ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Όταν το ένστικτο κυριαρχεί, χάνεται η λογική

Στον πρώτο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δεν είδαμε τίποτα διαφορετικό από όλα όσα παρακολουθούμε σε όλη τη σεζόν. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Όταν το ένστικτο κυριαρχεί, χάνεται η λογική

Πέρασε και ο πρώτος τελικός, με κακό μπάσκετ, χαμηλό σκορ, ανύπαρκτο θέαμα, αλλά απ’ ότι ψυχανεμίζομαι, δεν ενδιαφέρει και κανέναν αυτό. Από τη μία ο Ολυμπιακός που πήρε τη νίκη και από την άλλη ο Παναθηναϊκός, που χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, καθότι χάρισε τη νίκη που του… χάριζε ο Ολυμπιακός.

Σε αυτό το πρώτο παιχνίδι, η αλήθεια είναι πως δεν είδαμε κάτι διαφορετικό, απ’ όλα όσα βλέπουμε, λίγο-πολύ σε όλη τη σεζόν. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός, είχε όμως οδηγό το μυαλό και τον τρόπο να κερδίσει, όπως έκανε σε πολλά ματς φέτος.

Ο Παναθηναϊκός-που μας ενδιαφέρει εν προκειμένω-ήταν και πάλι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Το ένστικτο υπερίσχυσε του μυαλωμένου μπάσκετ-που δεν παίζει γενικά το «τριφύλλι»-τα πολλά χαμένα «πέναλτι» αποδείχθηκαν και πάλι καθοριστικά, ενώ η αστοχία στις βολές, μοιάζει σαν ιός, στον οποίο δεν έχουν βρει αντίδοτο οι «πράσινοι».

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.950 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Μάικ Τζέιμς, καθόρισε αρνητικά την έκβαση του αγώνα με διαδοχικές λανθασμένες επιθέσεις στις αρχές της 4ης περιόδου, όπου ο Παναθηναϊκός έμοιαζε πιο συγκεντρωμένος, δημιουργία και σκορ δεν υπήρχε, ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε και νίκησε. Διάβασε όλα όσα προσπάθησε να κάνει σε άμυνα και επίθεση η ομάδα του Πασκουάλ και πήρε το ματς.

Οι «πράσινοι» όσο έπαιξαν με λογική (λογική είναι και το να δίνεις την μπάλα στον παίκτη που έχει «ζεσταθεί» για παράδειγμα…), βρίσκονταν μπροστά στο σκορ, έβαζαν δύσκολα στον Ολυμπιακό, ο οποίος πρέπει να έκανε ρεκόρ στα airball…, αλλά όταν η λογική έκατσε στον πάγκο και πέρασε στο παρκέ το ένστικτο, όλα τέλειωσαν.

Το επόμενο ματς «βαραίνει» τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ θα κατέβει πολύ καλύτερος και με σκοπό να πάρει τη νίκη που θα του δώσει και το πρωτάθλημα. Αν η ομάδα του Πασκουάλ απαντήσει έχει ελπίδες για ένα break. Δεν έχουν τεράστιες διαφορές οι δύο ομάδες.

ΥΓ.1: Ο Μάικ Τζέιμς, άκουσε πολλά από πολλούς για το χθεσινό ματς. Σε πολλά έχουν δίκιο όσοι τα λένε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, πόσα ματς έδωσε στον Παναθηναϊκό φέτος. Η τελική αποτίμηση θα γίνει στο τέλος για όλους. Ας περιμένουμε.

ΥΓ.2: Ο Τσάβι Πασκουάλ, είναι ο τελευταίος που έχει ευθύνη. Και προς τιμήν του που δεν έχει ρίξει κανένα «ανάθεμα» στον Αργύρη Πεδουλάκη. Αν έχει κάνει λάθη; Φυσικά. Όποιος δουλεύει, λάθη θα κάνει. Αλλά το σωστό και τίμιο είναι να κριθεί του χρόνου. Γι’ αυτό, ας μη βιαζόμαστε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...