσα προβλήματα.

Σωτήρας Στιλ…

Ο Λουκ Στιλ σε μια σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Γαλανόπουλου στο 83΄, κράτησε το “μηδέν” για την ομάδα του, σε μια φάση που η ΑΕΚ άγγιξε όσο ποτέ το γκολ. Η

Οι γηπεδούχοι όσο πλησίαζε το τέλος, πίεζαν όσο μπορούσαν με τον Παναθηναϊκό να αμύνεται σθεναρά και να προσπαθεί σε κάποια αντεπίθεση να απειλήσει.

Δεν άντεξε…

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με ένα όμορφο γκολ στο 85΄, έκανε το 1-0, με τον Παναθηναϊκό να λυγίζει τελικά στην πίεση και τις απώλειες που δεν του επέτρεψαν να πάρει κάτι καλύτερο απόψε στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν καθόλου (ή λίγο) χρόνο συμμετοχής, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ΑΕΚ, αμυντικά ήταν καλός, οι γηπεδούχοι είχαν δύο-τρεις καλές στιγμές, αλλά το τριφύλλι εν τέλει λύγισε και ηττήθηκε, παίζοντας όμως με ψηλά το κεφάλι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (Πέκχαρτ 82΄), Μάνταλος, Μπακασέτας (Χριστοδουλόπουλος 60΄), Αλμέιδα (Αραούχο 60΄).

Στον πάγκο: Βούρας, Βινίσιους, Κολοβέτσιος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Πέκχαρτ.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Στιλ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Χουλτ, Ρέις, Ζέκα, Εμποκού (Στάϊκος 76΄), Βλαχοδήμος (Μπουμάλ 68’ ), Μολίνς (Λέτο 60΄) και Κλωναρίδης.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ευαγγέλου, Λέτο, Χουχούμης, Μπουμάλ, Στάικος, Χατζηγιοβάννης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE