ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΦΙΕΣΤΑΣ

Έπεσαν τα τσιμέντα στο ΟΑΚΑ για τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό ( vid + pics)

Πάνω από 16.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού γιόρτασαν την κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματους και 10ου νταμπλ, σε μια καταπράσινη βραδιά στο ΟΑΚΑ.

Έπεσαν τα τσιμέντα στο ΟΑΚΑ για τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό ( vid + pics)

Με έντονο, πανηγυρικό και άκρως… παναθηναϊκό τρόπο ολοκληρώθηκε η σεζόν 2016/17 για την ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού».

Η μεγάλη γιορτή που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ, ως συνέχεια της πρωτοφανούς υποδοχής της αποστολής από 20.000 οπαδούς μετά το «διπλό» στο ΣΕΦ, έβαλε, με τον ωραιότερο τρόπο τους «τίτλους τέλους» μίας σεζόν, η οποία χαρακτηρίστηκε από πάμπολλα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Οι οπαδοί της ομάδας, έδωσαν τον παλμό από νωρίς, δείχνοντας το τι θα επακολουθήσει…

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.411 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σύνθημα για την εκκίνηση της φιέστας έδωσε η εμφάνιση του Παύλου Γιαννακόπουλου, στις 20:40. Ο ιστορικός ηγέτης του «τριφυλλιού» αποθεώθηκε από τον κόσμο, ο οποίος στη συνέχεια αποθέωσε με τη σειρά του τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Λίγο πριν την έναρξη της γιορτής, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός οπαδού των «πρασίνων» από τα Βόρεια Προάστια και έπειτα, τα μάτριξ του γηπέδου προέβαλαν εικόνες από τα χθεσινά μεθεόρτια στα αποδυτήρια του ΣΕΦ.

Το πρώτο σκέλος της φιέστας περιελάμβανε την εμφάνιση των συντελεστών που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του νταμπλ. Ένας ένας οι παίκτες ξεπρόβαλαν από τη φυσούνα, κερδίζοντας τα χειροκροτήματα του κόσμου, με τον Καλάθη να βγαίνει τελευταίος, ως αρχηγός, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Έπειτα, σειρά πήραν τα μέλη του τεχνικού και του ιατρικού επιτελείου, με τον Τσάβι Πασκουάλ να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος των χειροκροτημάτων.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Πρώτα, τον λόγο πήρε ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ακόμα φτάνουν στα αυτιά μου τα λόγια του αρχηγού των αρχηγών του Φραγκίσκου, που είπε στις χαρές και στις λύπες μαζί. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρόσωπα, είναι ιδέα. Κάποτε πέρασαν ο Μποντιρόγκα, ο Ράτζα, ο Ουίλκινς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίρνει τίτλους για 21 συναπτά χρόνια. Όταν αποχώρησαν ο τεράστιος Παύλος και ο τεράστιος Θανάσης πήραμε δύο νταμπλ. Πέρυσι σταμάτησε ο κορυφαίος των κορυφαίων, ο Δημήτρης Διαμαντίδης»

«Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα ήταν εφικτό αν δεν ήμασταν μία γροθιά. Κόσμος – διοίκηση – προπονητές και ομάδα. Ο καθένας από εκεί που πρέπει. Ο κόσμος στην κερκίδα, οι παίκτες στο παρκέ και η διοίκηση εκεί που πρέπει. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκού και να είμαστε μια γροθιά. Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωταθλήματα για πολλά χρόνια ακόμα».

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Θανάση Γιαννακόπουλου:«Φίλοι μου αγαπημένοι… Είμαι ο Θανάσης, ο ένας από εσάς. Πρώτα από όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία. Όχι μόνο αυτή, αλλά και για όλη τη χρονιά. Ένα μεγάλο μπράβο, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί ακολουθείτε την παναθηναϊκή ιδέα και βοηθάτε τον Παναθηναϊκό. Όλα τα λάβαρα είναι με τη βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ που με βοηθήσατε με τη δύναμή σας. Τα Κύπελλα αυτά είναι δικά σας. Εύχομαι στο Θεό να σας έχετε όλους καλά να βοηθάτε τον Παναθηναϊκό σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκεστε. Γεια σας και χαρά σας»!

Έπειτα, του Τσάβι Πασκουάλ: «Πρώτα από όλα, θέλω να πω σε ευχαριστώ σε εσάς και στον Δημήτρη για την ευκαιρία που μου δώσατε να είμαι μέλος αυτής της φανταστικής οικογένειας. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ όλους που βοηθήσατε την ομάδα, είμαι περήφανος που είμαι προπονητής σας. Ευχαριστώ το σταφ μου, είστε οι κορυφαίοι. Και το πιο σημαντικό… Οι παίκτες. Σας ευχαριστώ».

Τέλος, δύο λόγια είπε και ο Νικ Καλάθης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Θανάση και τον Παύλο. Έπειτα, εγώ και οι παίκτες θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την υποστήριξή του όλη τη χρονιά. Το πρωτάθλημα είναι για εσάς. Το πήραμε στην έδρα τους, ήταν μια πολύ ευτυχισμένη μέρα για εμάς»…

Στη συνέχεια ακολούθησε η στιγμή που όλοι περίμεναν. Όλοι οι συντελεστές κρέμασαν στο στήθος τους τα μετάλλιά τους και στη συνέχεια ο αρχηγός, Νικ Καλάθης, παρέλαβε το τρόπαιο το οποίο σήκωσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Εκείνη τη στιγμή, δόθηκε το έναυσμα των ξέφρενων πανηγυρισμών, με τον κόσμο να… εισβάλει στο παρκέ, περικυκλώνοντας τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, ελπίζοντας πως η επόμενη σεζόν θα έχει την ίδια κατάληξη, όπως άλλωστε αρμόζει στον Παναθηναϊκό!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.