ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σαν σήμερα: «Μη σταματήσεις αρχηγέ…» (vid)

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, ο Δημήτρης Διαμαντίδης φόρεσε για τελευταία φορά την πράσινη φανέλα σε επίσημο παιχνίδι.

Σαν σήμερα: «Μη σταματήσεις αρχηγέ...» (vid)

Ένα από τα πολλά πράγματα που φρόντισε να διδάξει σε όλους μας ο Δημήτρης Διαμαντίδης, στα δώδεκα χρόνια που υπηρέτησε τον Παναθηναϊκό, ήταν η ικανότητα του να αλλάζει τον ρου ενός ολόκληρου παιχνιδιού με μία μόνο κίνηση. Ένα buzzer beater, ένα κερδισμένο ριμπάουντ, μία ασίστ, μία τάπα…

Ο «Μήτσος» κατάφερε να «υπογράψει» δεκάδες παιχνίδια τα οποία φαίνονταν χαμένα, συντελώντας σε μοναδικές ανατροπές για τους «πράσινους». Όμως,  στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα (30/5/16), όσο κι αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο, καθώς ο Ολυμπιακός, έπειτα από δύο παρατάσεις πήρε τη νίκη με 82-81 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος.

Μπορεί ο «3D» να μην αντέστρεψε τα δεδομένα, ωστόσο ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανέλαβε γρήγορα… δράση, πραγματοποιώντας τη δική του, α λα Διαμαντίδη, ανατροπή. Η «παγωμάρα» της ήττας που «σκέπασε» το κλειστό κράτησε μονάχα λίγα δευτερόλεπτα, για να ακολουθήσει η «έκρηξη».

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.396 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κλειστό πλημμύρισε από τις ιαχές του κόσμου. «Διαμαντίδης οε οε οε». Φωνές μέχρις εσχάτων, συγκίνηση στο έπακρο και ένα τεράστιο χειροκρότημα για μία από τις εμβληματικότερες μορφές της παναθηναϊκής ιστορίας. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έδωσαν το δικό τους, μυθικό ρεσιτάλ, αποχαιρετώντας μία εξίσου μυθική φιγούρα, όπως άλλωστε του άρμοζε.

Αυτό έμελε να είναι το part 1 ενός από τους πιο συγκινητικούς αποχαιρετισμούς στην ιστορία του ελληνικού (και όχι μόνο) μπάσκετ, καθώς λίγους μήνες αργότερα, ακολούθησε η… επίσημη τελετή για το αντίο του ταπεινού ηγέτη από την Καστοριά….

Ένα χρόνο αργότερα, οι ιαχές και το χειροκρότημα που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ το βράδυ της 30ης Μαΐου του 2016 παραμένουν άσβεστες στη μνήμη όλων…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.