ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Τι συμβαίνει με την Μπαρτσελόνα

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για την αλλαγή κανονισμού στην ισπανική λίγκα, τον Σάρας, τον Μπλατ αλλά και τον Στράτο Περπέρογλου.

Τι συμβαίνει με την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα είχε ένα αίτημα και κατάφερε να το περάσει. Στο εξής, σε ό,τι αφορά την ισπανική λίγκα, σε πάγκο ομάδας μπορεί να καθίσει όχι μόνο όποιος έχει συμπληρώσει δυο χρόνια στην Ευρωλίγκα, αλλά και όποιος ενδιαφέρεται να κοουτσάρει, ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί. Και αν πιστεύεις πως το καμπανάκι αυτό χτυπά για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, θα μου επιτρέψεις να σου πω δυο-τρία πράγματα ακόμα.

Όπως ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι εκτός του Παλαού Μπλαουγκράνα, τουλάχιστον όχι επίσημα που τελικά είναι αυτό που μετράει. Πληροφορίες από την Καταλονία αναφέρουν ότι ο Έλληνας κόουτς (λογικά) δεν δέχεται να συμβιβαστεί με χρήματα λιγότερα από αυτά που αναφέρει το συμβόλαιο του, ως αποζημίωση. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι αν οι διοικούντες το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορούν να γλιτώσουν ευρώ, θα του τα δώσουν όλα, ώστε να τελειώσει εδώ η συνεργασία. Το έκαναν άλλωστε, με τον Τσάβι Πασκουάλ.

Στον οργανισμό που λέγεται “Μπαρτσελόνα” θα θυμάσαι πως το κυρίαρχο τμήμα είναι αυτό του ποδοσφαίρου. Και ο Ερνέστο Βαλβέρδε μόλις προσελήφθη. Κατά συνέπεια, θα χρειαστούν κάποια εικοσιτετράωρα να καταλήξουν στις επόμενες (ή αν προτιμάς πρώτες) κινήσεις, εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άσε που στη διοικητική σύνθεση του συλλόγου υπάρχουν πολλοί. Άρα, τον θέλουν το χρόνο τους μέχρι να συμφωνήσουν επί οποιουδήποτε θέματος.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Να, για παράδειγμα μίλησαν με τον Στέφαν Γιόβιτς, του Ερυθρού Αστέρα και ενώ όλα φαίνονταν να πηγαίνουν πρίμα… κυριάρχησε η άποψη που θέλει να κυνηγήσουν οι “μπλαουγκράνα” παίκτες με ευρωπαϊκό διαβατήριο. Θα μου πεις, δεν έχουν προπονητή.

Πάμε λοιπόν, εκεί από όπου ξεκινήσαμε. Εδώ και μήνες έχεις διαβάσει σε αυτήν την ιστοσελίδα άρθρο που σε πληροφορούσε πως η “Μπάρσα” μιλά με τον Σάρας. Όπως και ότι υπήρχαν κάποια θέματα. Για αρχή, ο Γιασικεβίτσιους θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο σε ό,τι αφορά το ρόστερ και τα αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας. Θέλει και έναν καλό GM, όπως θέλει και κάτι ακόμα: περισσότερα χρήματα από αυτά που προσφέρει η Μπαρτσελόνα. Διότι όπως καταλαβαίνεις, αποζημίωση, στην αποζημίωση πόσα να μείνουν;

Η προσφορά που κάνει σε προπονητές είναι και ο λόγος που ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν θεωρείται η λύση στο πρόβλημα. Ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς φέρεται να ‘χει ζητήσει μπάτζετ 13 εκατ. ευρώ και 2 εκατ. ευρώ για τον εαυτό του. Το χρόνο. Η Μπαρτσελόνα δεν θέλει να φτάσει σε αυτά τα ποσά, οπότε αυτή η λύση είναι σαν να μην υπάρχει. Πέραν του Σάρας, υπάρχει ο Λάκοβιτς και ο Φούτσκα (τους οποίους “πιάνει” η αλλαγή του κανονισμού που σου είπα πριν), ενώ στη λίστα είναι ο Σίτο Αλόνσο (σύμφωνα με πληροφορίες, έχει έλθει σε ρήξη με τον Κερεχέτα και θα φύγει, στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Μπορεί η Λαμποράλ να ενεργοποίησε την option, αλλά αυτό δεν λέει και κάτι), όπως και ο Τσους Βιντορέτα, της Γκραν Κανάρια.

Αντί επιλόγου: ο Στράτος Περπέρογλου ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα και βρίσκεται στην Ελλάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.