ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0 (Λουντ 17΄)

“Καρυδάτη” νίκη και αντίο στον κόσμο του!

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία ακόμα κατάθεση ψυχής, νίκησε τον Πανιώνιο και κούραση... στη Λεωφόρο (1-0, Λουντ 17΄) και αποχαιρέτησε τον κόσμο του με το καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας πλέον βάσιμες πιθανότητες να αποφύγει την τελευταία θέση. . Πανό κατά της διοίκησης από τη Θύρα 13.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σοβαρός και πειθαρχημένος στο ματς, πίεσε τον Πανιώνιο, προειδοποίησε δύο φορές (9΄Λουντ, 11’ Λέτο), ωστόσο οι «πράσινοι» ανταμείφτηκαν για την επιμονή και την υπεροχή τους, όταν στο 17΄ο Λουντ, έπειτα από ωραία πάσα του Λέτο, έπιασε ένα μονοκόματο σουτ και «εκτέλεσε» τον Γιαννιώτη για το 1-0.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, είχαν κέφι, όρεξη και πάλευαν δυνατά σε κάθε φάση, άγγιξαν το 2-0 στο 21΄, όταν ο Λέτο συνδυάστηκε όμορφα με τον Κλωναρίδη, εκείνος έβγαλε παράλληλη μπαλιά στη μικρή περιοχή, αλλά ο Οικονόμου, πρόλαβε τον επερχόμενο Λουντ και έδιωξε σε κόρνερ.

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, είχαν μόνο ένταση, με τον διαιτητή Καραντώνη να κλείνει τα μάτια σε δύο ξεκάθαρες περιπτώσεις, με τον Ρισβάνη να κάνει ξεκάθαρα φάουλ σε Χατζηγιοβάνη (του έδωσε και κάρτα για θέατρο) και Λουντ, με τον κόσμο να ξεσηκώνεται δικαιολογημένα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, κυκλοφορούσαν την μπάλα καλύτερα, με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει λίγο κουρασμένος, ωστόσο δεν είχε απειληθεί η εστία του Βλαχοδήμου, στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή των πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν στο 58΄, όταν ο Λουντ βρήκε με ωραία λόμπα τον Χατζηγιοβάνη, εκείνος έπιασε άμεσα την κεφαλιά στην κίνηση, έχοντας δει τον Γιαννιώτη εκτός εστίας, ο οποίος όμως πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ρόμπιν Λουντ, ήταν ο κορυφαίος των πράσινων στο ματς, με καλές τελικές πάσες, μεγάλη βοήθεια στην κυκλοφορία αλλά και στα κοψίματα στο χώρο του κέντρου, έχοντας συμπαραστάτες τους Λέτο-Χατζηγιοβάνη, που έκαναν ένα ακόμα καλό ματς, έπειτα από αυτό με την ΑΕΚ, όπου έπαιξαν και τότε μαζί.

Ο Πανιώνιος άγγιξε το 1-1 στο 64΄, όταν ο Μπεν έκανε τη παράλληλη μπαλιά, ο Λάμπρου έκανε την προβολή ανάμεσα σε Μολέντο-Κουτρουμπή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, σε κενή εστία. Ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τον Λούκας Βιγιαφάνιες, αντί του Χατζηγιοβάνη, σε μια επιστροφή ρεκόρ… με τον Αργεντινό να επιστρέφει την στιγμή που οι εκτιμήσεις έκανα λόγο πως θα έχανε όλα τα πλέι οφ.

Οι “πράσινοι” φαίνονταν κουρασμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, αποτέλεσμα το πρέσινγκ του πρώτου, ο Πανιώνιος είχε την πρωτοβουλία, ωστόσο πλην της φάσης του Λάμπρου στο 64΄, δεν είχε απειλήσει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όσο κυλούσε το ματς, τόσο επιβαρύνονταν οι παίκτες του Ουζουνίδη.

Εν μέσω αποθέωσης, ο Σεμπάστιαν Λέτο αποχώρησε από το γήπεδο, με τον Ουζουνίδη να βάζει μέσα τον Πίσπα, στην προσπάθεια του να φρεσκάρει την ομάδα του για τα τελευταία λεπτά, όπου ο Πανιώνιος πίεσε ασφυκτικά, ωστόσο οι πράσινοι με πείσμα και ψυχή κατάφεραν να κρατήσουν πίσω και να μην απειληθούν.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λέτο (Πίσπας 84΄), Μαρινάκης, Κλωναρίδης (Ρέις 73΄), Λουντ, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέντο και Χατζηγιοβάνης (Βιγιαφάνιες 65΄).

Στον πάγκο: Στιλ, Ρέις, Μολίνς, Βιγιαφάνιες, Μέστο, Ευαγγέλου, Πίσπας.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής (Αντωνιάδης 79΄), Οικονόμου, Κόρμπος, Μασούρας (Σαββίδης 70΄), Σιώπης, Μοχάμεντ, Βλάχος, Ρισβάνης, Γεσίλ (45΄Λάμπρου) και Μασούντ.

Στον πάγκο: Μπαντής, Λάμπρου, Αντωνιάδης, Μαχμούτοβιτς, Καθάριος, Ταπόκο και Σαββίδης.

Διαιτητής: Καραντώνης, βοηθοί: Καρατζίκας-Ποντίκης, 4ος: Φουκάκης.

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ