ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Superfoods 51-66

Αυτοκράτορας στο ΣΕΦ!

Με μαγική εμφάνιση μέσα στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε μέρες '99 και επικρατώντας του Ολυμπιακού με 66-51 (ο τελικός διεκόπη λόγω ρίψης φωτοβολίδων από ανεγκέφαλους οπαδούς στο ΣΕΦ για περίπου 30 λεπτά) πήρε το 35o πρωτάθλημα και επέστρεψε στο θρόνο του!

Αυτοκράτορας στο ΣΕΦ!

Ο Παναθηναϊκός με μια απίστευτη εμφάνιση, έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ, ο οποίος δυστυχώς σημαδεύτηκε από επεισόδια και ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων που έφεραν τη διακοπή για περίπου μισή ώρα.

Οι πράσινοι έφτασαν στο νταμπλ έπειτα από το 2014 και βρέθηκε ξανά στο θρόνο του!

Το ματς

Την πεντάδα που άρχισε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, επέλεξε ο Τσάβι Πασκουάλ, με Τζέιμς, Γκιστ, Γκάμπριελ, Σίνγκλετονκαι Φελντέιν, θέλοντας από την αρχή να επιβάλει το ρυθμό του. Ο Σφαιρόπουλος, κινήθηκε στα συνηθισμένα για αυτόν, με Μάντζαρη, Σπανούλη, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, με τρία τρίποντα, έφτασε στο 11-3 στα μισά της περιόδου, ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ, έβαλε τον Καλάθη και τον Ρίβερς και σε λιγότερο από δύο λεπτά, μάζεψε τη διαφορά (11-10).

Μπουρούσης και Πρίντεζης, έγραψαν το 14-12 (2:28), με τον Παναθηναϊκό να μεταφέρει την μπάλα στη ρακέτα, ο Καλάθης είχε διορθώσει το ρυθμό της ομάδας του, αλλά κάποιες επιπόλαιες επιλογές (2/10 τρίποντα) δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Πασκουάλ να προηγηθεί.

Ο Ρίβερς με ένα μεγάλο σουτ έκανε το 16-14, αλλά μια επιπολαιότητα του Φώτση, ανάγκασε τον Σίνγκλετον να υποπέσει στο τρίτο του φάουλ, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 17-14, με μια βολή από τον Σπανούλη.

Με σούπερ Καλάθη, μπροστά ο Παναθηναϊκός

Με μια πιρουέτα του Παπανικολάου και ένα τρίποντο του Καλάθη, άρχισε η δεύτερη περίοδος (19-17), ο αρχηγός των πράσινων στη συνέχεια σέρβιρε όμορφα στον Γκιστ ο οποίος κάρφωσε ισοφαρίζοντας το ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει συνέλθει.

Οι πράσινοι έλεγχαν την αναμέτρηση (19-21, 21-23), ο Καλάθης ήταν σε καλή βραδιά, ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει επιθετικά, αλλά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, έδινε τη δική του παράσταση (9 π.), με την ομάδα του Πασκουάλ να βρίσκεται στο +4 (21-25), στα 5:45 για το ημίχρονο.

Ο Τζέιμς και ο Φώτσης (τρίποντο), έστειλαν τη διαφορά στους 7 (23-30, 3:23), με τον Σφαιρόπουλο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί, έχοντας χάσει τη συγκέντρωσή της. Ο Ρίβερς με νέο τρίποντο έκανε το 23-34 (1:35), με τον Παναθηναϊκό να κάνει το δικό του πάρτι στη δεύτερη περίοδο, έχοντας δεχθεί μόλις έξι πόντους και έχοντας σκοράρει 20!

Σπανούλης και Τζέιμς έκαναν το 25-36 με εύστοχες βολές, ο Γιανγκ σκόραρε για το 27-36, με τον Παναθηναϊκό να αστοχεί στην τελευταία επίθεση (Τζέιμς), κλείνοντας ωστόσο το πρώτο μέρος με θετικό πρόσημο.

Στο +17!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με άστοχο τρίποντο του Καλάθη, ο Ολυμπιακός αστόχησε και αυτός, με τον Παναθηναϊκό να μην κάνει καλές επιλογές, με τον Πασκουάλ να εκνευρίζεται και να φωνάζει στους παίκτες του. Ο Καλάθης όμως  στη δεύτερη του προσπάθεια από τα 6,75, βρήκε στόχο (27-39, 8:06), με τους πράσινους να διατηρούν τον έλεγχο.

Απόλυτος κυρίαρχος!

Ο Τζέιμς με ένα μεγάλο τρίποντο (και φάουλ που δε δόθηκε), έκανε το 27-42, ξαναχτύπησε μετά… σε αιφνιδιασμό για το 27-44, με τον Παναθηναϊκό να κάνει πάρτι. Ο Γκάμπριελ με νέο τρίποντο έφερε τη διαφορά στους 20 (24-47), 5:30), αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ και πάλι, με τον Ολυμπιακό να μην έχει σκοράρει καθόλου στα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στα 3:35 για το 29-48, ο Παναθηναϊκός έκανε δύο-τρεις άσχημες επιθέσεις, ο Παπανικολάου με βολές μείωσε κι’ άλλο (32-48, 3:16), οι πράσινοι συνέχισαν τα λάθη στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μομέντουμ, ο Μπουρούσης όμως έλυσε το γόρδιο δεσμό… με δύο βολές για το 32-50,στα 2:24. Ο Παππάς ανάγκασε σε λάθος τον Γκριν και κάρφωσε για το 32-52, με τον Παναθηναϊκό να περνάει την καταιγίδα… ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά στους 20.

Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με 20, ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει μόνο 10, με την ομάδα του Πασκουάλ να έχει πάρει το πορτοφόλι του Σφαιρόπουλο.

Πιο κοντά ο Ολυμπιακός

Η 4η περίοδος άρχισε με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Αγραβάνη (43-57) σε 58΄΄, ο Πασκουάλ κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν την πίεση σε όλο το γήπεδο, ο Τζέιμς έκανε μια κακή επιλογή, αστόχησε και ο Γκριν έκανε το 45-57 (8-0 σερί σε ενάμισι λεπτό).

Ο Παππάς με ένα drive απάντησε στο σερί του Ολυμπιακού, ο Πρίντεζης αστόχησε, ο Τζέιμς όμως χρεώθηκε επιθετικό φάουλ στον Αγραβάνη, με την κατοχή να γυρνάει στους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός με Ρίβερς και Σίνγκλετον έφτασε ξανά στο 48-64, οι πράσινοι δεν έχασαν τον έλεγχο ποτέ και διατηρώντας μια μεγάλη διαφορά, με το ΣΕΦ να γίνεται ζούγκλα.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE