ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-3 (Μπίσεσβαρ 20΄, Κλωναρίδης 27΄, Ενρίκε 68΄, Λουντ 79΄, Μολίνς 94΄)

Θα σέβεστε!

Τι κι αν έπαιζε με πολλά προβλήματα. Τι κι αγωνιζόταν με τα "δεύτερα". Τι κι αν τον είχαν όλοι ξεγραμμένο. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα και με μαχητική ψυχή νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 3-2 στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Θα σέβεστε!

Το ματς

Μόλις στο 2΄, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν Κουλιμπαλί έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Πούγγουρας έδιωξε άσχημα, η μπάλα κατέληξε στον Μπρκιτς, η μπάλα του έφυγε, αλλά κατάφερε να την «καπακώσει», πάνω στη γραμμή, γλιτώνοντας την ομάδα του.

Οι «πράσινοι» πίεζαν ψηλά, με στόχο να κλέψουν μπάλες, ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δεν έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του Βλαχοδήμου, πέραν του σουτ του Ενρίκε στο 6΄.

Στο 13΄ο Μολίνς, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βιγιαφάνιες, έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπρκιτς, με το «τριφύλλι» να έχει τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα στο πρώτο τέταρτο, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία.

Από το πουθενά…

Στο 20΄, ο Μπίσεσβαρ, με ένα άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή του Βλαχοδήμου, έκανε το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα και με τον ΠΑΟΚ να έχει μόνο το σουτ του Ενρίκε στο 6΄και τίποτα άλλο.

Δικαιοσύνη…

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο ματς στο 27΄, όταν ο Λουντ-και πάλι εξαιρετικός-έβγαλε μια όμορφη μπαλιά στον Κλωναρίδη, στα δεξιά της περιοχής του ΠΑΟΚ, με τον άσο του Παναθηναϊκού να «εκτελεί» τον Μπρκιτς και να ισοφαρίζει.

Οι πράσινοι πήραν τα πάνω τους, είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στο 37΄με τον Κουλιμπαλί-που ωστόσο του στοίχισε, καθώς έπεσε άτσαλα και έγινε αλλαγή-και γενικότερα ισορρόπησαν και στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον ΠΑΟΚ να έχει μία τελική, αυτή του γκολ στο 20΄.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή και άτυχο, καθώς εκτός του Κουλιμπαλί, έχασε και τον Ρέις, με τον Ουζουνίδη πια να ελπίζει σε…. Θεϊκή παρέμβαση, για να βγάλει το τελευταίο ματς της σεζόν.

Ο Ουζουνίδης έκανε το πλάνο του… αεροπλάνο, με τα τόσα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός άντεχε όμως και ήταν και καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σε 50 λεπτά αγώνα, μία φάση, το γκολ στο 20΄.

Ο ΠΑΟΚ την υπεροχή

Oι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ενρίκε στο 55΄, η Τούμπα ξεσηκώθηκε, ο ΠΑΟΚ απέκτησε ρυθμό, κυριάρχησε στο γήπεδο, με τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό να παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει πίσω. Στο 61΄ο καλύτερος του ΠΑΟΚ, Μπίσεσβαρ, εξαπέλυσε νέο κεραυνό, αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο να βγάλει σε κόρνερ, σε μία ακόμα καλή φάση, σε διάστημα έξι λεπτών.

Τους το χάρισε ο Κουτρουμπής

Ο Γιώργος Κουτρουμπής, έκανε το μεγάλο λάθος του αγώνα, ενώ είχε την μπάλα στην κατοχή του, χωρίς καμία πίεση, αποφάσισε να τη δώσει πίσω στον Βλαχοδήμο, αλλά την έδωσε στον Ενρίκε… εκείνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 στο 68΄.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο, ο Παναθηναϊκός εκνευρίστηκε, δεν μπορούσε να παράξει ποδόσφαιρο, οι γηπεδούχοι παραμόνευαν στο λάθος των πράσινων, οι οποίοι όμως δεν έκαναν τη σωστή ενέργεια ούτως ώστε να δημιουργήσουν μια τελική και να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ.

Ήρωας ο Λουντ!

Ο Παναθηναϊκός στο 79΄ έπειτα από κόρνερ του Βιγιαφάνιες, ο Κουτρουμπής πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Λουντ, εκείνος μέσα από την μικρή περιοχή, με το αριστερό, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, παγώνοντας την Τούμπα.

Ο Μολίνς είπε την τελευταία λέξη, άφησε την Τούμπα, άφωνη… με γκολ στο 94΄σκότωσε τον ΠΑΟΚ, χαρίζοντας στην ομάδα του μια μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ενρίκε (Κάνιας 77΄), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα (Χαρίσης 88΄), Πρίγιοβιτς (Κουλούρης 66΄).

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Χατζηισαΐας, Κάνιας, Κάτσε, Δεληγιαννίδης, Χαρίσης, Κουλούρης.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κουλιμπαλί (Ευαγγέλου 42΄), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Μαρινάκης, Ρέις (Χατζηγιοβάνης 48΄), Κλωναρίδης (Πίσπας 87΄), Βιγιαφάνιες, Λουντ και Μολίνς

Στον πάγκο: Στιλ, Πίσπας, Στάϊκος, Ρέις, Ευαγγέλου, Βλαχοδήμος, Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ