ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 63-58

«Μπλόκαρε» στο τέλος…

Mε παιδικά λάθη των παικτών στην τέταρτη περίοδο, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 63-58 από τον Ολυμπιακό στο «ΣΕΦ» και έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το πρώτο μπρέικ στους τελικούς της Basket League.

«Μπλόκαρε» στο τέλος...

Το ματς

Φάνηκε εξ’ αρχής ότι ο κύριος στόχος των «πρασίνων» ήταν να φθείρουν τη γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού και μέσω του ζωγραφιστού, το «τριφύλλι» εκδήλωσε τις πρώτες επιθέσεις του (4-4, 2′). Ωστόσο, στη συνέχεια, παρά την καλή αμυντική τους αντίδραση, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, πηγαίνοντας σε βιαστικές επιθέσεις.

Δύο τρίποντα από Παπαπέτρου και Πρίντεζη έδωσαν «αέρα» στον Ολυμπιακό (10-4), με τον Πρίντεζη να φέρνει τους γηπεδούχους μία «ανάσα» από τη διψήφια διαφορά (15-6, 8′). Ο μοναδικός που μπόρεσε να δώσει λύσεις τη στιγμή εκείνη για τους «πράσινους» ήταν ο Τζέιμς, που κάλυπτε κάπως τη χαρακτηριστική αστοχία από τη γραμμή των βολών, με τον Γιανγκ να διαμορφώνει από τη γραμμή το σκορ δεκαλέπτου (19-10).

Η δεύτερη «πράξη» άρχισε πολύ υποσχόμενα για τον Παναθηναϊκό, που είδε τον Ρίβερς να δίνει «ανάσα» έξω από τα 6.75μ, για να έρθει η άμεση απάντηση των Παπανικολάου και Ουότερς για το πρώτο διψήφιο προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» (24-15, 13′).

Στο κομβικό εκείνο σημείο, το «τριφύλλι» κατάφερε να βγάλει αντίδραση. Πως; Μέσω της άμυνάς του, η οποία έσφιξε αρκετά στη ρακέτα, με τους παίκτες του Πασκουάλ να προσέχουν ιδιαίτερα στις περιστροφές. Το μόνο που έλειπε ήταν μία επιθετική «σπίθα» ώστε να δοθεί το έναυσμα της αντεπίθεσης.

Ο, έως τότε άστοχος Νικ Καλάθης, βρήκε το χέρι του, ο Ρίβερς στη συνέχεια πέτυχε γκολ-φάουλ και η διαφορά μαζεύτηκε αρκετά. Η εξαιρετική άμυνα των «πρασίνων» οδηγούσε τον Ολυμπιακό σε λάθη και άστοχα σουτ, και σε ένα από αυτά, δόθηκε η ευκαιρία στον Μπουρούση να φύγει στον αιφνιδιασμό και να καρφώσει για το 24-23 (15′).

Μία «βόμβα» του Φώτση έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο «τριφύλλι» (26-27, 18′) και από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς πήρε ξεκάθαρα χαρακτήρα ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ έως τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Φώτσης με φόλοου, διαμόρφωσε στο 35-33.

Εφ’ όσον το πλάνο της… άμυνας  απέδιδε καρπούς, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, ωστόσο στις αρχές της επανάληψης, η αστοχία αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης στις επιθέσεις δεν επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να πάρει νέο προβάδισμα.

Ο Μιλουτίνοφ στη ρακέτα «δέσποζε» στις αλλαγές και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει προσωρινά «αντίδοτο» (45-38, 25′). Κάπου εκεί, ανέλαβε ξανά «δράση» ο… φονιάς Ρίβερς και με δύο ΤΕΡΑΣΤΙΑ τρίποντα έστειλε το «τριφύλλι» στο +1 (45-46, 28′), για να έρθει ο Σίνγκλετον να βάλει ένα.. .τρελό σουτ στη λήξη του χρόνου για το 48-50 του τρίτου δεκαλέπτου (30′).

Κι όμως, το καλάθι του Σίνγκλετον έμελε να ήταν η μοναδική εύστοχη προσπάθεια της ομάδας του Πασκουάλ για περίπου μισό… δεκάλεπτο! Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα ενός σουτ το οποίο ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να φτάσει. Είτε από την περιφέρεια, είτε κάτω από τη ρακέτα, η αστοχία «πλήγωνε» τους «πράσινους» που είχαν τον έλεγχο και δεν μπορούσαν να κεφαλαιοποιήσουν το προβάδισμά τους.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσε τη λύση στο… 35ο λεπτό, διαμορφώνοντας το 53-54 για τον Παναθηναϊκό στο 36ο λεπτό, σε ένα ματς για γερά νεύρα, αρκετή αστοχία και τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο εκπληκτικός Μπουρούσης πήρε… παραμάζωμα την άμυνα για το +3 (55-58) αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να «αυγατίσουν» το προβάδισμά τους, με αποτέλεσμα ο Μιλουτίνοφ να βρει την ευκαιρία και με δυο σερί καλάθια να διαμορφώσει το 61-58 στο 39′ και ουσιαστικά να «καθαρίσει» το ματς για τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 35-33, 48-50, 63-58

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ