Ποδόσφαιρο

Αφιέρωμα: Οι έντεκα πιο… άτακτοι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού»

Το Panathinaikos24.gr ανοίγει τον «φάκελο» των καρτών, πραγματοποιώντας... πειθαρχικό έλεγχο στο ρόστερ.

Κατά τη διάρκεια μίας περίεργης και ταραχώδους χρονιάς, η οποία είχε τα πάνω της και τα κάτω της, ο Παναθηναϊκός έδωσε 55 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, τερματίζοντας στην 3η θέση του πρωταθλήματος, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και μέχρι τη φάση των ομίλων του Europa League.

Κοιτάζοντας τη λίστα των 55 αυτών αναμετρήσεων μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα, που αφορούν κυρίως την πλευρά της στατιστικής και των αριθμών. Μία τέτοια «ματιά» επιχειρεί να «ρίξει» και το Panathinaikos24.gr τσεκάροντας τις… πειθαρχικές επιδόσεις των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια της σεζόν, συγκροτώντας την ενδεκάδα με τους πιο… άτακτους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Στο «βάθρο» οι… Λατίνοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος «κιτρινίστηκε» 15 φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν, δίχως όμως να αποβληθεί σε κανένα ματς. Ακολουθεί ο Ροντρίγκο Μολέδο με 14 κίτρινες, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Σεμπαστιάν Λέτο με 10.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία δεν μπορούμε να αποφύγουμε το γνωστό… κλισέ το οποίο κάνει λόγο για τους παθιασμένους ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική, με τους «πράσινους» να μην ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, καθώς στην πρώτη τριάδα βρίσκονται δύο Αργεντίνοι και ένας Βραζιλιάνος.

1. Λούκας Βιγιαφάνιες – 15 κίτρινες σε 46 ματς 2. Ροντρίγκο Μολέδο – 14 κίτρινες σε 39 ματς 3. Σεμπάστιαν Λέτο – 10 κίτρινες σε 35 ματς

Οι υπόλοιποι

Πέραν της πρώτης τριάδας, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές οι οποίοι απαρτίζουν την ασυνήθιστη ενδεκάδα μας.

Στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Ζέκα, ο οποίος είδε μονοψήφιο αριθμό κίτρινων καρτών (8), ωστόσο «μετέτρεψε» μια εξ αυτών σε κόκκινη, έχοντας παράλληλα αποβληθεί και μια φορά απευθείας. Έπειτα, ακολουθεί ο Μουμπάρακ Γουακάσο με 8 κίτρινες (συν μία κόκκινη), αγωνιζόμενος στο 1/3 των συνολικών παιχνιδιών που έπαιξε ο Ζέκα.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι Κουτρουμπής, Ρέις, Μέστο, Μπεργκ, Λουντ και Κουρμπέλης.

Αναλυτικά η ενδεκάδα

1. Λούκας Βιγιαφάνιες – 15 κίτρινες σε 46 ματς 2. Ροντρίγκο Μολέδο – 14 κίτρινες σε 39 ματς 3. Σεμπάστιαν Λέτο – 10 κίτρινες σε 35 ματς 4. Κάρλος Ζέκα – 8 κίτρινες (2 αποβολές) σε 40 ματς 5. Μουμπάρακ Γουακάσο – 8 κίτρινες (1 αποβολή) σε 17 ματς 6. Γιώργος Κουτρουμπής – 7 κίτρινες σε 44 ματς 7. Νούνο Ρέις – 7 κίτρινες (1 αποβολή) σε 29 ματς 8. Τζάντο Μέστο – 7 κίτρινες σε 23 ματς 9. Μάρκους Μπεργκ – 6 κίτρινες σε 44 ματς 10. Δημήτρης Κουρμπέλης – 5 κίτρινες σε 21 ματς 11. Ρόμπιν Λουντ – 5 κίτρινες σε 45 ματς

Exit mobile version