ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος! (vids)

Σαν σήμερα, το 1971, ο Παναθηναϊκός έκανε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά από ελληνικό σύλλογο: Αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στο γήπεδο «Γουέμπλεϊ», γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τον πανίσχυρο τότε Αγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ!

Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος! (vids)

Το «τριφύλλι» υπό τις οδηγίες του Φέρενς Πούσκας και με ποδοσφαιριστές όπως οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Αριστείδης Καμάρας, Τότης Φυλακούρης και Βασίλης Κωνσταντίνου, είχε μια μεγαλειώδη πορεία στην Ευρώπη, αποκλείοντας ομάδες – μεγαθήρια όπως η Εβερτον και ο Ερυθρός Αστέρας.

Στις 2 Ιουνίου του 1971, οι «πράσινοι» έφτασαν στο… όνειρο! Αγωνίστηκαν στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ», στον μεγάλο τελικό απέναντι στον πανίσχυρο Αγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Παρά την ήττα με 2-0, οι 35.000 Ελληνες που βρέθηκαν στο γήπεδο του Λονδίνου, βρωντοφώναξαν το «Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος» και όλη η Ελλάδα είχε ντυθεί στα πράσινα για να αποθεώσει την πιο επιτυχημένη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η συμμετοχή σε τελικό, και μάλιστα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (νυν Τσάμπιονς Λιγκ) παραμένει μέχρι και σήμερα η μοναδική ελληνικού συλλόγου. Και αυτή την ευρωπαϊκή επιτυχία, την έχει ο Παναθηναϊκός…

Ο στρατηγός του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος, δήλωσε: «Παρότι δεν σηκώσαμε το Κύπελλο, νιώσαμε όλοι υπερήφανοι. Είχαμε πετύχει έναν άθλο. Το όνομα της χώρας μας ακούστηκε σε όλη τη Γη. Μακάρι να ξαναβρεθεί κι άλλη ελληνική ομάδα, να πετύχει αυτό τον θρίαμβο».

Σκόρερ: Βαν Ντάικ (5′), Καψής (85′ – αυτογκόλ).

Διαιτητής: Τέιλορ (Αγγλία)

ΑΓΙΑΞ: Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ,Χουλσόφ, Κρολ, Χάαν, Μιούρεν, Μπλάνκεμπουργκ (46′), Νέεσκενς, Κάιζερ, Κρόιφ, Βαν Ντάικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ