ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-80

Μάγκικα και Παναθηναϊκά!

Έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του, τους Παππά - Μπουρούση αποτελεσματικούς στα καθοριστικά σημεία, τεράστια αποθέματα ψυχής και μαγκιάς στα δύσκολα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 84-80 του Ολυμπιακού ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1.

Μάγκικα και Παναθηναϊκά!

Έβγαλε αντίδραση, άφησε πίσω του το άσχημο φινάλε στο «ΣΕΦ» και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Παππά (16π) και Μπουρούση (12π, 6ριμπ) ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 84-80 επί του Ολυμπιακού, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και έστειλε μήνυμα… break εν όψει του τρίτου «ραντεβού» των δύο ομάδων στο Φάληρο την Κυριακή (4/6, 21:00).

Το ματς

Μπήκε με φόρα, αλλά… έσβησε

Το δυναμικό «μπάσιμο» των «πρασίνων» στο ματς, ελέω ΟΑΚΑ είχε ως αποτέλεσμα δύο σερί εύστοχα τρίποντα από τους Φελντέιν και Σίνγκλετον, τα οποία βρήκαν όμως απάντηση από τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος αποτελούσε κύριο εκφραστή των «ερυθρόλευκων» επιθέσεων στο ξεκίνημα, λόγω απουσίας Σπανούλη (6-5, 3′).

Βέβαια, η «σύνδεση» του «τριφυλλιού» με το καλάθι φάνηκε να… χαλάει προς στιγμήν, καθώς οι επόμενες προσπάθειες των γηπεδούχων βρήκαν σίδερο, εν αντιθέσει με την -σχετικά- λειτουργική αμυντική συμπεριφορά τους. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στον Ολυμπιακό να παραμένει κοντά στο σκορ και να περάσει μπροστά με το εύστοχο τρίποντο του Γκριν και το «χουκ» του Μιλουτίνοφ (15-18, 8′).

Το τάιμ άουτ που πήρε, άρον-άρον ο Τσάβι Πασκουάλ δεν άλλαξε άμεσα τα δεδομένα, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο -3 στο τέλος της πρώτης περιόδου (17-20).

Παρέμεινε κοντά ο Ολυμπιακός

Εφ’ όσον το παιχνίδι από την περιφέρεια «βραχυκύκλωσε», ο Καταλανός επέλεξε να βάλει στη «μάχη» μία αθλητική πεντάδα με Παππά, Τζέιμς, Γκιστ, Γκάμπριελ και Σίνγκλετον.

Μέχρι να βρει τα «πατήματά» του το σχήμα αυτό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «πληγώσει» τους «πράσινους» μέσω υπομονής και «ζωγραφιστού», με αποκορύφωμα το γκολ-φάουλ του Αγραβάνη (21-25). Η φάση αυτή, μάλλον… αφύπνισε τους γηπεδούχους που με «μπροστάρη» τον Γκάμπριελ έτρεξαν σερί 5-0 για το προσπέρασμα (28-27, 13′).

To ζήτημα πλέον, ήταν το «ξύπνημα» του Τζέιμς, ο οποίος χρειάστηκε λίγη ώρα να μπει στο «κλίμα» (0/2 βολές) αλλά πήρε.. μπρος όταν είδε τον Αγραβάνη να ευστοχεί σε ένα τρελό τρίποντο (28-30). Με ένα «μπάσιμο» αλλά και την κλασική κίνηση που κατέληξε σε γκολ-φάουλ, έδωσε έναυσμα για το νέο σερί των «πρασίνων» (7-0, 35-30, 18′).

Και πάλι όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε, μέσω του Γιανγκ «εξόδους διαφυγής», εκμεταλλευόμενος τις αργές αντιδράσεις της «πράσινης» άμυνας, ισοφαρίζοντας εκ νέου, με τον Νικ Καλάθη να προλαβαίνει τον χρόνο, «υπογράφοντας» έτσι το πρώτο μέρος (41-39).

Σημείο αναφοράς ο Μπουρούσης

Ο Πασκουάλ επέλεξε να επαναφέρει την αρχική του πεντάδα στην επανάληψη αλλά -και πάλι- ο Παναθηναϊκός φαινόταν… χαμένος στη μετάφραση όσον αφορά την επίθεση. Γενικά, προσήλωση στην άμυνα αλλά και οι λανθασμένες επιθετικές επιλογές (εκατέρωθεν) συντέλεσαν σε ένα κακό… start στην τρίτη περίοδο.

Από την περιφέρεια ο Σίνγκλετον έδωσε προς στιγμήν μία λύση, με τον Γκριν να απαντά άμεσα και στη συνέχεια, δύο όμοιες φάσεις με Μπουρούση και Μιλουτίνοφ οδήγησαν το σκορ στο 48-48 (24′), προτού ο Σφαιρόπουλος καλέσει τάιμ άουτ.

Ο νέος «στόχος» του «τριφυλλιού» στην επίθεση άκουγε στο όνομα «Γιάννης Μπουρούσης» που με περισσή εξυπνάδα νίκησε τρεις φορές τους νεότερους και δυνατότερους Γιανγκ και Μιλουτίνοφ για το 55-50 του Παναθηναϊκού (27′). Η άμυνα του «τριφυλλιού» είχε σφίξει αρκετά, ωστόσο επιθετικά, δεν υπήρξε συνέχεια στα όποια ξεσπάσματα.

Παρ’ όλα αυτά, στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου, ο Μάικ Τζέιμς πήρε το τέταρτο φάουλ του Μιλουτίνοφ, μαζί με τρεις βολές, τις οποίες έστειλε «συστημένες» στο καλάθι για το 59-53, σκορ τρίτης περιόδου.

«Σκυλίσια» άμυνα, καθοριστικός ο Παππάς

Η τελευταία «πράξη» της αναμέτρησης άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο, με τον Παππά να ευστοχεί από την περιφέρεια για το 62-55 του Παναθηναϊκού (32′).

Το… κακό της υπόθεσης όμως ήταν η κακή διαχείριση όσον αφορά τα φάουλ, καθώς οι γηπεδούχοι «σπατάλησαν» γρήγορα τα διαθέσιμα φάουλ, με τον Ρίβερς να αποχωρεί για τον πάγκο με τέσσερα προσωπικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο τυχερά τρίποντα των Πρίντεζη και Γκριν από τα 8.5 (και βάλε) μέτρα, κρατούσαν τον Ολυμπιακό «ζωντανό».

Κάπου εκεί, ανέλαβε «δράση» ο Παππάς που πέτυχε ένα παλικαρίσιο καλάθι και με την συνδρομή του Γκάμπριελ, έστειλαν τον Παναθηναϊκό ξανά στο +5 (68-63, 35′). Ο Αμερικανός μάλιστα φρόντισε να απαντήσει στον Γκριν σημειώνοντας ένα τεράστιο τρίποντο από το… σπίτι του.

Έπειτα, ο «μυαλωμένος» Παππάς έστειλε τους «πράσινους» στο μπόνους των βολών, «φθείροντας» τον Μιλουτίνοβ, ενώ στο εκτελεστικό κομμάτι έδινε ρέστα, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό μία ανάσα από τη νίκη (78-71, 38′) την οποία οι «πράσινοι» κλείδωσαν, παρά την αντίδραση του Πρίντεζη, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 41-39, 59-53, 84-80

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE