ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Το τελευταίο τρίλεπτο στο ΣΕΦ, οδηγός… στο ΟΑΚΑ

Ο Τσάβι Πασκουάλ, πρέπει να δείξει στους παίκτες του το βίντεο των τριών τελευταίων λεπτών στο ΣΕΦ, ξανά και ξανά και ξανά… μέχρι να καταλάβουν απολύτως τι πρέπει να κάνουν στο ΟΑΚΑ. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Το τελευταίο τρίλεπτο στο ΣΕΦ, οδηγός… στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, παρότι πολλοί δεν το αφουγκράζονται και διαφωνούν με απόλυτο τρόπο, είναι μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη, στο τρόπο και στο πλάνο με το οποίο μπορούν να «χτυπήσουν» μια άμυνα, στις κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις.

Θυμίζω. Χαμένο λέι απ στην εκπληκτική πάσα του Καλάθη από επαναφορά, που ούτε ο ο Σφαιρόπουλος κατάλαβε πως έγινε (οι παίκτες του Ολυμπιακού είδαν την μπάλα όταν αυτή είχε φύγει από τα χέρια του Καλάθη). Πόσες φορές έγινε παρόμοια ενέργεια φέτος στα ματς του Παναθηναϊκού. Πολλές λέω εγώ. Στο παιχνίδι με την Εφές στην Τουρκία, ένα χαμένο λέι απ του Μπουρούση δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να πάρει τη νίκη. Αν ψάξουμε και άλλα παιχνίδια θα βρούμε ακόμα περισσότερες φάσεις, που ο Παναθηναϊκός λειτούργησε υποδειγματικά, αλλά οι παίκτες «κρέμασαν» τον αρχιτέκτονα… Πασκουάλ, που σχεδίασε στο μπλοκάκι το εκάστοτε σύστημα.

Όχι, δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, τουναντίον. Απέχει ακόμα από το να γίνει ομάδα. Αλλά ακόμα και με αυτή τη συνοχή, με τα όσα έχουν συμβεί, στο καθαρά τακτικό κομμάτι, ο Ισπανός έχει δέσει κόμπο τον συνάδελφό του, Γιάννη Σφαιρόπουλο. Το αν οι παίκτες ήταν άτυχοι, βιαστικοί, επιπόλαιοι, είναι μια άλλη ιστορία.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.969 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» σφύζουν από ενέργεια, ο Ολυμπιακός παραπατά, παραδόξως (και λόγω διαιτησίας) βρίσκονται αυτοί στο 2-1, ωστόσο ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει ακόμα και τώρα, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αποθέματα ενέργειας που μπορούν να του χαρίσουν δύο νίκες και τον τίτλο.

Το τελευταίο τρίλεπτο στο ΣΕΦ, αποτέλεσε μια μπασκετική παρωδία. Δεν ξέρω αν υπήρχε δόλος ή ανικανότητα, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Από την τεχνική ποινή, μέσω της οποία ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10 (48-58), η ομάδα του Πασκουάλ, αδικείται σε δέκα περίπου φάσεις (σίγουρα έγιναν και πολλά λάθη, δεν το συζητάμε) και εν τέλει χάνει ένα ματς (όπως και το πρώτο), το οποίο ήταν δικό του.

Το βίντεο των τριών τελευταίων λεπτών πρέπει να παίζει 24ώρες το 24ωρο στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Όχι για να «βράζουν» οι παίκτες με τις διαιτητικές αποφάσεις. Αλλά για να δουν πως έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι. Τα πράγματα είναι απλά. Οι παίκτες του Πασκουάλ, την Πέμπτη το βράδυ, πρέπει να δαγκώνουν, να «τσακίζουν», να δέρνουν (σε αγωνιστικό πλαίσιο πάντα) τους αντιπάλους τους.

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, είναι το έλλειμμα συγκέντρωσης και μοιραία διάρκειας. Γι΄ αυτό χάθηκε η διαφορά, γι’ αυτό χάθηκαν τόσα ματς φέτος στην Ευρωλίγκα. Αντί να πάει «καροτσάκι» ο Πρίντεζης τον Σίνγκλετον, να γίνει το ανάποδο. Κι΄ας σφυρίξει φάουλ σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής. Να πάει ο αντίπαλος στις βολές, με τα χέρια «κομμένα».

Ο Παναθηναϊκός μπορεί. Το δικαιούται, ξέρει πώς να το κάνει. Απλά πρέπει να πιστέψει, πρέπει να απαντήσει στις αντιδράσεις των αντίπαλων παικτών και προπονητών, αναλόγως.  Το πρωτάθλημα είναι ακόμα ανοικτό. Το ΟΑΚΑ την Πέμπτη θα βράζει. Ο Παναθηναϊκός συσπειρώθηκε με τα όσα έγιναν και η «εκδίκηση» (εντός αγωνιστικού χώρου), μοιάζει σαν η μόνη απάντηση. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο (από 1-2 σε 3-2) ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό (το έχει κάνει με όλους τους άλλους τρόπους), ευκαιρία να πράξει και αυτό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...