ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Bιγιαφάνιες: «Θα παλέψουμε σαν άντρες»

Ο Αργεντινός μέσος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα και θα παλέψει για τη νίκη στην Τούμπα.

Bιγιαφάνιες: «Θα παλέψουμε σαν άντρες»

Παρά τα προβλήματα και τις ατυχίες που είχαν να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν το τελευταίο διάστημα, οι «πράσινοι» θα πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν σαν άντρες, σύμφωνα με τον Λούκας Βιγιαφάνιες, εν όψει της αποψινής αναμέτρησης στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Παράλληλα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε αναφορά στην ποινή που δέχθηκαν οι «πράσινοι», στον Μάρκους Μπεργκ αλλά και τον συμπατριώτη του, Σεμπαστιάν Λέτο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βιγιαφάνιες στην κάμερα της Nova:

Ανακοινώθηκε η ποινή για όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ πως την αντιμετώπισες τόσο εσύ όσο και οι συμπαίκτες σου;

«Σίγουρα αυτή η ποινή μας ήρθε κάπως απότομα δεδομένου ότι χάσαμε αυτόν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ από ένα λάθος ενός φιλάθλου ο οποίος ήταν οπαδός της ομάδας μας. Οπότε καταλαβαίνετε όλοι είμαστε στην ίδια φίλαθλοι και παίκτες άρα την πληρώνουμε όλοι.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 78.798 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επίσης απότομα ήρθε και η ποινή για τον Μάρκους Μπεργκ και τον Κουλιμπαλί και θα έλεγα ότι δεν συνέβη το ίδιο με τον αντίπαλο μας. Άρα θα έλεγα ότι δεν υπήρχε ισότητα στις δυο ποινές. Τα πράγματα λοιπόν έχουν δυσκολέψει και καλούμεθα με αυτή την κατάσταση να συνεχίσουμε».

Παρά τις δυσκολίες, την ποινή, ο Παναθηναϊκός δείχνει χαρακτήρα, θέληση, πέτυχε δυο συνεχόμενες νίκες. Πείσμωσαν οι παίκτες μετά απ’ όλα αυτά;

«Αυτή δεν θα την έλεγα αδικία αλλά η διαφορά σχετικά με τις ποινές, επηρέασε πολύ το εγώ μας. Αντιδράσαμε καλά, βγάλαμε την αντίδραση μας στον αγωνιστικό χώρο και δείξαμε ότι μπορούμε να πολεμάμε και να δίνουμε την μάχη μας σαν άνδρες και πάντα να κάνουμε το καλύτερο».

Στο ματς με την ΑΕΚ ο Μολέντο έπαιξε με σπασμένη μύτη, ο Ζέκα με πρόβλημα στο γόνατο, εσύ με πρόβλημα στο πόδι που όλοι έλεγαν ότι δεν θα προλάβεις τα play offs. Αυτή η αυταπάρνηση δείχνει πόσο βάζετε την ομάδα πάνω από το εγώ;

«Είμαστε μια οικογένεια, είμαστε όλοι μαζί, είμαστε μια ομάδα, είμαστε όλοι ένα σύνολο. Και όπως είπα και πριν μας πείραξαν αυτές οι ποινές, χτύπησαν το εγώ μας, τον εγωισμό μας και θελήσαμε να δείξουμε την ικανότητα μας, όλα όσο μπορούσαμε να κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είχαμε και έναν-δυο τραυματισμένους ποδοσφαιριστές όμως μπήκαμε στον αγώνα για να δώσουμε τη μάχη μας σαν άντρες. Όπως είπατε και εσείς και ο Μολέντο έπαιζε με σπασμένη μύτη και ο Ζέκα με το πρόβλημα στο γόνατο και ο Λουντ είχε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο και εγώ που έλεγαν ότι θα καθόμουν ένα μήνα εκτός αγώνων αλλά ήμουν μέσα σε 11 μέρες έτοιμος να βοηθήσω και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ».

Το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί θεωρείς ότι θα είναι ιδιαίτερο;

«Από εμάς εξαρτάται η τρίτη θέση. Οπωσδήποτε αυτός ο αγώνας στην Θεσσαλονίκη θα είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί στο προηγούμενο παιχνίδι. Εμείς θα δώσουμε την μάχη μας στον αγωνιστικό χώρο σαν άντρες, έτσι πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες.

Ουσιαστικά όταν παίζεις ποδόσφαιρο πρέπει να κερδίζει αυτός που ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να χάνει αυτός που ήταν χειρότερος στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα και οι διαιτητές από την πλευρά τους θα πρέπει να είναι σωστοί και να μπορεί να κερδίζει ο πραγματικά καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο».

Που μπορεί να κριθεί το ματς λόγω και της δεδομένης κούρασης που υπάρχει;

«Προσωπικά νομίζω ότι τα play offs έχουν μια ιδιορρυθμία γιατί γίνονται στο τέλος της σεζόν όπου όλοι οι ποδοσφαιριστές, όλων των ομάδων είναι κουρασμένοι. Όλα είναι στο χέρι μας, από εμάς εξαρτάται η τρίτη θέση και ελπίζω να την καταλάβουμε ώστε στη συνέχεια να πάμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας με τις οικογένειες μας».

Ο Λέτο μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ χαιρέτησε τον κόσμο, θα ήθελες να τον έχεις συμπαίκτη σου του χρόνου;

«Πάντα χρειαζόμαστε και θέλουμε παίκτες όπως ο Λέτο και τον Σέμπα τον θέλουμε. Είναι ένας σημαντικός παίκτης τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ένας παίκτης ο οποίος ειδικά εκτός αγωνιστικού χώρου μας βοηθάει πολύ. Εντός αγωνιστικού χώρου τον βλέπετε όλοι, ξέρετε πόσο μαχητής είναι, πόσο κοιτάει να είναι μέσα στις φάσεις, πόσο κοιτάει να βοηθάει και να πετυχαίνει γκολ.

Από τέτοιους παίκτες έχουμε ανάγκη. Επί προσωπικού εμένα μου αρέσει και ο τρόπος του παιχνιδιού του και ο τρόπος που καταλαβαίνει τη φάση, το ποδόσφαιρο γενικότερα. Αργεντινός για μένα χαρά να τον έχω δίπλα μου θα ήθελα να πω ότι το χθεσινό δεν είναι αποχαιρετισμός μακάρι να τα βρει σε όλα με τον σύλλογο και να παραμείνει στον Παναθηναϊκό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...