ΚΛΕΙΣΙΜΟ
LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE: Η συνέντευξη του Τσάβι Πασκουάλ στον ΣΠΟΡ FM 94.6

Ο Τσάβι Πασκουάλ μιλά για όλους και για όλα στη συχνότητα του ΣΠΟΡ FM 94.6. Συνεχής ενημέρωση από το Panathinaikos24.gr.

LIVE: Η συνέντευξη του Τσάβι Πασκουάλ στον ΣΠΟΡ FM 94.6

Ο Καταλανός προπονητής, παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη εφ όλης της ύλης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94.6.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ:

Το πρώτο σχόλιο για το πρωτάθλημα: «Δεν ήταν μόνο δική μου δουλειά, ήταν επίτευγμα όλης της ομάδας και κυρίως όλων των παικτών».

Για το αν δίνει προτεραιότητα στην επίθεση ή την άμυνα:  «Είμαι ο ίδιος προπονητής… Πριν έρθω εδώ, στην Ευρώπη θαύμαζαν τα επιθετικά μου συστήματα, αλλά στην Ισπανία έχω την ετικέτα του αμυντικογενούς προπονητή. Μπορώ να μιλήσω για τη φιλοσοφία μου. Προσπαθώ να δείχνω ίδια έμφαση στις δύο πλευρές του γηπέδου, δεν με ενδιαφέρει αν θα με χαρακτηρίσουν επιθετικογενή ή αμυντικογενή. Δουλεύω με το σκεπτικό πως το σώμα μπορεί αν έχει όρια, αλλά το μυαλό όχι».

Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν!
Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν! 25.512 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον τρόπο που προετοίμασε την ομάδα εν όψει της τελικής ευθείας: «Δεν υπάρχουν συνταγές, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να έχουν όλοι στην ομάδα την ίδια κατεύθυνση νοητικά. Να σκέφτονται το ίδιο. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να ακολουθήσεις διαφορετικό δρόμο με κάθε παίκτη. Όλοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά τα αντιλαμβάνονται διαφορετικά. Μερικές φορές η πιο σωστή επιλογή είναι να αφήνεις χώρο στον παίκτη για να κάνει αυτό που πρέπει. Κάποιοι συντονίζονται άμεσα, με άλλους πρέπει να κάνεις κάποια παρέμβαση. Πρόκειται για διαχείριση ανθρώπινων πόρων για να οδηγηθεί η ομάδα εκεί που πρέπει».

Για το πως αξιοποίησε τον διαθέσιμο χρόνο μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρ:  «Ποτέ δεν έχω τη νοοτροπία πως κάτι είναι δύσκολο. Προσπαθώ να σκεφτώ το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω για να πετύχω το στόχο. Ποτέ δεν έχω τη νοοτροπία, ότι δεν θα ήθελα τον τάδε παίκτη, αλλά θα ήθελα έναν άλλο. Ήξερα πού πήγαινα όταν ανέλαβα τον Παναθηναϊκό. Αν δεν μου άρεσε, έπρεπε να μείνω σπίτι μου στη Βαρκελώνη. Δεν ήρθα με τη σκέψη του τι θα είχα κάνει αν είχα την ομάδα από την αρχή. Ήρθα, προσπάθησα να κρατήσω όσα θεώρησα καλά στην ομάδα, προσπάθησα να ξεσκαρτάρω κάποια πράγματα που θεώρησα πως δεν ήταν κατάλληλα, αλλά ήξερα πως το πιο σημαντικό ήταν να κερδίζουμε. Άρχισα να προσθέτω τα πράγματα που έκρινα απαραίτητα, αλλά πάντα με στόχο τη νίκη. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Να βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει, δεν έχει τόση σημασία ο τρόπος».

Για τα διαφορετικά σχήματα που δοκίμασε κατά τη διάρκεια των τελικών:  «Είναι λογικό, όταν φτάνεις στο σημείο αυτό της σεζόν να εφαρμόζεις πράγματα που έχεις κάνει στην προπόνηση. Οι παίκτες πρέπει να είναι κάθε μέρα έτοιμοι να περάσουν κάποια νοητικά κατώφλια. Στο τέλος της σεζόν οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι να μπορούν να εφαρμόσουν νέα πράγματα, ακόμη και με μια προπόνηση. Πράγματα που στην αρχή της σεζόν δεν μοιάζουν εφικτά. Πριν 25 χρόνια οι γονείς μας, τουλάχιστον οι δικοί μου, γνώριζαν 25 τηλεφωνικούς αριθμούς από μνήμης. Τώρα με τα κινητά πόσους αριθμούς ξέρουμε απέξω. Αν σου δώσω 25 νούμερα τώρα σε χαρτί, θα πεις ότι είναι αδύνατο να τα μάθεις. Αλλά αν σου δώσω τέσσερα αρχικά, μετά τα επαναλάβουμε, σου δώσω μετά άλλους δύο και λοιπά, κάποια στιγμή θα φτάσουμε στον επιθυμητό αριθμό. Το μυαλό είναι η ουσία, να περνάς τα όριά σου κάθε φορά. Αυτό είναι το μυστικό για την επιτυχία, ώστε να σου φαίνεται εύκολο αυτό που σου φαινόταν αδύνατο».

Για το εάν η ομάδα θα κάνει καλύτερη εκκίνηση την επόμενη σεζόν: «Ναι, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο. Κατορθώσαμε το όμορφο κομμάτι του να κερδίσουμε. Ένα πρόβλημα είναι πως η τιμή πολλών παικτών είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα στην αγορά, κάτι που καθιστά περίπλοκο να κρατήσουμε όλους τους παίκτες στην ομάδα. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, έξυπνα, να είμαστε γρήγοροι ώστε τουλάχιστον να μην πέσουμε από το επίπεδό μας»

Για το ποιοι παίκτες θα παραμείνουν δύσκολα: «Θα πρέπει να πούμε ότι όλα αυτά είναι εσωτερικά πράγματα της ομάδας. Θα πρέπει να μας εμπιστεύεστε, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για την ύπαρξη του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα: «Μακάρι να έχουμε όσους περισσότερους Έλληνες παίκτες γίνεται. Κερδίσαμε, αλλά ακόμη δεν έχουμε ταυτότητα. ΟΙ Έλληνες παίκτες δίνουν το DNA της ομάδας. Θα πρέπει να το συνδυάσουμε αυτό με το να παραμείνουμε στις ράγες που δίνουν τις νίκες. Κάθε χώρα έχει τα στοιχεία της ταυτότητάς της και ο προπονητής θα πρέπει να τα κατανοήσει για να κάνει σωστότερα τη δουλειά του. Θα ήταν πολύ καλό να προσθέσουμε Έλληνες παίκτες, όχι μόνο τη φετινή χρονιά, αλλά και σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν όμως πολλές μεταβλητές, όπως το να κερδίζεις ή ο προϋπολογισμός. Στον πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν μεταβατικές σεζόν. Ο κόσμος χρησιμοποιεί τη λέξη μετάβαση όταν χάνει και το προτάσσει ως δικαιολογία επειδή έχασε. Η δεύτερη δικαιολογία που προβάλλεται είναι πως έχασες επειδή προσπάθησες να αναδείξεις παίκτες, αλλά η πραγματικότητα είναι πως το σημαντικό είναι να κερδίζεις και μετά τα υπόλοιπα».

Για το πως επηρέασε τους Τζέιμς και Παππά:  «Η επιτυχία είναι πάντα του παίκτη. Απλά προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να γίνονται καλύτεροι κάθε μέρα. Είχαμε κι άλλους παίκτες καθοριστικούς. Αλλά αυτοί οι δύο παίκτες βελτιώθηκαν πάρα πολύ».

Για το αν σκοπεύει να μάθει ελληνικά:  «Ζήτησα από τον μεταφραστή μου να αρχίσουμε κάποια μαθήματα ελληνικών».

Για τον Στράτο Περπέρογλου: «Λυπάμαι, αλλά σε σχέση με το μέλλον και τους παίκτες δεν μπορούμε να μιλήσουμε εδώ πέρα. Μη με ρωτήσετε ξανά μετά από δέκα λεπτά. Θα ξαναρχίσω τις προσποιήσεις και δεν θα μιλήσω (γέλια). Είναι δύσκολο.

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο:  «Θα μιλήσουμε πάνω σε αυτό όταν θα έχουμε σχεδιάσει καλά τη σεζόν που έρχεται. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλο ταλέντο, που προπονείται σκληρά και έχει μεγάλο μέλλον. Θέλουμε να τον κάνουμε καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό. Είναι πολύ νεαρός, πολλές προσδοκίες έχουν πέσει πάνω του και μερικές φορές τα πράγματα δεν γίνονται τόσο γρήγορα».

Για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πίεση:  «Η πίεση είναι αυτή που θέτεις στον εαυτό σου για να κερδίζεις κάθε μέρα. Προσπαθώ να είμαι 100% συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και να δουλεύω πολύ για είμαι προετοιμασμένος για τα πάντα. Ήξερα πού ήρθα. Υπάρχουν προπονητές για διάφορα πράγματα, η δική μου φιλοδοξία είναι να κερδίζω. Νομίζω πως θα ήταν πολύ δύσκολο να κοουτσάρω μια ομάδα που θα είχε νοοτροπία να μη χάνει. Γι’ αυτό νιώθω προνομιούχος που βρίσκομαι σε κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός».

Για τη σχέση του με τον κόσμο και την οικογένεια Γιαννακόπουλου:  «Ευχαριστώ για την υποδομή του κόσμου από την πρώτη μέρα, τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στην καθημερινότητα, όπου μου έδειξαν τη θέρμη τους. Γενικά ο κόσμος στην Ελλάδα, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, μου έχουν δείξει σεβασμό. Ο προπονητής εξαρτάται από το αποτέλεσμα, αυτή είναι η ζωή μας. Αλλά από την άλλη είναι σημαντικό ο κόσμος να βλέπει πως ο προπονητής χάνει ή κερδίζει είναι δίπλα στην ομάδα και δουλεύει σκληρά. Ο Δημήτρης (σ.σ. Γιαννακόπουλος) και η οικογένειά του κάνει εδώ και χρόνια μια μεγάλη προσπάθεια για να κάνει χαρούμενο τον κόσμο. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι με τη δουλειά τη δική μου και των παικτών θα κάνουμε καλύτερο τον Παναθηναϊκό».

Για τα δεδομένα μετά την αποχώρηση του Διαμαντίδη από την ενεργό δράση: «Εκμεταλλεύομαι αυτό που είπατε για να πω ότι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα στην πρώτη χρονιά χωρίς τον Διαμαντίδη να καταφέρει αυτά που κατάφερε. Είναι ένα σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό θα πρέπει να συγχαρούμε όλο τον κόσμο που εργάστηκε πριν από μένα για να έρθουν αυτά τα επιτεύγματα.

Για τον Καλάθη: Δίχως αμφιβολία ο Καλάθης ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες φέτος και με την προσωπικότητά του έθρεψε την ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πως είχε και τις άσχημες στιγμές του, αλλά είναι δύσκολο αν έχεις παίξει τόσα παιχνίδια να μην έχεις κι άσχημες στιγμές. Άλλωστε στην αρχή της σεζόν με τον τραυματισμό του Τζέιμς έπαιζε πάνω από 30 λεπτά σε κάθε ματς. Αν δεν ήταν πιο σταθερός ήταν γιατί εγώ τον έκαψα, αλλά δεν υπήρχε άλλη οδός για να κερδίσουμε. Τελείωσε τη σεζόν πολύ καλά και είμαι ευτυχής γι’ αυτόν, γιατί είναι ένας παίκτης εργατικός και με απίστευτη καρδιά. Έπαιξε παιχνίδια αντιμετωπίζοντας σωματικά προβλήματα, αλλά έχει τη νοοτροπία που κάνει τη διαφορά».

Για το αν ο Καλάθης αδικήθηκε από τον κόσμο: «Θεωρώ πως ο καθένας πρέπει να λέει αυτό που σκέφτεται κι αισθάνεται. Εγώ προσπαθώ να βλέπω τα θετικά στοιχεία των παικτών μου, όχι τα αρνητικά. Να προσπαθώ να δουλέψω με τα θετικά και να κρύψω τα αρνητικά. Άλλοι προπονητές βλέπουν τα αρνητικά. Ο κόσμος μπροστά στην τηλεόραση έχει μεγαλύτερη ευκολία να βλέπει τα αρνητικά παρά τα θετικά. Υπάρχουν προπονητές που δουλεύουν βάσει των ελαττωμάτων κι άλλοι βάσει των αρετών τους. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία».

Η άποψή του για τη Μπαρτσελόνα:  «Στην Μπαρτσελόνα είχαμε ένα διάστημα με πολλές επιτυχίες, αλλά την τελευταία διετία δεν είχαμε επιτυχίες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάς έτυχε να αντιμετωπίσουμε μια από τις κορυφαίες ομάδες που έχει αναδείξει η Ισπανία, τη Ρεάλ. Είναι ξεκάθαρο πως όταν μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν καταφέρνει να κερδίζει τίτλους, κλείνουν κάποιοι τίτλοι. Κρατώ τα θετικά πράγματα και για τα πολλά αρνητικά των τελευταίων ετών δεν θέλω να πω κάτι, τα κρατάω για μένα. Δεδομένου ότι είμαι τόσα χιλιόμετρα μακριά, δεν μπορώ να πω τι έφταιξε φέτος. Κανείς δεν θα προσβληθεί αν πούμε ότι δεν πήγε καλά η σεζόν, παρότι έγινε μια μεγάλη επένδυση».

Για το αν προσπάθησε να πείσει τον Διαμαντίδη να πάρει μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα:  «Από τότε που είμαι προπονητής του μπάσκετ και έχω τα λογικά μου, πάντα ήθελα να προπονήσω τον Διαμαντίδη. Του το είπα ‘τώρα που έρχομαι εγώ, φεύγεις εσύ’ . Τόλμησα να τον αποκαλέσω μαλάκα. Όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα, πολλές φορές ονειρεύτηκα να τον έχω, αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα».

Για το αν σκοπεύει να κάνει το ίδιο για τον Χεζόνια: «Σε ό,τι αφορά στον Χεζόνια, οικοδομήσαμε μια προσωπικότητα με τη δουλειά μας στην Μπαρτσελόνα. Ακριβώς όταν ήταν έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη, έφυγε για το ΝΒΑ. Αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, έχουμε ως ομάδα και ως προπονητής πολλές πιθανότητες να τον πείσουμε να έρθει εδώ. Γιατί πέρα από τις βλακείες που γράφτηκαν στην Ισπανία, έχουμε μια πολύ καλή σχέση».

Για το ποια πράγματα θα τον ικανοποιήσουν εν όψει της νέας σεζόν: «Το πρώτο που πρέπει να κατορθώσουμε είναι να διατηρήσουμε το επίπεδό μας. Το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα να κάνουμε το νταμπλ και να είμαστε τέταρτοι στην Ευρωλίγκα. Ο κόσμος βέβαια θα περιμένει κάτι αντίστοιχο κι αν το κατορθώσουμε μπορεί να περιμένουν τρεις τίτλους. Είναι λογικό, ο κόσμος έτσι σκέφτεται κι αυτό θα άρεσε και σε μένα. Αλλά στον αθλητισμό είναι πολύ δύσκολο να κερδίζεις. Το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος να νιώθει περήφανος για τους παίκτες».

Για την προοπτική δημιουργίας νέων Παναθηναϊκών: «Δεν με απασχολεί να συνδέσω το όνομά μου με κάποιον. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες γενιές φιλάθλων που θα αγαπούν το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Το πιο σημαντικό είναι να φτιάξουμε Έλληνες παίκτες που θα δώσουν ταυτότητα στην ομάδα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι αστέρια, αλλά να είναι παίκτες που αντανακλά το DNA της ομάδας κι αυτό που ο κόσμος σκέφτεται. Αυτό θα δημιουργήσει νέα παιδιά που θα θέλουν να τους μιμηθεί. Αυτό διαρκεί στα χρόνια κι έτσι φτιάχνεις ταυτότητα. Αυτό δεν γίνεται σε 1-2 χρόνια, αυτό συνέβη με τον Διαμαντίδη. Τίποτα δεν είναι εύκολο.

Για την σύγκριση με τον Ομπράντοβιτς: «Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Αυτά που κατάφερε με τον Παναθηναϊκό είναι ανέφικτα για τα επόμενα 100 χρόνια. Ήταν ένα διάστημα μεγαλείου για τους παίκτες, τον προπονητή, για όλους. Τώρα οι στιγμές είναι διαφορετικές και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες. Αλλά μπορώ να γίνω για τον κόσμο κάποιος που πέρασε από εδώ και άφησε κάτι, άφησε τη σφραγίδα του. Μου αρκούν κάποια βασικά πράγματα, να μείνω στη συνείδηση του κόσμου ως ένας άνθρωπος που δούλεψε τίμια και άφησε κάποια πράγματα στην ομάδα».

Για τους παίκτες που θα ήθελε να προπονήσει: «Είναι δύσκολα ερωτήματα. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν ο παίκτης που με εντυπωσίασε περισσότερο από κάθε άλλον που έχω δει. Δεν το ήξερα! (σ.σ. ότι σκοτώθηκε ερχόμενος να υπογράψει στον Παναθηναϊκό). Από τους παίκτες που έχω προπονήσει ο Ναβάρο είναι ο παίκτης που ξέρει το περισσότερο μπάσκετ και ο Κέβιν Ντουράντ είναι ο πιο φαντεζί παίκτης που έχω δει ποτέ. Ο Ρίκι Ρούμπιο βλέπει το γήπεδο καλύτερα από όσους έχω προπονήσει. Όταν ήρθε σε μένα 17-18 χρονών έβλεπε πράγματα που δεν είχε δει κανένας άλλος. Ο Διαμαντίδης είναι ο πιο απίστευτος παίκτης που έχω δει ποτέ στα τελευταία λεπτά, γιατί δεν έπαιρνε σχεδόν ποτέ λάθος απόφαση. Για τη γενιά μου ήταν παίκτες που σημάδεψαν το μπάσκετ ο Έπι, ο Σιμπίλιο και ο Σολοθάμπαλ και ο Ρενέσες από προπονητής. Η μεγάλη μου αγάπη για το μπάσκετ σχετίζεται με τον Τζόρνταν και τον Μάτζικ Τζόνσον».

Για τα όσα συνέβησαν στον πέμπτο τελικό: «Ήταν ξεκάθαρα μια ατμόσφαιρα πέμπτου αγώνα, τα πέμπτα ματς είναι πάντα διαφορετικά. Μόνο τα συμβάντα των τελευταίων λεπτών ήταν μια έκπληξη για μένα. Στη διάρκεια του αγώνα ήταν μια θετική ατμόσφαιρα, αλλά μια ατμόσφαιρα πέμπτου τελικού».

Για το στυλ μπάσκετ που του αρέσει να παίζει η ομάδα: «Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Εξαρτάται. Δεν έχω προτίμηση, εξαρτάται από το ποια θεωρείς πως είναι η οδός για να κερδίσεις. Όταν έχεις μαραθωνοδρόμο, δεν πρέπει να τον βάλεις να τρέξει εκατοστάρι. Αν το κάνεις, θα χάσεις. Είναι σαφές πως υπάρχει μια φιλοσοφία του προπονητή, αλλά υπάρχει κι ένα ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να αξιοποιήσεις».

Για τον Κένι Γκάμπριελ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του, αλλά οι μεταβλητές που πρέπει να εξεταστούν είναι πολλές. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως οι προπονητές και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να κάνουν πάντα ό,τι θέλουν. Υπάρχει ένα όριο κι αυτό είναι το μπάτζετ».

Στο κλείσιμο, ο Καταλανός προπονητής κλήθηκε να σχολιάσει με λίγα λόγια ορισμένους καλαθοσφαιριστές:

Στράτος Περπέρογλου:  «Είναι σπουδαίος παίκτης, έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τη συνεργασία μας. Είναι καλός άνθρωπος».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Είναι ένας καλός παίκτης, που έπαιξε πολύ καλά στο Final Four. Κατανοεί καλά το άθλημα. Υπάρχουν παίκτες που να μην είναι σούπερ φαντεζί, αλλά είναι πολύ σημαντικοί σε μια ομάδα».

Κώστας Σλούκας: «Αριστερόχειρας (γέλια). Είναι πολύ καλός παίκτης, έκανε μια πολύ καλή σεζόν. Παίρνει πολύ καλές αποφάσεις, κοντρολάρει πολύ καλά το παιχνίδι. Έχει βελτιωθεί πολύ με τον Ζέλικο. Ήταν ένας παίκτης-κλειδί για τη Φενέρμπαχτσε».

Άαρον Τζάκσον: «Αμερικάνος. Έπαιξε πολύ καλά φέτος. Τον ξέρω από τη θητεία του στην Μπιλμπάο και σταδιακά έχει ωριμάσει πολύ».

Μάλκολμ Ντιλέινι: «Έπαιξε πολύ καλά στη Λοκομοτίβ, με απέκλεισε από το Final Four (γέλια). Όπως βλέπετε, βλέπω πάντα τα θετικά».

Γιώργος Μπόγρης:  «Έπαιξε εξαιρετικά φέτος στην Τενερίφη, μου άρεσε πολύ».

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Έκανε μία απίστευτη σεζόν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...