ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Όταν ο σερ Άλεξ μίλησε για τον Παναθηναϊκό και το έπος του Γουέμπλεϊ (vid)

Η αναφορά της εμβληματικής μορφής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την «ξέφρενη» πορεία του Παναθηναϊκού του Φέρεντς Πούσκας.

Όταν ο σερ Άλεξ μίλησε για τον Παναθηναϊκό και το έπος του Γουέμπλεϊ (vid)

Η μυθική πορεία των παιδιών του Φέρεντς Πούσκας έως τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 παραμένει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο κατόρθωμα που έχει πετύχει ποτέ ένας ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος.

Ένα κατόρθωμα που μνημονεύεται έως τις ημέρες μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δείγμα του σεβασμού που διατηρεί σύσσωμη η Ευρώπη για τον… Panathinaikos!

Πριν λίγα χρόνια, τοποθετήθηκε επί του θέματος και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το μεγαλύτερο κατόρθωμα ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξαιρούμενης της πορείας της Εθνικής στο Euro 2004.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.781 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Σερ Άλεξ επέλεξε το έπος του Γουέμπλεϊ, αναφέροντας τα εξής: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, κόντρα στον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ, με προπονητή τον Φέρεντς Πούσκας. Θεωρώ πως αυτό ήταν πράγματι ένα σπουδαίο κατόρθωμα για εκείνη την εποχή, που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βρισκόταν μεταξύ των ισχυρών της Ευρώπης».

Δείτε την απάντηση του Φέργκιουσον από το 0:45 και έπειτα:

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.